Παρασκευή, Μαΐου 08, 2009


ΠΟΛΙΤΙΚΟ
ΠΑΡΑΜΥΘΙ


( απο τον φίλο, «ΑΦΕΛΗ ΠΑΣΟΚΟ» ! )



Εδώ και έναν χρόνο σχεδόν ( απο τις 15 Μαϊου πέρυσι ! ) που έμαθα ότι πάσχω απο καρκίνο, ΚΑΤΑΡΓΗΣΑ τις πολιτικές συζητήσεις στη «..σαβούρα..», αφήνοντας μόνο τη σειρά αναρτήσεων της ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ, για την Αχλαδούλα. Ο λόγος που έκανα κάτι τέτοιο, είναι ότι πλέον έπρεπε να στραφώ στη διόρθωση των ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ μου προβλημάτων ( με κορυφαίο αυτό της Αχλαδούλας.. ), και όχι να ασχολούμαι με άλλα ζητήματα, που δέν με βοηθούν στην ψυχολογική καταπολέμηση της αρρώστειας μου.

Ακολούθησα αυτή την τακτική πιστά, όλη τη χρονιά αυτή. Πρόσφατα όμως, δέχθηκα την έντονη προτροπή του kontorevithoulis, να σχολιάσω στο μπλόγκ του νέου κόμματος, της ΔΡΑΣΗΣ. Παρά το ότι η προσπάθειά μου απέτυχε, στην ουσία βρέθηκα να ξανα-ασχολούμαι με την πολιτική !

Απόψε, είχα και την νέα προτροπή του «ανώνυμου Ολλανδού», να δημιουργήσω μιά ειδική ανάρτηση με θέμα πολιτικό, δηλαδή αυτά που σχολιάζαμε με τον kontorevithoulis στην προηγούμενη ανάρτηση, για την ΔΡΑΣΗ..

----

Είχα όμως και ΤΡΙΤΗ ΠΡΟΤΡΟΠΗ να φτιάξω την πολιτική ανάρτηση, απο έναν φίλο που με είχε επισκεφθεί απόψε στο σπίτι μου, γνωστό απο παλιές αναρτήσεις ( 18 / 9 /07 , 6/11/07), τον «Αφελή Πασόκο» !

Αυτός... ενθουσιάστηκε με την πρόκληση, τόσο μάλιστα που θέλει να αντιμετωπίσει ο ίδιος τα επιχειρήματα του kontorevithoulis υπέρ της ΔΡΑΣΗΣ, και να του εξηγήσει πού... κάνει το λάθος, και γιατί θα πρέπει να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ και όχι ΔΡΑΣΗ !!

Συμφώνησα λοιπόν μαζί του, να συμμετάσχει στον διάλογο εδώ ( θα μεταφέρω εγώ τα σχόλιά του..), αλλα ταυτόχρονα θα μετέχω ΚΑΙ ΕΓΩ στη συζήτηση, ίσως και για να τον... συγκρατήσω απο τον υπερβολικό ενθουσιασμό του ώρες-ώρες..

----

Για ξεκίνημα λοιπόν, ο ΑΦΕΛΗΣ ΠΑΣΟΚΟΣ , μας προτείνει ένα... πολιτικό παραμύθι, που θα το έστελνε λέει ( ..στα σοβαρά !! ) στην e-drasis σάν σχόλιο, άν είχε πρόσβαση στο Ίντερνετ ( ..ευτυχώς που δέν έχει ! ). Σας το παραθέτω λοιπόν, για να γνωρίσετε κατ’ αρχήν τη σκέψη του, πρίν αρχίσει ο διάλογος.


ΠΟΛΙΤΙΚΟ
ΠΑΡΑΜΥΘΙ



Μιά φορά κι’ έναν καιρό, ζούσε σ’ ένα χωριό μιά οικογένεια. Τά ‘βγαζε δύσκολα πέρα, αλλα η ζωή κυλούσε με εμπιστοσύνη και αγάπη.

Ξαφνινκά, μαθεύτηκε ότι απο το χωριό θα περάσει ένας υπερσύγχρονος αυτοκινητόδρομος, τεράστιας σημασίας όχι μόνο για το χωριό, αλλα για όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Το πράγμα όμως δέν ήταν απλό, γιατι υπήρχαν μεγάλα ξένα ανταγωνιστικά συμφέροντα, που πίεζαν ο αυτοκινητόδρομος να περάσει απο άλλο χωριό, πιό μακρυά, απο Τουρκία μεριά.. Αυτοί οι αντίπαλοι, ήταν πανίσχυροι γιατι διέθεταν άφθονο χρήμα και επηρέαζαν τις διοικήσεις των χωριών της περιοχής.

Οι κάτοικοι του χωριού, μαζεύτηκαν και αποφάσισαν να αντισταθούν στα ξένα συμφέροντα, θυσιάζοντας όσες λίγες οικονομίες είχαν μαζέψει στα σπίτια τους. Για να μήν υπάρξει όμως φανατισμός στο χωριό και ανησυχία απο τις νοικοκυρές, τα παιδιά κλπ, αποφάσισαν να κρατήσουν τον αγώνα τους κρυφό απο τις οικογένειές τους (..τα ξένα συμφέροντα, απειλούσαν και με πόλεμο... ), ώστε το χωριό να εξακολουθήσει να ζεί ομαλά.

Έτσι, στην οικογένεια που λέγαμε στην αρχή, ο σύζυγος άρχισε να κρύβει το χρήμα, και να μαζεύει όσα περισσότερα μπορεί για τον αγώνα, κρυφά απο τη σύζυγο. Επίσης, όλο και πιό συχνά εξαφανιζόταν απο το σπίτι, χωρίς να δίνει λογαριασμό πού πάει. Το δέ ενδιαφέρον του για την οικογένειά του και τη γυναίκα του άρχισε να μειώνεται μέχρι που έφτασε εκεί που δέν πάει άλλο..

Η γυναίκα άρχισε να διαμαρτύρεται, ότι δέν την προσέχει, ούτε αυτήν ούτε το παιδί. Μιά μέρα δέ, ανακάλυψε ότι απο το συρτάρι με τα κοσμήματα του γάμου λείπανε κάποια χρυσαφικά, και κατηγόρησε τον άντρα της πως τα έκλεψε. Εκείνος δέν απάντησε τίποτα, και η θέση του χειροτέρεψε.

Στο μεταξύ, με αυτά τα μικροκόλπα στην οικογένεια και τις ψιλο-αρπαχτές που έγιναν έξυπνες και αποδοτικές τοποθετήσεις στο εξωτερικό, το χωριό κατάφερε ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ στον αγώνα κατά των ξένων συμφερόντων. Είχε αποκρούσει την οικονομική επίθεση των ξένων, και είχε αποκτήσει τον έλεγχο της περιοχής και των γύρω χωριών. Ο αυτοκινητόδρομος, ήταν σχεδόν βέβαιο πιά, ότι θα περνούσε απο εδώ!

Τότε, εμφανίστηκε ένας περίεργος τύπος, που κάνοντας τον καλό κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη της γυναίκας στην οικογένεια που λέγαμε.. Της έλεγε πως εκείνη είχε δίκιο, σε ότι την βασάνιζε. Ότι ο άντρας της δέν ενδιαφερότανε πιά για το σπίτι. Κι’ ακόμα χειρότερα, ότι την έκλεβε, της ξάφριζε τα χρυσαφικά σιγά-σιγά..

Της έλεγε και ότι εκείνος μπορούσε, άν τον δεχόταν στο σπίτι της, να διορθώσει την κατάσταση : θα ενδιαφερόταν για εκείνη, και δέν θα πείραζε τα χρυσαφικά, θα ήταν ένας άντρας με ΗΘΟΣ, σεμνός και ταπεινός απέναντί της..

Εκείνη τελικά τον πίστεψε. Έδιωξε κακήν-κακώς τον σύζυγό της, και έβαλε στο σπίτι τον ξένο. Τον κράτησε καιρό μάλιστα, γιατι αυτός της έλεγε συνέχεια γλυκόλογα, που της χάιδευαν τ’ αφτιά. Απο ΟΥΣΙΑ όμως, ήταν μηδέν. Το παιδί άρχισε να μήν πηγαίνει καλά στο σχολείο, αλλα αυτή ξετρελαμένη απο τα γλυκόλογα και το ενδιαφέρον του ξένου, δέν έδινε σημασία και το θεώρησε φυσιολογικό..

Παγωμένος ο πρώην σύζυγος, παρακολουθούσε τις εξελίξεις, αλλα ήταν αδύνατο να επέμβει. Το ίδιο τροπάριο παίχτηκε και σε άλλες οικογένειες του χωριού, και τελικά οι χωρικοί έμειναν χωρίς χρήμα για να συνεχίσουν τον αγώνα τους. Τα ξένα συμφέροντα άρχισαν να παίρνουν το πάνω χέρι στην περιοχή..

Με τον αέρα του νικητή, οι ξένοι έπεισαν τις γυναίκες τελικά, να παραδόσουν όλα τα χρυσαφικά τους σ’ αυτούς, οι οποίοι θα έφτιαχναν μιά τράπεζα και θα τα μάζευαν όλα εκεί μέσα ώστε να είναι ασφαλή. Στην ουσία όμως, ήθελαν να έχουν τον έλεγχο της περιουσίας του χωριού, και να μήν επιτρέπουν την χρήση της σε μεγάλες ποσότητες. Αυτό, ονομάστηκε «ενοποίηση των ταμείων», συγνώμη, «ενοποίηση των χρυσαφικών»...

Ταυτόχρονα, οι ξένοι έπεφταν σάν τις ακρίδες όπου οι οικογένειες είχαν έσοδα, και τα έπαιρναν για τον εαυτό τους. Δέν ήθελαν το χωριό να έχει χρήμα και δύναμη πιά..

Αυτό, ενόχλησε τις νοικοκυρές, γιατι τους έπαιρναν πχ τη σύνταξη, και ήρθε μιά στιγμή που το καζάνι ξεχείλησε και ακούστηκε το παράπονο «..είσαστε κλέφτες, και απατεώνες!!».

Οι ξένοι απάντησαν «...γιά θυμηθήτε όμως, και οι πρώην σύζυγοί σας κι’ αυτοί το ίδιο ήτανε, σάς κλέβανε και δέν σας πρόσεχαν. Εμείς τουλάχιστον, δείχνουμε ένα ενδιαφέρον για σάς...»

Με αυτά, έπεσε σύγχιση στο χωριό. Κάποιες νοικοκυρές θέλανε τους παλιούς συζύγους τους πίσω, άλλες όμως, οι περισσότερες, παρασυρμένες απο τους ξένους, λέγανε ότι και οι μέν και οι δέ είναι το ίδιο κλέφτες και απατεώνες, και πρέπει να τους διώξουμε όλους κι ότι βγεί..

Έτσι λοιπόν, πορεύτηκε το χωριό μέχρι σήμερα.. Άκρη δέν βρέθηκε, και η διχογνωμία παραμένει. Είναι και οι δύο απατεώνες, ή μήπως είναι καλύτερα να ξαναεμπιστευτούμε τους παλιούς άντρες μας;

Παραδίπλα δέ, οι ξένοι μεγαλοκαρχαρίες, τα ανταγωνιστικά συμφέροντα, βλέπουν την κατάσταση και γελάνε... Έχουν πιά νικήσει οριστικά τους κουτοχωριάτες που τόλμησαν να σηκώσουν το ανάστημά τους εναντίον τους...

46 Comments:

At 08 Μαΐου, 2009 14:02, Blogger Velissariou Costas said...

Ο αφελής Πασόκος προφανώς μίλησε με κάποια από τις γυναίκες που αγαπούσε τον άντρα της και γι’ αυτό, παραμερίζοντας την λογική της, πίστεψε το παραμύθι ότι τα χρυσαφικά αφαιρέθηκαν στην ζούλα για να μην προκληθεί ανησυχία.

Πιθανόν μάλιστα την δικαιολογία να μην την ξεστόμισε καν ο σύζυγος – κλέφτης αλλά να την έπλασε με την φαντασία της η καημένη γυναίκα στην προσπάθειά της να ταιριάξει το νοητικό μοντέλο του κόσμου που είχε στο μυαλό της με τα αμείλικτα γεγονότα της πραγματικότητας.

Σε μια οικογένεια η γυναίκα πρέπει να ενημερώνεται από τον σύζυγο για τα πάντα, πρέπει δηλαδή να υπάρχει ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ.
Το ίδιο ισχύει και για τους ψηφοφόρους, τους οποίους η κάθε κυβέρνηση πρέπει να αντιμετωπίζει σαν ώριμους ενήλικες και όχι σαν παιδιά που δεν ξέρουν ποιο είναι το καλό τους και επομένως να αναλαμβάνει η ίδια να πράξει ότι είναι σωστό χωρίς να τους ρωτάει.
Αυτή είναι και η βασική φιλοσοφία του Milton Friedman (ναι είναι εβραίος και μ’αρέσει!) αλλά και της Δράσης.
Παρένθεση: Ανακάλυψα ότι αυτά που πρότεινα για το σύστημα εκπαίδευσης στο blog της δράσης τα είχε ήδη προτείνει ο Milton πριν 50 χρόνια!! (βλέπε
http://www.catostore.org/index.asp?fa=ProductDetails&method=&pid=1441321)
Το κράτος επίσης εκτός από το να θεωρεί τους ενήλικους πολίτες του ώριμους έχει την υποχρέωση να βάζει στην φυλακή όσους αποδεικνύουν με τις πράξεις του ότι είναι ανώριμοι (πχ σπάνε, κλέβουν, σκοτώνουν )

Τώρα σχετικά με την σημασία του αυτοκινητόδρομου – αγωγού, τον οποίο δεν νομίζω ότι αντιμάχεται ούτε ο Καραμανλής ούτε ο Μάνος, θα ήθελα να μάθω ποια θα είναι τα ετήσια έσοδά μας από αυτόν και για να έχουμε κάποιο μέτρο σύγκρισης ποια είναι τα ετήσια έξοδα για τις αμοιβές των δημοσίων υπαλλήλων.

 
At 08 Μαΐου, 2009 15:46, Blogger Kato Patissia said...

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ
ΚΑΙ ΤΟΝ FRIEDMAN


( γράφει ο ΑΦΕΛΗΣ ΠΑΣΟΚΟΣ )


Η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ είναι γενικά σωστό να υπάρχει στα διάφορα θέματα που αφορούν τη σχέση της πολιτείας με τους πολίτες. Πλήν όμως, υπάρχουν ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ στις οποίες η διαφάνεια ΔΕΝ μπορεί και ΔΕΝ πρέπει να εφαρμοστεί. Πχ :

-- Αντί του Friedman, σου υπενθυμίζω την κλασσική ατάκα του γέρου Καραμανλή, ότι «..στην πολιτική γίνονται πράγματα που ΔΕΝ ΛΕΓΟΝΤΑΙ, και λέγονται πράγματα που δέν γίνονται..». Είναι η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ που ξεστόμισε πολιτικός σ’ αυτή τη χώρα. Και δέν ειπώθηκε έτσι, για πλάκα... Τί μας λέει; Πως η πολιτική ΔΕΝ είναι αυτά που λένε τα ΜΜΕ, αλλα κάτι βαθύτερο, που ο καθένας μας οφείλει να βάλει ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ για να το προσεγγίσει και να το κατανοήσει...

-- Σε ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ, η πολιτεία δέν πρόκειται να βγεί να πεί στον κόσμο «..ξέρετε, αποφασίσαμε να υποστηρίξουμε τον αγωγό πχ Μπουργκάς-Αλεξ/λη, ενώ ξέρουμε ότι έτσι πάμε κόντρα στα συμφέροντα της Αμερικής, που μας απειλεί με απόσχιση της Θράκης, πόλεμο με την Αλβανία και την Τουρκία, κλπ... Όπως άλλωστε, έσπειρε τον πόλεμο στην Αρμενία ( Ναγκόρνο-Καραμπάχ ), στην Τσετσενία και παντού γύρω μας, όπου περνάει το πετρέλαιο...». Άν εξηγηθεί έτσι η κατάσταση απο την κυβέρνηση, το Χρηματιστήριο θα κλονισθεί, οι επενδύσεις στη χώρα θα σταματήσουν λόγω επικινδυνότητας κλπ.. Συμπέρασμα : ο Friedman… ΔΕΝ μας τα λέει καλά...

Άν ο Friedman μιλάει για ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ όπως γράφεις, σε όλα τα ζητήματα της πολιτείας, εγώ το εξηγώ ως εξής : ως Εβραίος που είναι, θέλει με τα ΜΜΕ να ελέγχει την κάθε κυβέρνηση. Η απαίτηση για διαφάνεια σημαίνει ότι κάθε πληρωμένος δημοσιογράφος θα μπορεί να σκαλίσει Εθνικά ζητήματα που η κυβέρνηση αφήνει σκόπιμα στο σκοτάδι. Έτσι πχ ο Τριανταφυλλόπουλος έφτασε στο σημείο να ξεμπροστιάσει τον... πράκτορα της Ελλάδας Βαβύλη! Δηλαδή, βγάζουμε τα μάτια μας, για το χατήρι των Εβραίων! Έ, όχι ρε φίλε, εγώ τέτοια «διαφάνεια» ΔΕΝ ΤΗ ΘΕΛΩ. Μόνο ΚΑΚΟ κάνει στη χώρα μου, και τίποτα άλλο..

 
At 08 Μαΐου, 2009 16:49, Blogger Kato Patissia said...

ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ..


( γράφει ο ΑΦΕΛΗΣ ΠΑΣΟΚΟΣ )


Το ΚΕΡΔΟΣ για τη χώρα, απο τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξ/λη ΔΕΝ μετριέται όπως πάς να το μετρήσεις, με «ετήσια έσοδα»..Αυτά, ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΩ, προς το παρόν. Θυμάμαι πως η Τουρκία ζητούσε απο τον δικό της ανταγωνιστικό αγωγό 1 δολάριο / βαρέλι, όταν το βαρέλι έκανε λίγο πάνω απο τα 10 δολλάρια. Αλλα μπορεί να κάνω λάθος, μήν το παίρνεις τοις μετρητοίς...

Το ΟΦΕΛΟΣ θα πρέπει να το μετρήσεις ως
-- βιομηχανική ανάπτυξη της Μακεδονίας και της Θράκης. Η Εγνατία δέν φτιάχτηκε τυχαία, αλλα για να περάσουν παράλληλα με αυτήν οι αγωγοί πετρέλαιου και φυσικού αέριου.
-- δημιουργία εργασίας και επιστημονικού δυναμικού. Το πετρέλαιο θέλει παράλληλα με αυτό δίκτυα ρεύματος, τηλεφώνου, Ίντερνετ κλπ, και απασχόληση επιστημονικού δυναμικού όλων των ειδικοτήτων.
-- αναβάθμιση της χώρας σε διεθνές επίπεδο. Αλλιώς συζητάει μιά περιφερειακή βαλκανική επαρχία της ΕΕ, και αλλιώς μιά χώρα-πύλη της Ενέργειας για όλη την Ευρώπη.
-- μακροπρόθεσμη εξασφάλιση της ειρήνης. Δέν θα αφεθεί καμμία Τουρκία πχ να προκαλέσει θερμό επεισόδιο, επειδή θα σταματήσει η ροή της Ενέργειας προς την ΕΕ.

Πολλά θα μπορούσα να σου γράψω ακόμα, αλλα δέν χρειάζεται νομίζω.. Θα πρέπει να καταλαβαίνεις τώρα ότι η παρατήρησή σου για τους Δημόσιους υπαλλήλους είναι μάλλον πρόχειρη και λανθασμένη.

----

Ο Καραμανλής είναι σίγουρα ΚΑΤΑ του αγωγού !

-- Σου θυμίζω ότι το 2007 ο Πούτιν είχε ζητήσει να τελειώσει ο αγωγός ως το 2008, και ο Καραμανλής απάντησε πως «...η Ελλάδα είναι μικρή χώρα, και δέν μπορεί να κινηθεί τόσο γρήγορα... Το 2012 θα μπορεί να έχει έτοιμο τον αγωγό...». Δηλαδή, 4 χρόνια μετά την προθεσμία Πούτιν !!! Και βέβαια τα περι μικρής χώρας κλπ είναι παραμύθια...

-- Όταν έπεσαν στη Σόφια οι πολύ σημαντικές υπογραφές για τη δημιουργία της Εταιρείας που θα φτιάξει τον αγωγό, ο Καραμανλής απουσίασε... Πήγε ο Πούτιν, πήγε ο Βούλγαρος πρόεδρος, αλλα ο δικός μας.... κουράστηκε να κάνει δυό βήματα...

Ο Μάνος.... ΔΕΝ ξέρω τί πρεσβεύει επι του ζητήματος. Πάντως, στο κείμενο της ΔΡΑΣΗΣ για την ΕΕ και τη θέση της Ελλάδας σ’ αυτή... δέν λέγεται κουβέντα για τους αγωγούς !

Μας προτείνουν τις ΗΠΙΕΣ μορφές ενέργειας, λές και δέν τις θέλει όλος ο κόσμος, αλλα δέν είναι δυνατό όταν εδώ μπορεί να έρθει όλο το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο της Ευρώπης, εμείς να πούμε ότι... μας νιάζουν οι ΗΜΕ μονάχα !!

 
At 08 Μαΐου, 2009 19:22, Blogger Kato Patissia said...

"..ΝΟΜΙΖΩ.."


( γράφει ο ΑΦΕΛΗΣ ΠΑΣΟΚΟΣ )

...άλλωστε, ένα θέμα όπως ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξ/λη, ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ για να το διακρίνεις στις θέσεις των πολιτικών.

Δέν είναι κάτι δευτερεύον, για να λέμε ότι "..δέν νομίζω ότι το αντιμάχεται ούτε ο Καραμανλής ούτε ο Μάνος..".

Σε ΤΕΤΟΙΟ ΘΕΜΑ, δέν υπάρχει "νομίζω..". Είσαι υποχρεωμένος να μιλάς ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. Και αυτά, ΄θέλουν υπομονή, σκέψη, προσοχή και χρόνο για να μπορέσεις να τα διακρίνεις με σιγουριά...

Σου θυμίζω, ότι το θέμα του αγωγού είναι το ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ γύρω απ' το οποίο περιστρέφεται η Ελληνική πολιτική τα τελευταία 20 χρόνια, αλλα και...η ΔΙΕΘΝΗΣ πολιτική !!

Σε τέτοιο θέμα συνεπώς, δέν χωράνε επιπόλαια "νομίζω.."...

 
At 10 Μαΐου, 2009 17:55, Blogger Kato Patissia said...

TRANSBALKAN PIPELINE


( γράφει ο ΑΦΕΛΗΣ ΠΑΣΟΚΟΣ )


Για να βοηθήσω τη συζήτηση, πληκτρολόγησα στο Google “Transbalkan pipeline”, που είναι το όνομα της διεθνούς εταιρείας που συστάθηκε για να κατασκευάσει τον αγωγό, και βρήκα τα εξής ενδιαφέροντα :

-- Ο Πρόεδρος της transbalkan, ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ το 2008. Αιτία : οι καθυστερήσεις στην κατασκευή του έργου !

-- Σε πρόσφατη ( 26 /3 /09 ) σύσκεψη στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ με την παρουσία του Ρώσου Προέδρου της Ρωσσικής Transneft, και εκπροσώπων της Transbalkan, ο Υπουργός κ.Χατζηδάκης υποσχέθηκε πως «..τον Ιούνιο 09 θα καταθέσουμε νομοσχέδιο στη βουλή, το οποίο θα στοχεύει στο να επιλύσει επιμέρους ζητήματα, που σχετίζονται με την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη. Το έργο αυτό θα χαρακτηριστεί έως έργο “εθνικής σημασίας”, προκειμένου να αντιμετωπιστούν επιμέρους προβλήματα, τα οποία είναι ενδεχόμενο να αναφυούν, καθώς και γραφειοκρατικές δυσκολίες.»

-- Στην ίδια σύσκεψη, ο Υπουργός δήλωσε πως «..η περιβαλλοντική διάσταση του έργου είναι για εμάς ζήτημα απόλυτης προτεραιότητος. Επίσης, θέμα απόλυτης προτεραιότητος είναι να υπάρξουν και αντισταθμιστικά οφέλη για την τοπική κοινωνία.».

Τί μας λένε αυτά;

Ότι... ακόμα ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, το νομικό-γραφειοκρατικό καθεστώς στην Ελλάδα ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ την κατασκευή του αγωγού, και περιμένουμε το... νομοσχέδιο του Ιουνίου 2009, για να πάρει μπροστά η δουλειά !!!!!!

Επίσης, η ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ που δίνει η κυβέρνηση στην.... οικολογική διάσταση του έργου, είναι προφανές ότι μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε μελλοντική ματαίωση του έργου, άν πχ στάξει καμμιά σταγόνα πετρέλαιο σε κανένα χόρτο στον Έβρο... Καραγκιοζηλίκια δηλαδή.. Να μιλάει για οικολογικές ευαισθησίες μιά ΣΟΒΑΡΗ κυβέρνηση το καταλαβαίνω, αλλα να μιλάνε τα μπάχαλα της ΝΔ τα βουτηγμένα στα σκάνδαλα.... είναι προκλητικό !

Θυμίζω δέ, πως ο Καραμανλής ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕΙ τον αγωγό φυσικού αερίου Αζερμπαϊτζάν-Τουρκία-Ελλάδα-Ιταλία... αμερικανο-εβραϊκών συμφερόντων ( στα εγκαίνια πήγε ο ίδιος στην Αλεξ/λη, ήρθαν και κάποιοι Αμερικανοεβραίοι, αλλα ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ !! Για τον απλούστατο λόγο, ότι η ΕΕ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ αυτόν τον αγωγό ! ). Και.... δέν θυμάμαι να ειπώθηκε ούτε λέξη για «οικολογικές ανησυχίες..» στην περίπτωση αυτή! Αυτά, για να φανεί το μέγεθος της ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ στα περι «οικολογίας και περιβαλλοντικών επιπτώσεων»....

Συμπέρασμα : και πάλι φαίνεται να έχει ΑΔΙΚΟ ο φίλος μου ο kontorevithoulis, του οποίου η κουβέντα ότι «..νομίζω, ότι ούτε ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ούτε ο Μάνος αντιτίθενται στον αγωγό..» μοιάζει απο τα στοιχεία αυτά να είναι εκτός πραγματικότητας !

 
At 11 Μαΐου, 2009 16:33, Blogger Kato Patissia said...

ΔΙΑΛΟΓΟΣ...



ΑΦΕΛΗΣ ΠΑΣΟΚΟΣ :
__ Μα... μα πού πήγαν οι άλλοι;; Γιατί δέν μου απαντάει ο kontorevithoulis ; Γιατί δέν σχολιάζει ο ανώνυμος Ολλανδός;;

KATO PATISSIA :
__ Μάλλον προτιμούν τη σιωπή..

ΑΦΕΛΗΣ ΠΑΣΟΚΟΣ :
__ Μα γιατί;; Είπα τίποτα που να τους πρόσβαλλε;;

KATO PATISSIA :
__ Όχι !... Αλλα.... σκέφτομαι ότι ίσως να τους τρόμαξε το σήμα του ΠΑΣΟΚ που έβαλες σάν φωτό της ανάρτησης... Θα σκέφτηκαν, τώρα με κομματικούς πάμε να μπλέξουμε; Δέν βγάζεις άκρη μ’ αυτούς...

ΑΦΕΛΗΣ ΠΑΣΟΚΟΣ :
__ Έ, δέν νομίζω να είναι τόσο ηλίθιοι!! Μάλλον υποτιμάς τη νοημοσύνη τους.. Εξάλλου, εδώ δέν κάνουμε διακομματικό «διάλογο» όπως στην τηλεόραση, αλλλα πραγματικό διάλογο, με επιχειρήματα !

KATO PATISSIA :
__ Νά όμως, που αυτοί είναι κουμπωμένοι, και επιφυλακτικοί... Ίσως να φταίς κι’ εσύ, μπήκες στην κουβέντα σάν οδοστρωτήρας, τον πάτησες κάτω τον καημένο τον kontorevithoulis, τί επιχείρημα να σου αντιτάξει πιά, και προτίμησε να την κοπανήσει παρά να μείνει και να γίνει ρεζίλι...

ΑΦΕΛΗΣ ΠΑΣΟΚΟΣ :
__ Και ο Ολλανδός;;;

KATO PATISSIA :
__ Ά, μήν έχεις παράπονο! Αυτός τουλάχιστον, τόνισε απ’ την αρχή ότι δέν έχει γνώσεις για το θέμα που συζητάμε, οπότε λογικό είναι να μήν παρεμβαίνει, και να παρακολουθεί σιωπηλός απλώς...

ΑΦΕΛΗΣ ΠΑΣΟΚΟΣ :
__ Κι’ έτσι να είναι, όπως τα λές, το θέμα είναι... τώρα τί κάνουμε;;

KATO PATISSIA :
__ Τίποτα !! Θα περιμένουμε λίγο καιρό, και άν δέν απαντήσουν... πάμε για νέα ανάρτηση! Ο διάλογος, έληξε εδώ !

ΑΦΕΛΗΣ ΠΑΣΟΚΟΣ :
__ ( με σκυμένο κεφάλι, πικραμένος... ) : Άδοξα....

 
At 11 Μαΐου, 2009 17:59, Anonymous kontorevithoulis said...

«Στην ίδια λογική πολλοί συνοφριώνονται για το Ρωσικό ενδαφέρον για τον αγωγό αερίου Τουρκίας – Ελλάδας – Ιταλίας. Που θα μπορούσε να συνδεθεί είτε στην Τουρκία – με τον αγωγό ρωσικού αερίου Blue Stream που έρχεται μέσω Μαύρης Θάλασσας από το Νοβοροσίσκ – είτε στην χώρα μας, με τον αγωγό που φθάνει σε εμάς μέσω Βουλγαρίας. Από την ώρα που η Γκάζπρομ έχει δεσμεύσει τα κοιτάσματα αερίου του Αζερμπαιτζάν και του Τουρκμενιστάν για τα επόμενα 15 με 20 χρόνια είναι αυτονόητο πως ο νέος αυτός υπό κατασκευή αγωγός θα πρέπει κάτι να βρεί να μεταφέρει. Το Ρωσικό αέριο είναι η αυταπόδεικτη λογική λύση. Με το ερώτημα όμως του ελέγχου του αγωγού. Αμερικανοί και ευρωπαίοι για αυτό ακριβώς το ζήτημα ανησυχούν. Και δεν είναι κάτι βέβαια που μπορεί να λύσει μονάχη της η Ελλάδα. Εύλογα οι δυτικοί ανησυχούν για τον ολοκληρωτικό έλεγχο που μπορεί να καταντήσει να ασκεί η Ρωσία στις ενεργειακές ανάγκες της δυτικής ευρώπης. Αλλά οφείλουν όμως, πέρα από ανησυχίες, να προτείνουν και λύσεις.

Το Αζερμπαιτζάν, το Τουρκμενιστάν και το Καζακστάν είναι χώρες με μεγάλα αποθέματα πετρελαίου και αερίου. Η Ευρώπη και οι ΗΠΑ καλλιεργούν καλές σχέσεις μαζί τους κι έχουν σαν στόχο να απεξαρτήσουν την εκμετάλλευση των ενεργειακών τους κοιτασμάτων από τον έλεγχο της Ρωσίας. Οφείλουν όμως από εκεί ακριβώς να ξεκινήσουν. Κι όχι από τις χώρες που οι αγωγοί θα περνούν. Διότι αγωγοί δίχως αέριο και πετρέλαιο να μεταφέρουν δεν είναι παρά ασκήσεις στον αέρα. Κι από την ώρα που μερικές από τις χώρες αυτές έχουν μακροχρόνιες συμφωνίες εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων τους με την Γκάζμπρομ οι δυτικές ανησυχίες μάλλον σε λάθος πόρτες απευθύνονται. «

Τα παραπάνω είναι αντιγραφή από άρθρο του Ανδριανόπουλου (Απρίλιος 2007
https://www.blogger.com/comment.g?blogID=32511990&postID=1075557414553790984)

Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι όλοι οι αγωγοί εξυπηρετούν συμφέροντα της Γκάζμπρομ. Που τους είδες τους εβραίους;

 
At 11 Μαΐου, 2009 18:04, Anonymous kontorevithoulis said...

Έδωσα λάθος link προηγουμένως. Το σωστό είναι:
http://www.andrianopoulos.gr/0010000086

 
At 11 Μαΐου, 2009 18:18, Anonymous kontorevithoulis said...

Επίσης από Ανδριανόπουλο (Ιανουάριος 2007)
"Εδώ ακριβώς αναδεικνύεται και η αξία του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης. Που όμως είναι πλέον πολύ δύσκολο να υλοποιηθεί. Διότι Ρωσικό πετρέλαιο να διακινηθεί μέσω αυτού δεν υπάρχει διαθέσιμο. .... Μοναδική άμεση λύση είναι η αξιοποίηση των πετρελαίων του Καζακστάν (Τενγκίς και Κασαγκάν). Εκεί όμως χρειάζεται η συνεργασία της Exxon, που ελέγχει τον αγωγό της βόρειας Κασπίας αλλά και τις περισσότερες εγκαταστάσεις στο Καζακστάν.

Οι Ρώσοι όμως δεν δέχονται να μειωθούν τα πλειοψηφικά τους ποσοστά στον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη. Η Exxon θα μπορέσει έτσι να συμμετάσχει μέσω των μειοψηφικών ποσοστών της Ελλάδας και της Βουλγαρίας. Η Ρωσία τότε όμως τι ακριβώς θα προσφέρει, για την ώρα τουλάχιστον, στον αγωγό; Και θα δεχθούν οι υπόλοιποι; Την ίδια ώρα μάλιστα ο γενικός Εισαγγελέας στην Μόσχα έχει εγείρει θέμα νομιμότητας του αγωγού της βόρειας Κασπίας (Caspian Pipeline Cοnsortium) επιζητώντας την αποβολή της Exxon και την κατακύρωση του αγωγού στην Ρωσική Transneft. Θα εγκρίνει όμως τότε η Exxon την διοχέτευση μέσω του αγωγού αυτού προς το Μπουργκάς των πετρελαίων του Τανγκίς;"

Τελικά τι έγινε; Βγήκε η Exxon εκτός παιχνιδιού;

 
At 11 Μαΐου, 2009 19:31, Anonymous kontorevithoulis said...

ΓΙΑΤΙ ΑΡΓΕΙ Ο ΑΓΩΓΟΣ;
Στην ερώτηση αυτή Ο Ανδριανόπουλος πέρυσι το Ιούνιο απάντησε ως εξής:

«την αδυναμία μας βασικά να διαπραγματευτούμε σωστά. Υπάρχουν συμφωνίες που δεν συνοδεύονται από δεσμεύσεις για το προιόν που αφορούν. Υπαρχει Ρωσικό πετρέλαιο και αέριο για να γεμίσουν οι αγωγοί για τους οποίους μιλάμε; Δίχως αυτό δεν υπογράφονται συμβόλαια δανειοδότησης από τις Τράπεζες. Και τα όποια έργα καρκινοβατούν. Υπάρχουν και προβλήματα περαν της δικής μας δυνατότητας παρεμβασης. Η συμφωνία Ρωσίας - Καζακστάν για τον αγωγό της Κασπίας παίζει μεγάλο ρόλο στην υλοποίηση του αγωγού Μπουργκάς -Αλεξανδρούπολη. Οι συμφωνίες με Τουρκμενιστάν και οι αντίστοιχες Τουρκμενιστάν – Αζερμαπαιτζάν έχουν μεγάλη σημασία για την υλοποίηση και την έκταση του South Stream. Ολα αυτά θέλουν παρακολούθηση και σοβαρότητα.»

Το θέμα λοιπόν είναι αρκετά πολύπλοκο και η βιασύνη θα εξυπηρετούσε μόνον τα ρωσικά συμφέροντα.

Καλή πάντως η συζήτηση για τους αγωγούς αλλά οι ερχόμενες εκλογές αφορούν την Ευρώπη. Αυτό το ουτοπικό πείραμα που όμοιό του δεν έχει δει η ιστορία. Είναι η πρώτη φορά που με ειρηνικά μέσα προσπαθούν οι λαοί να ενωθούν. Ακόμη και στην Αμερικανική ιστορία όταν οι νότιες πολιτείες αποφάσισαν να μην συμμετέχουν στην ένωση, οι ενωσίτες κινήθηκαν εναντίον τους και τις ένωσαν με το ζόρι.

Το θέμα μας λοιπόν πρέπει να είναι ποιο κόμα θα βοηθήσει στην επιτυχία του πειράματος.

Άραγε, εκτός απο την ενέργεια, ποιά άλλα θέματα είναι τα πιο "καυτά" για την Ευρώπη;

 
At 11 Μαΐου, 2009 20:01, Anonymous Ανώνυμος said...

Φίλε μου ΑΦΕΛΗ ΠΑΣΟΚΕ, τα λόγια του Kato Patissia στη συζητισή που είχατε ήταν απολύτος σωστά. Δεν έχω και πολλές γνώσεις πάνω στο θέμα κι γι' αυτό δεν παρεμβαίνω κιόλας. Απλός παρακολουθώ τη συζήτηση σιωπηλά, γιατί ότι μάθεις σε καλό θα σου βγει και αυτό είναι ένα θέμα που ούτε λίγο ούτε πολύ μας αφορά και μας επιρεάζει όλους.
Όσο για τον kontorevithouli, έχω να παραδεχτώ πως τα επιχειρήματά σου υπερισχύουν μπροστά στα δικά του και το βρίσκω λογικό να αργεί να δώσει απάντηση.
Τώρα, όσον αφορά την τελευταία απάντηση του kontorevithouli, ωφείλω να ομολογίσω πως δεν πολυκατάλαβα που το πάει ακριβώς.
Κontorevithouli δεν νομίζω να έκαναν όλα αυτά τα σχέδια για τους αγωγούς αν δεν είχαν κάποιον να τους προμιθεύσει αέριο και πετρέλαιο. Και κάτι τελευταίο, μη πολυβασίζεσαι σε άρθρα και αναρτήσεις, γιατί πολλές φορές δεν επαληθεύονται...

Ολλανδός

 
At 12 Μαΐου, 2009 14:50, Blogger Kato Patissia said...

ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ..



Ώπα, ώπα !!
Kontorevithoulis, βιάζεσαι και πάς να ξεφύγεις κάνοντας ζημιά στον διάλογο : Όταν ο ΑΦΕΛΗΣ ΠΑΣΟΚΟΣ σου μιλάει για το θέμα Α, εσύ θα πρέπει να επιχειρηματολογήσεις γι' αυτό, ή να δεχτείς ότι έχεις λάθος και να ομολογήσεις ότι αλλάζεις γνώμη ( πχ στο ότι ο Καραμανλής δέν αντιμάχεται τον αγωγό..). Όχι να στρίβεις ΣΕ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ, προχωρώντας τη συζήτηση αλλού δίχως να ξεκαθαριστεί το Α που συζητάμε..

Έτσι λοιπόν, σε καλώ να απαντήσεις στα θέματα που θίχτηκαν ήδη, πρίν πάμε παρακάτω. Δηλαδή στα :

-- ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ
-- ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ
-- ΤΟ "..ΝΟΜΙΖΩ.."
-- Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΓΟΣ

 
At 12 Μαΐου, 2009 23:00, Anonymous kontorevithoulis said...

ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

Επιμένω ότι χωρίς διαφάνεια δεν έχουμε δημοκρατία. Θεωρώ απαράδεκτο μια κυβέρνηση να με θεωρεί ανώριμο, να μου κρύβει πληροφορίες και να κάνει ενέργειες για το "καλό" μου χωρίς να το ξέρω. Αυτό το κάνουν μόνον οι γονείς για τα ανήλικα παιδιά τους.
Δυστυχώς πολλοί συνάνθρωποί μας παρόλο που ενηλικιώνονται νοσταλγούν την σχέση γονέα - παιδιού. Έτσι πιστεύουν στον Θεό- πατέρα, και στον φωτισμένο δικτάτορα. Ο Θεός / δικτάτορας θα μας προστατεύσει από τον φοβερό εχθρό τον Διάβολο και τον εβραίο.

Ιδέες σαν τις δικές σου οδήγησαν στο ολοκαύτωμα.

 
At 12 Μαΐου, 2009 23:58, Anonymous kontorevithoulis said...

Ο kato Patisia είπε
«Θυμίζω δέ, πως ο Καραμανλής ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕΙ τον αγωγό φυσικού αερίου Αζερμπαϊτζάν-Τουρκία-Ελλάδα-Ιταλία... αμερικανο-εβραϊκών συμφερόντων ( στα εγκαίνια πήγε ο ίδιος στην Αλεξ/λη, ήρθαν και κάποιοι Αμερικανοεβραίοι, αλλα ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ !! Για τον απλούστατο λόγο, ότι η ΕΕ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ αυτόν τον αγωγό ! ). »

Τότε γιατί επιδοτεί Ευρωπαϊκή Ένωση την κατασκευή του αγωγού (The European Union is helping finance the €130 million Turkey-Greek project. http://www.roconsulboston.com/Pages/InfoPages/Commentary/OilEmp/GasBypass07.html)
Η προφανής απάντηση είναι για να μην εξαρτάται μόνον από τους Ρώσους.
Επίσης από το παραπάνω site είδα ότι το πετρέλαιο που θα μεταφέρει ο αγωγός θα αγοράζεται από την Shah Deniz group της οποίας η μετοχική σύνθεση είναι η παρακάτω:
BP has a 25.5% share in the Shah Deniz group alongside Statoil (25.5%), Iran's OIEC (10%), TotalFinaElf (10%), the Russian-Italian joint venture LukAgip (10%), Turkey's TPAO (9%), and Azerbaijan's state oil company SOCAR (10%).
Εξακολουθώ να μην βλέπω εβραϊκά συμφέροντα..

 
At 13 Μαΐου, 2009 13:09, Anonymous kontorevithoulis said...

Η Ευρώπη και η Ελλάδα προσπαθούν να παρακάμψουν την Τουρκία.
Βλεπε http://www.capital.gr/News.asp?id=733908

 
At 13 Μαΐου, 2009 14:53, Blogger Kato Patissia said...

ΠΕΡΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ 2


(γράφει ο ΑΦΕΛΗΣ ΠΑΣΟΚΟΣ )

@kontorevithoulis :

Η επιμονή σου ότι «χωρίς διαφάνεια δέν έχουμε δημοκρατία», είναι εντελώς ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ και ανεφάρμοστη στον σημερινό καπιταλισμό. Πχ
-- ξέρεις πως η Αγγλία βγάζει τα «μυστικά αρχεία της» μετά απο 50 χρόνια απο τότε που γράφτηκαν. Ως τότε, υπάρχει ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ.
-- Ανάλογη πρακτική ακολουθούν οι Αμερικανοί. Πχ είναι δυνατό να θέλεις η ΗΠΑ να σε... ενημερώνει για τα πειράματα που κάνει για καινούρια όπλα;; Για νέες τεχνολογίες που ανακαλύπτει;; Απο τη διπλωματική μου ήδη, ήξερα ότι η θεωρία της παλμοσυμπίεσης με την οποία ασχολήθηκα «απο-διαβαθμιζόταν» εκείνη την εποχή, αρχές ’80, ενώ βέβαια οι Αμερικανοί την είχαν ανακαλύψει πολύ πιό πρίν.. Και ΔΕΝ μιλάμε ακριβώς για «στρατιωτικά μυστικά» εδώ, γιατι η παλμοσυμπίεση σήμερα είναι η βάση όλης της κινητής τηλεφωνίας!!
-- και η Ελλάδα χρησιμοποιεί διαβάθμιση στις κρατικές υποθέσεις.

Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, υπήρξε την εποχή του Περικλή, στην Αρχαία Αθήνα. Καμμία άλλη καπιταλιστική «δημοκρατία» δέν έχει πλήρη διαφάνεια. Άν λοιπόν εσύ επιμένεις ότι «χωρίς διαφάνεια δέν υπάρχει δημοκρατία» είναι σάν να λές ότι ο καπιταλισμός είναι ψευτο-δημοκρατία, και ΝΑ ΖΗΤΑΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΘΗΝΑ. Μου φαίνεται ουτοπικό κάτι τέτοιο...

Άν διαφωνείς πως όσα λές είναι ΟΥΤΟΠΙΚΑ, βρές μου μιά σημερινή δημοκρατία που να έχει πλήρη ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ.

Όσο για τους συνειρμούς περι παιδιών-γονέων-Θεού κλπ.... δέν αξίζει κάν να ασχοληθούμε περισσότερο..

Πρέπει να καταλάβεις, ότι το θέμα της αδιαφάνειας ΔΕΝ είναι ψυχολογικό όπως νομίζεις, αλλα θέμα ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ. Δέν σε θεωρούν παιδάκι δηλαδή οι πολιτικοί που σου κρύβουν την πληροφορία, αλλα το κάνουν επειδή υπάρχουν συμφέροντα, εθνικά ή μή..

 
At 13 Μαΐου, 2009 14:53, Blogger Kato Patissia said...

ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΑΓΩΓΟ


(Γράφει ο ΑΦΕΛΗΣ ΠΑΣΟΚΟΣ )


1. Δέν τα είπε αυτά που αναφέρεις ο kato Patissia, αλλα ο ΑΦΕΛΗΣ ΠΑΣΟΚΟΣ..

2. ΔΕΝ ΞΕΡΩ για τη χρηματοδότηση που αναφέρεις. Βρήκα στο Ίντερνετ πως το συνολικό κόστος του αγωγού είναι γύρω στα 300 εκ. Οπότε, η χρηματοδότηση είναι πολύ σοβαρή, άν όντως ισχύει.. Εκείνο που σκέφτομαι, είναι πως Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΕ είναι διαβρωμένη απο πολιτικούς που εξυπηρετούν τα εβραϊκά συμφέροντα ( Σαρκοζί, Μέρκελ, Μπερλουσκόνι, Καραμανλής ) και πιθανόν αυτοί να επέβαλλαν τη χρηματοδότηση, που κανονικά αντίκειται στα συμφέροντα της ΕΕ. Αλλα αυτό, είναι αυθαίρετο εκ μέρους μου... Ειλικρινά, δέν μπορώ να το εξηγήσω το θέμα αυτό..

3. Η πολιτική «απεξάρτησης της ΕΕ απο τη Ρωσσία» είναι καθαρά Αμερικανοεβραϊκή. Η ΕΕ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ απο την Ρωσσία, γιατι αυτό θα σήμαινε εξάρτησή της απο τους Αμερικανοεβραίους. Η Ρωσσία είναι ο καλύτερος σύμμαχος για την ΕΕ, και αυτό είναι ξεκάθαρο εδώ και 20 χρόνια. Υπάρχει αλληλοϋποστήριξη, και ισχυροί δεσμοί οικονομικοί και πολιτικοί μεταξύ τους..

4. ΠΡΟΣΟΧΗ ! Το Shah Deniz είναι ένα απο τα κοιτάσματα του Αζερμπαϊτζάν στην Κασπία, και το κονσόρτσιουμ που αναφέρεις είναι η εταιρεία που εξορύσσει το φυσικό αέριο ( και πετρέλαιο ; ) απο εκεί. Λοιπόν, ΟΛΕΣ τις εξορύξεις της Κασπίας, τις ελέγχουν με τέτοια κονσόρτσιουμ πλέον ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ( BP ). Οι Αμερικανοεβραίοι, ΔΕΝ βρίσκονται εκεί. Βρίσκονται όμως ΣΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ του πετρέλαιου / φυσικού αέριου. Πχ σε μιά διαδρομή μέσω Τουρκίας, με την οποία έχουν στενή οικονομική συνεργασία. Ήδη υπάρχουν γκρίνιες για τον ρόλο της Τουρκίας, όπως δείχνει η παραπομπή του τελευταίου σχολίου σου.. Γιατι το θέμα είναι πως η Τουρκία θέλει ΝΑ ΜΕΤΑΠΟΥΛΑΕΙ το φυσικό αέριο, άρα σε όποια τιμή γουστάρει ανα εποχή. Κάτι τέτοιο όμως, προφανώς δέν συμφέρει την ΕΕ που θα το αγοράζει.. Μέσω της τιμής της Τουρκίας όμως, θα πετυχαίνουν οι Αμερικανοεβραίοι τον ΕΛΕΓΧΟ της Ευρώπης..

 
At 13 Μαΐου, 2009 16:31, Anonymous kontorevithoulis said...

Ο Πούτιν έχει καταφέρει το Τουρκμενιστάν, το Ουζμπεκιστάν και το Καζακστάν να μην υπογράψουν την συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον αγωγό Ναμπούκο. Μόνον το Αζερμπαιτζαν ΤΟΛΜΑ να πουλήσει πετρέλαιο σε κάποιον εκτός Ρωσίας.
Το μίσος σου για τους Αμερικανοεβραίους είναι τόσο μεγάλο που προκειμένου να μην βγάλουν λεφτά αυτοί (είναι πράγματι μέτοχοι και με τι ποσοστά?) προτιμάς η Ευρώπη να αρνηθεί να αγοράζει πετρέλαιο και από ένα δεύτερο προμηθευτή και να ανοίξει τα πορτοφόλια μας στον Πούτιν.

Οι ΤουρκοΑμερικανοΕβραίοι αν θέλαν να ελέγξουν την Ευρώπη θα έπρεπε να είχαν πάρει αυτοί τα δικαιώματα πώλησης του Ρωσικού αερίου προς την Ευρώπη. Να είχαν κάνει δηλαδή αυτό που έχει κάνει ο Πούτιν.

Πάντως στην καλύτερη περίπτωση η Ευρώπη θα έχει μόνον 2 προμηθευτές δηλαδή ολιγοπώλιο και σύντομα αυτοί οι προμηθευτές θα συνεννοηθούν και θα σταματήσει ο ανταγωνισμός τιμών.

Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να επενδυθούν τεράστια ποσά σε αιολικά πάρκα και σε τεχνητά νησιά που θα παίρνουν την ενέργεια του ανέμου και των κυμάτων.

 
At 13 Μαΐου, 2009 18:35, Blogger Kato Patissia said...

ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΣΟΣ...


( Γράφει ο ΑΦΕΛΗΣ ΠΑΣΟΚΟΣ )

1. Το ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ ξεκίνησε ΠΡΩΤΟ τη διαδικασία ανοίγματος των πηγών του στη διεθνή αγορά, μέσω της κρατικής SOCAR, στις αρχές του ’90. Εκείνη την εποχή, μόλις είχε τελειώσει ο πόλεμος για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ με την Αρμενία με ανακωχή υπέρ των Αρμένιων, και η Ρωσσία βλέποντας τις καπιταλιστικές φιλοδοξίες του προέδρου ΑΛΙΕΦ, του έκανε πραξικόπημα αλλα ΔΕΝ κατάφερε να τον ρίξει. Οι άλλες χώρες που αναφέρεις, είχαν παραδοσιακούς Κομμουνιστές προέδρους, πιστούς στη Μόσχα. Ο ΑΛΙΕΦ βέβαια, αρχικά πλησιάστηκε απο τους Αμερικανοεβραίους, στους οποίους έδωσε τα «φιλέτα» της Κασπίας, περιοχές δηλαδή που σίγουρα ( απο τους δορυφόρους..) είχαν πολύ πετρέλαιο, ενώ οι άλλες ήταν υπο αμφισβήτηση.Οι Αμερικανοεβραίοι μπήκαν με την εταιρεία AMOCO, ( πέμπτη μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία της ΗΠΑ τότε.. ) και πήραν το πάνω χέρι στην ΕΞΟΡΥΞΗ της Κασπίας. Παράλληλα, σε συμφωνία με την Τουρκία ( Τσιλέρ τότε..) προώθησαν το σχέδιο της ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ Μπακού-Τσεϊχάν, ώστε να ελέγχουν αυτοί ΟΛΟΚΛΗΡΟ το πετρέλαιο που θα αγόραζε η ΕΕ. Τη Ρωσσία ήθελαν να την παρακάμψουν, και αυτή ήταν αδύναμη οικονομικά τότε για να αντιδράσει..

Στα τέλη του ’90, έγινε Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ, όταν η BP αγόρασε την AMOCO ( θεωρήθηκε «η εξαγορά του αιώνα» γιατι το τίμημα ήταν ασύλληπτα υψηλό..). Απο τότε, οι Άγγλοι ελέγχουν την ΕΞΟΡΥΞΗ στην Κασπία. Στη δέ νέα δεκαετία, ισχυροποιήθηκε και η Ρωσσία ( λόγω 10πλασιασμού της τιμής του πετρελαίου, το οποίο είναι το κύριο εξαγωγικό της προϊόν..) και η ζυγαριά γύρισε. Γύρισε και ο... ΑΛΙΕΦ, που το παίζει φίλος της Μόσχας τώρα...

2. Το ΜΙΣΟΣ, δέν είναι δικό μου ! Εγώ, απλώς επισημαίνω ότι με τους Αμερικανοεβραίους έχουμε διαφορετικά συμφέροντα. Άν αύριο τα συμφέροντά μας ταυτιστούν, θα είναι οι καλύτεροι φίλοι μου!

ΜΙΣΟΣ όμως ΥΠΑΡΧΕΙ, ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα. Η διαμάχη για τον έλεγχο της ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ του πετρελαίου, δέν γίνεται μόνο με ειρηνικά και οικονομικοπολιτικά μέσα, αλλα και με ΠΟΛΕΜΟΥΣ και ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Σου θυμίζω :
-- χρηματιστηριακό χτύπημα του ΣΟΡΟΣ στην Αγγλική λίρα, αρχές του ’90. Η λίρα υποτιμήθηκε, η Αγγλία κινδύνεψε, ο Σόρος είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ στη χώρα εφ’ όρου ζωής..
-- εξέγερση στην ΤΣΕΤΣΕΝΙΑ, απο την οποία περνάει ο Ρωσσικός αγωγός Αζερμπαϊτζάν – Νοβοροσίσκ ! Θυμήσου και την ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΜΠΕΣΛΑΝ απο τους Τσετσένους αυτονομιστές, την πιό αισχρή σφαγή της ανθρώπινης Ιστορίας!
-- εξοπλισμός του UCK και μεγάλες ιδέες για «Μεγάλη Αλβανία», που προσπαθούν να δυναμιτίσουν τα Βαλκάνια ! Η εκλογή Μπούς απέτρεψε το κακό το 2001, με τον αφοπλισμό του UCK, τον Σεπτέμβρη που χτυπήθηκαν οι δίδυμοι πύργοι στην ΗΠΑ..
-- Χτύπημα στους δίδυμους πύργους και στο... πεντάγωνο ( !!! ) των ΗΠΑ.
-- Τρομοκρατικό χτύπημα στο μετρό του Λονδίνου, και στα τραίνα στην Ισπανία.
-- Πρόσφατος εγκληματικός πόλεμος της Γεωργίας στη Νότια Οσετία, πάνω στην έναρξη της Ολυμπιάδας !!
-- και, δεκάδες άλλα τρομοκρατικά χτυπήματα σε Ξενοδοχεία και Συναγωγές, σε χώρες εκτός ΕΕ ( Τουρκία, Αίγυπτος κλπ.. )
-- Ά ! Ακόμα και ο... πόλεμος στο ΙΡΑΚ, και το ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ, είναι στο ίδιο παιχνίδι..

Όπως βλέπεις απο αυτά... το ΜΙΣΟΣ είναι ΥΠΑΡΚΤΟ στα «υψηλά κλιμάκια», σε εκείνους που κινούν τα νήματα της Ιστορίας, ενώ εσένα σου φαίνεται πως το έχει μόνο ο κακομοίρης ο... ΑΦΕΛΗΣ ΠΑΣΟΚΟΣ, ή ο kato Patissia…

Είναι επειδή δέν βλέπεις την πλήρη εικόνα, διαχρονικά, γιαυτό και σκέφτεσαι «λογικές» όπως την απεξάρτηση της ΕΕ απο τη Ρωσσία, που στην πραγματικότητα είναι εξωπραγματικές! Γιαυτό σκέφτεσαι για... ολιγοπώλιο 2 προμηθευτών της ΕΕ, οι οποίοι θα... συνεννοηθούν μεταξύ τους για τις τιμές ( καρτέλ δηλαδή της Ρωσσίας με τους... Αμερικανοεβραίους !!!! ) και άρα προτιμότερες είναι οι ΗΜΕ... Η σκέψη σου ακούγεται «λογική» με βάση τη γενική λειτουργία του καπιταλισμού, πλην όμως εδώ έχει χυθεί πολύ αίμα και... χρήμα, για να υπερισχύσει ο ένας εις βάρος του άλλου.. Και το τόοοοοοοοοοοοοοοοοοοοσο πολύ χρήμα, 20 χρόνια τώρα, θα πρέπει να σε πείσει ότι το θέμα είναι ΤΡΑΓΙΚΑ ΣΟΒΑΡΟ, ώστε τα παιχνιδάκια που φαντάζεσαι να μήν είναι δυνατό να συμβούν στην πραγματικότητα...

3. Οι Αμερικανοεβραίοι θέλουν να ελέγξουν την ΕΕ κυρίως μέσω του πετρέλαιου, και όχι του φυσικού αέριου.. Φαντάσου πχ ότι πετυχαίνουν το σχέδιό τους, και το πετρέλαιο πάει στην ΕΕ απο τον αγωγό Μπακού-Τσεϊχάν, μέσω Τουρκίας. Τότε, η Τουρκία όποτε θέλει θα μπορεί να αυξήσει τα «διόδια» που εισπράττει, με αποτέλεσμα μιά αυξομείωση της τιμής του πετρελαίου. Αυτή, σύμφωνα με τους Οικονομολόγους προκαλεί πληθωρισμό, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται το Ευρώ! Χωρίς σταθερό Ευρώ δέ, η ΕΕ θα διαλυθεί σε έναν χυλό απο κράτη...

 
At 13 Μαΐου, 2009 21:46, Blogger Kato Patissia said...

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ
ΓΙΑ ΑΛΙΕΦ..


( γράφει ο ΑΦΕΛΗΣ ΠΑΣΟΚΟΣ )

Όταν σταμάτησε ο πόλεμος στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ο ΑΛΙΕΦ βρέθηκε με 1 εκατομμύριο πρόσφυγες απ' το Ναγκόρνο, εγκατεστημένους στα περίχωρα του Μπακού, σε άθλιες συνθήκες.

Ήταν η επιτακτική ΑΝΑΓΚΗ να τους βοηθήσει να ζήσουν, που τον έκανε να δεχτεί τους Αμερικανοεβραίους και τα λεφτά τους τότε, αφού η Ρωσσία ήταν φτωχή και αδυνατούσε να βοηθήσει..

ΓΙΑΥΤΟ το Αζερμπαϊτζάν φαίνεται πιό "ανοιχτό" σε διεθνείς συμφωνίες, απο τις άλλες χώρες που αναφέρεις..

 
At 14 Μαΐου, 2009 00:37, Blogger Kato Patissia said...

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ
ΣΤΟ... ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ


( Γράφει ο ΑΦΕΚΗΣ ΠΑΣΟΚΟΣ )

...ΔΕΝ ειναι συνεπώς, Ο ΠΟΥΤΙΝ η αιτία που οι 3 χώρες δεν υπέγραψαν τον nabucco, όπως γράφεις, αλλα το κομμουνιστικο παρελθόν των ηγετών τους..

 
At 14 Μαΐου, 2009 16:51, Blogger Kato Patissia said...

ΞΕΧΑΣΑΜΕ
ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟ !!


Ώπα παιδιά, μιά στιγμή, νομίζω πως η συζήτηση πάει να ξεφύγει σε καινούρια θέματα, και θυμίζω πως ο ΑΦΕΛΗΣ ΠΑΣΟΚΟΣ χρωστάει μιά απάντηση στον kontorevithoulis για τον ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟ !

 
At 14 Μαΐου, 2009 16:51, Blogger Kato Patissia said...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟ 1


ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ :
Ο... ΜΠΑΡΜΠΑΣ ΜΟΥ Ο ΨΕΥΤΗΣ ;;


( Γράφει ο ΑΦΕΛΗΣ ΠΑΣΟΚΟΣ )


@kontorevithoulis :

Όλη η επιχειρηματολογία σου, βασίζεται σε κείμενο του ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, τον οποίο απο παλιά έχω «τσακώσει» να συσκοτίζει την αλήθεια, και να παραπληροφορεί για τον αγωγό !

Εδώ όμως... υπάρχει κάτι που ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΩ : Ένα ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΟ ΨΕΜΜΑ, που είναι ο έλεγχος της EXXON στον αγωγό Βόρειας Κασπίας. CPC !

Σου παραθέτω τη σύνθεση του κονσόρτσιουμ που διοικεί τον αγωγό CPC, απο το site της CPC, δελτίο τύπου με ημερομηνία 16 /4 /09 !!


CPC Shareholders: Russian Federation (represented by Transneft – 24% and CPC Company - 7%) – 31%; Republic of Kazakhstan (KazMunaiGaz) – 19%, Chevron Caspian Pipeline Consortium Company - 15%, LUKARCO B.V. - 12.5%, Mobil Caspian Pipeline Company – 7.5%, Rosneft-Shell Caspian Ventures Limited – 7.5%, BG Overseas Holding Limited - 2%, Eni International N.A. N.V. - 2%, Kazakhstan Pipeline Ventures LLC – 1.75% и Oryx Caspian Pipeline LLC – 1.75%.


H EXXON, έχει εξαγοράσει τη MOBIL, και μετονομάστηκε σε ΕΧΧΟΝ-MOBIL. Μάλλον μέσω της MOBIL συμμετέχει στο CPC, όμως το μερίδιό της είναι 7,5% όπως βλέπεις.

Τώρα... το πώς γράφει ο Ανδριανόπουλος, ότι η EXXON ελέγχει τον αγωγό της Βόρειας Κασπίας, δηλ. τον CPC, είναι απορίας άξιο ! Τόσο ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΟ ΨΕΜΜΑ ;; Αδυνατώ να το πιστέψω! Δέν θα το ψάξω παραπέρα, σου πετάω το μπαλλάκι να το κάνεις ΕΣΥ αυτό, για να υπερασπιστείς την αξιοπιστία του πληροφοριοδότη σου, Ανδριανόπουλου..

Για να σε βοηθήσω, σου λέω πως ήξερα απο παλιά πως η ΕΧΧΟΝ ανήκει στο Αμερικανοεβραϊκό λόμπυ, ενώ πχ η CHEVRON ανήκει σε Αμερικανούς με φιλο-ευρωπαϊκή πολιτική..

Συμπέρασμα : Πολύ σωστά σου λέει ο Ολλανδός να "..μήν πολυβασίζεσαι σε άρθρα και αναλύσεις γιατι πολλές φορές δέν επαληθεύονται..".

 
At 14 Μαΐου, 2009 17:02, Blogger Kato Patissia said...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟ 2


«ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ...»


Πρόσεξε πόσο ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΑ, ο Ανδριανόπουλος δέν αναφέρει πουθενά τους Αμερικανούς μόνους τους, αλλα τους συνοδεύει και με τους Ευρωπαίους!

Η αλήθεια είναι βέβαια, πως οι Ευρωπαιοι δέν έχουν καμμία ανησυχία για δήθεν εξάρτηση της ΕΕ απο τη Ρωσσία, ίσα-ίσα που ΑΥΤΟ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ !!

Ανησυχούν.... μόνο οι Αμερικανοί ! ( δηλ. οι Αμερικανοεβραίοι, αλλα μήν περιμένεις απο τον Ανδριανόπουλο να σου το πεί ανοιχτά αυτό... )

 
At 14 Μαΐου, 2009 17:25, Blogger Kato Patissia said...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟ 3


ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ Ο ΑΓΩΓΟΣ

( ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Όλα τα σχόλια της σειράς «ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟ», γράφονται απο τον ΑΦΕΛΗ ΠΑΣΟΚΟ. Το τονίζω...επειδή στο 2ο σχόλιο της σειράς, ξέχασα να το αναφέρω ! )


Το κείμενο του Ανδριανόπουλου, είναι γραμμένο το 2007.
Τότε, η TRANSBALKAN PIPELINE, το κονσόρτσιουμ δηλ. που αναλαμβάνει την κατασκευή του αγωγού, δέν είχε ακόμα ιδρυθεί.

Θυμάμαι ότι ΥΠΗΡΞΕ πρόβλημα συμμετοχής των Αμερικανών στον αγωγό, όχι όμως της EXXON ( …άν είναι ποτέ δυνατόν !! ), αλλα της φιλοευρωπαϊκής CHEVRON.

Τέλος πάντων όμως... τώρα το θέμα ΕΛΗΞΕ, αφού το κονσόρτσιουμ συστάθηκε τον Ιανουάριο 2008, οριστικά.. Οι καθυστερήσεις που αναφέρει ο Ανδριανόπουλος επομένως δέν μας ενδιαφέρουν πιά, αλλα αναζητούμε ΑΛΛΕΣ καθυστερήσεις, που ανάγκασαν τον πρόεδρο του κονσόρτσιουμ πχ να παραιτηθεί τον Ιούνιο 2008.

 
At 14 Μαΐου, 2009 17:51, Blogger Kato Patissia said...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟ 4


ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

( γράφει ο ΑΦΕΛΗΣ ΠΑΣΟΚΟΣ )


Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ, είναι αυτή τη στιγμή το ΠΑΝ για την ΕΕ, και όχι ένα ζήτημα ανάμεσαα στα πολλά άλλα.. Γιατι απο αυτήν, απο τους δρόμους του πετρελαίου, εξαρτάται η σταθερότητα του Ευρώ, ή ο έλεγχός του απο τους Αμερικανοεβραίους.

Αυτοί... ήδη προκάλεσαν μιά παγκόσμια οικονομική κρίση με χρηματιστηριακές μεθόδους. Θα σου άρεσε στο μέλλον να προκαλούν κρίσεις στην ΕΕ και υποτίμηση του Ευρώ έναντι του δολλάριου πχ, και να τρέχουμε;;

Άν θέλεις να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, κι’ ένα σταθερό μέλλον για τα παιδιά σου, τότε ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να στείλεις στην Ευρωβουλή ανθρώπους που είτε παραπληροφορούν για τον Μπουργκας-Αλεξ/λη, είτε είναι εναντίον του, φανερά ή κρυφά.

Έτσι, πχ :
-- οφείλεις ΜΑΥΡΟ ΣΤΗ ΝΔ, που μπλοκάρει τον αγωγό !
-- ΜΑΥΡΟ ΣΤΟ ΛΑΟΣ, που τη στηρίζει.
-- θετική ματιά στο ΠΑΣΟΚ, που πολέμησε σε δύσκολες εποχές ( Κλίντον ) για τον αγωγό.
-- θετική ματιά στον ΣΥΡΙΖΑ, που τόλμησε ο Αλαβάνος να χαρακτηρίσει τη ΝΔ «Κυβέρνηση κατοχής της χώρας» στη βουλή!!! ( κι’ έτσι είναι, αφού η ΝΔ δέν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα, αλλα τα εβραϊκά )
-- θετικη ματιά στο ΚΚΕ, γιατι τονίζει τα συμφέροντα του λαού στα έργα αυτά, ότι δέν είναι δηλ. μόνο υπόθεση κάποιων επιχειρηματιών..
-- επιφυλακτική ματιά στη ΔΡΑΣΗ, γιατι στα θέματα αυτά μας τα λέει κάπως περίεργα, και θολά...

Για ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ, μήν ψάχνεις !

ΠΡΩΤΑ θα ξεκαθαρίσεις τί θέλεις να γίνει με την ΕΝΕΡΓΕΙΑ, και τα άλλα... θάρθουν στις επόμενες Ευρωεκλογές να σ’ απασχολήσουν !

 
At 15 Μαΐου, 2009 01:52, Blogger tyranid13 said...

"-- θετική ματιά στον ΣΥΡΙΖΑ, που τόλμησε ο Αλαβάνος να χαρακτηρίσει τη ΝΔ «Κυβέρνηση κατοχής της χώρας» στη βουλή!!!"

Καταρχάς πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση! Εγώ προς το παρόν ΔΕΝ θα προσπαθήσω να ερμηνεύσω τις θέσεις των κομμάτων ΑΛΛΑ μου είχε κάνει ιδιαίτερη εντύπωση το ότι όταν πριν κάτι μήνες που ψήφισαν στην βουλή τα κόμματα για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, όλα τα κόμματα ψήφησαν υπέρ της συμφωνίας ΕΚΤΟΣ του ΣΥ.ΡΙΖ.Α που ψήφισε ΚΑΤΑ της συμφωνίας επειδή «δεν είχαν πειστεί ότι ο αγωγός δεν θα βλάψει το περιβάλλον».

 
At 16 Μαΐου, 2009 11:59, Blogger Kato Patissia said...

ΓΙΑ ΤΟΝ
ΣΥΡΙΖΑ


@tyranid13
( απανταει ο ΑΦΕΛΗΣ ΠΑΣΟΚΟΣ )

Ομολογω πως με... αιφνιδιάζεις!
Δέν το ξέρω το θέμα!
Πότε έγινε η ψηφοφορία που αναφέρεις;;
Ποιό ήταν ακριβώς το θέμα;

Εσύ, απο πού το πληροφορήθηκες;;

Θέλω πάντως να σου πώ, ότι ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ το να έχει οικολογικές ανησυχίες ο ΣΥΡΙΖΑ, και αυτές τις θεωρώ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΕΣ, αφού όντως ένα τόσο μεγάλο έργο κρύβει κινδύνους για το πριβάλλον. Τονίζοντας λοιπόν αυτή την πλευρά ο ΣΥΡΙΖΑ,ουσιαστικά ΣΠΡΩΧΝΕΙ την κυβέρνηση να σοβαρευτεί : να πάψουν οι νοοτροπίες των σκανδάλων, των κουμπάρων και των off shore αδιαφανων μιζών. Το Ελληνικό κράτος, άν θέλει τα πετρέλαια και έναν αναβαθμισμένο ρόλο στην παγκόσμια σκηνή, θα πρέπει ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΘΕΙ το ίδιο, σε ένα αυστηρό στους ελέγχους του, αδιάφθορο απο τους εφοπλιστές, και σοβαρό κράτος.
Αρα, η περιβαλλοντική κριτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι και ορθή, και χρήσιμη, και ωθεί σε μιά καλύτερη αντιμετώπιση του ζητήματος των αγωγών.

Το να έρχεται όμως, η.... ίδια η κυβέρνηση, αυτή η αναξιόπιστη και βουτηγμένη στα σκάνδαλα, και να εκφράζει τις ίδιες περιβαλλοντικές ανησυχίες με τον ΣΥΡΙΖΑ... αυτό είναι άλλο!

Γιατι πλέον, οι ανησυχίες της ΝΔ δέν στοχεύουν σε πιό σοβαρή αντιμετώπιση του θέματος, αλλα σε κωλυσιεργία και ακύρωση του έργου. Άν η ΝΔ ήταν τίμια, και είχε όντως περιβαλλοντικές ανησυχίες για τον αγωγό, τότε, αφού είναι κυβέρνηση, θα είχε ήδη αρχίσει να σπρώχνει το κράτος στην κατεύθυνση της σοβαρότητας. Βλέπουμε όμως, ότι κάνει το αντίθετο : συγκάλυψε τα σκάνδαλα, και φέρεται εντελώς αναξιόπιστα, χωρίς να αλλάζει τις παλιές νοοτροπίες της μίζας..

Συμπέρασμα : ο ΣΥΡΙΖΑ ναί, πρέπει να αντιμετωπιστεί με σεβασμό και προσοχή, η ΝΔ όμως θέλει μαύρισμα, γιατι μας κοροϊδεύει.

 
At 16 Μαΐου, 2009 16:25, Blogger tyranid13 said...

1) Λοιπόν, (όπως είπα δεν θα κρίνω τις θέσεις των κομμάτων) τελικά ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α είχε ψηφίσει κατά αλλά είχε «διαπιστώσει τα σημαντικά γεωπολιτικά οφέλη του αγωγού», εξέφρασε ωστόσο έντονο προβληματισμό «για την προστασία του θαλάσσιου και κοινωνικού περιβάλλοντος», καθώς και «για το ενδεχόμενο οι ελληνικές ιδιωτικές εταιρείες που συμμετέχουν στην κοινοπραξία να πέσουν σε ΞΕΝΑ χέρια, όπως στην ενδιαφερόμενη ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ Chevron». Επίσης κατά είχε ψηφίσει και το Κ.Κ.Ε.

Πιο αναλυτικά στο http://stocks.pathfinder.gr/news/274122.html

2) Εντελώς τυχαία καθώς έψαχνα για τα τότε άρθρα των εφημερίδων , βρήκα αυτή την ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ιστοσελίδα (δείτε την με δική σας ευθύνη) http://notoburgasalexandroupolispipe.blogspot.com/

3)Μην ξεχάσετε πως σήμερα στις 10.00 είναι η Eurovision.(λίγα είναι τα καλά τραγούδια) εμένα μου αρέσει της Βοσνίας όπου τραγουδάνε και Βόσνιοι και Σέρβοι. (Σημείωση: πρόσφατα η κυβέρνηση του Βοσνιακού τμήματος δήλωσε πως επιθυμεί η Βοσνία να γίνει απλό (μη ομοσπονδιακό) ενιαίο κράτος και να καταργήσει τη Republika Srpska προκαλώντας τις αντιδράσεις των Σέρβων και της Κροατίας.)

 
At 16 Μαΐου, 2009 17:05, Anonymous Ανώνυμος said...

Έριξα μία πρόχειρη ματιά στο blog (http://notoburgasalexandroupolispipe.blogspot.com/) που μας σύστησε ο tyranid13 στο τέλευταίο του σχόλιο, αλλά βρίσκω λίγο απίθανο το σενάριο σε μία χώρα με ένα αναξιόπηστο και διευθαρμένο πολιτικό σύστημα όπως η Ελλάδα να γίνει οποιοδήποτε δημοψήφισμα!
Αποκλείεται να δώσουν την ευκαιρία στον λαό να αποφασίσει για ένα τόσο σοβαρό θέμα τη στίγμη που αυτοί όλοι έχουν τα δικά τους σχέδια για δικό τους όφελος.
Επίσης καλό θα ήταν να δωθεί επιτέλους και μία ευκαιρία σε κάποιο απο τα μικρότερα κόμματα. Απορώ πως μπορείτε και υποστιρίζετε ακόμα κόμματα τα οποία έχει αποδειχθεί πως είναι ανάξια να κυβερνούν μία χώρα και πως δεν νοιάζοντε παραμόνο για την τσέπη τους..

Υ.Γ. Αυτή είναι η προσωπική μου γνώμη πάνω στο θέμα και μη με ρωτάτε τι εννοώ όταν λέω πως όλοι αυτοί έχουν τα δίκά τους σχέδια ή ποιά ακριβώς είναι τα μικρά κόμματα στα οποία θα ήταν καλό να δωθεί μία ευκαιρία επιτέλους.
Βγάλτε τα συμπεράσματά σας..

Ολλανδός

 
At 17 Μαΐου, 2009 15:40, Blogger Kato Patissia said...

ΓΙΑ ΤΟ SITE,
ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ


( γράφει ο ΑΦΕΛΗΣ ΠΑΣΟΚΟΣ )


@tyranid13 :

Το site το είχα βρεί κι’ εγώ πιό πρίν, αλλα δέν του δίνω σημασία. Είναι προφανές, ότι ΚΑΠΟΙΟΙ θα προσπαθήσουν να παρασύρουν τον κόσμο στον Έβρο να φωνάζει κατά του αγωγού. Είδα ότι έχει πέσει η ιδέα οι μπλόγκερς του Έβρου να βάλουν το σύνθημα “no to burggae..” στα μπλόγκς τους.. Αρκετοί το έκαναν ήδη. Πιστεύω ότι ΠΑΡΑΣΥΡΟΝΤΑΙ, και άν τους ρωτήσεις για τη σημασία του αγωγού δέν θα ξέρουν να σου πούν τίποτα. Απλώς, ακολουθούν ότι είναι στη μόδα... Εκεί ποντάρουν τα site σάν αυτό που αναφέρεις, στη δημιουργία μόδας, και όχι στη σωστή ενημέρωση..

Δημοψήφισμα για τον αγωγό στον Έβρο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ να γίνει, για τους εξής λόγους :

-- Το ζήτημα του αγωγού είναι ΕΘΝΙΚΟ, και όχι τοπικό του Έβρου.Άρα, θα πρέπει να γίνει Πανελλαδικό δημοψήφισμα, πράγμα πολύ δύσκολο..

-- Για να ψηφίσει σωστά ο πολίτης, πρέπει ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ. Αλλα η ενημέρωση για αυτό το ζήτημα, δέν είναι απλή υπόθεση.. Γιατι έχει ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ, που δέν είναι δυνατό να αναλυθούν στους Έλληνες πολίτες.. Εδώ, ο καθένας οφείλει να ενημερωθεί μόνος του, αλλα οι πολλοί δέν ασχολούνται όπως καταλαβαίνεις, οπότε η ψήφος τους θα είναι εντελώς λάθος.

 
At 17 Μαΐου, 2009 15:41, Blogger Kato Patissia said...

ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ
ΚΟΜΜΑΤΑ


( γράφει ο ΑΦΕΛΗΣ ΠΑΣΟΚΟΣ )


@ανώνυμος :

Συμφωνώ με τα όσα γράφεις για το δημοψήφισμα.

Διαφωνώ όμως, με τη γνώμη σου για τα δύο μεγάλα κόμματα, όταν γράφεις «..Απορώ πως μπορείτε και υποστιρίζετε ακόμα κόμματα τα οποία έχει αποδειχθεί πως είναι ανάξια να κυβερνούν μία χώρα και πως δεν νοιάζοντε παραμόνο για την τσέπη τους..»

Έχει αποδειχθεί πχ ανάξιο να κυβερνάει τη χώρα, το ΠΑΣΟΚ του κ. Σημίτη;;
Σου θυμίζω τα χαρακτηριστικά του :

-- ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ άκουσα Έλληνα πολιτικό ( τον κ.Σημίτη ), να υπόσχεται «ΙΣΧΥΡΗ ΕΛΛΑΔΑ». Οι αγωγοί, πραγματικά απαιτούν μιά τέτοια Ελλάδα, αφού «τα μεταξωτά βρακιά, θέλουν κι’ επιδέξιους κ...». Ο Καραμανλής αντίθετα, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΠΕ τέτοιο πράγμα. Δέν είναι μιά σημαντική διαφορά πολιτικής αυτή;

-- Απο φίλους που είχαν γνωριμίες στα υψηλά πατώματα της Ελληνικής κοινωνίας, άκουγα ότι όντως, γίνεται σοβαρή προσπάθεια για το νοικοκύρεμα του κράτους και των υπαλλήλων του.

-- Οι υπουργοί του κ.Σημίτη, ήταν στην πλειοψηφία τους επιτυχημένοι. Πχ ο κ. Χρυσοχοϊδης συμμάζεψε την Αστυνομία, και έπιασε την 17Ν. Ο κ. Παπαντωνίου πέτυχε την εισαγωγή μας σττην ΟΝΕ. Ο κ. Λαλιώτης έκανε τα μεγάλα έργα, Μετρό, Αεροδρόμιο, Γέφυρα Ρίου-Αντίρριου κλπ. Η πυροσβεστική προλάβαινε τις φωτιές το 2003, χρονιά με ΜΗΔΕΝ πυρκαγιές στη χώρα. Υπάρχουν και άλλα που θα μπορούσα να γράψω, δέν έχει νόημα. Υπάρχουν και εκείνοι που «έφαγαν», όπως πχ ο κ.Τσοχατζόπουλος, αλλα αυτός θυμίζω πως ήταν εσωκομματικός αντίπαλος του κ.Σημίτη.. Γενικά, άν βάλει κανείς δίπλα-δίπλα τους υπουργούς του κ.Σημίτη με αυτούς του Καραμανλή, θα νιώσει απογοήτευση : είναι σάν να βγάλαμε την πρωταθλήτρια ομάδα, και να βάλαμε στη θέση της τα... τσικό της ΝΔ.

-- Η εξωτερική πολιτική ήταν ΑΡΙΣΤΗ. Τόσο επι Παπανδρέου, όσο και επι Πάγκαλου. Μεγάλη επιτυχία η διάσωση του Οτσαλάν, αλλα κυρίως η οικονομική διείσδυση στα Βαλκάνια και τον Καύκασο.

-- Υπήρξαν και σκάνδαλα, για τα οποία εγώ πιστεύω πως ήταν ενήμερος ο κ.Σημίτης, αλλα τον βόλευαν για να μαζέψει γρήγορα χρήμα για να κάνει την Εξωτερική πολιτική. Γιαυτό έγραψα το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ στην ανάρτηση.


Γιατί λοιπόν, να μήν εμπιστευτώ ξανά το ΠΑΣΟΚ;;
Θα μου δόσει ένα μικρό κόμμα, όπως πχ η ΔΡΑΣΗ που αρέσει στον kontorevithoulis, το σοβαρό και επιτυχημένο Σημιτικό κράτος;; Μίλησε πουθενά ο κ.Μάνος για ΙΣΧΥΡΗ ΕΛΛΑΔΑ μήπως, και δέν τον άκουσα; Πού θέλει να μας πάει;

Νομίζω πως είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ ένα μικρό κόμμα να μας πάει στη σωστή κατεύθυνση, αυτή που μας πήγαινε ο κ.Σημίτης. Αντίθετα, η αποδυνάμωση των 2 μεγάλων, θα δημιουργήσει περισσότερο πολιτικό ΧΑΟΣ στη χώρα, που ίσως εμποδίσει την υλοποίηση των αγωγών...

Έτσι, ειλικρινά πιστεύω πως η καλύτερη λύση για τη χώρα είναι σήμερα το ΠΑΣΟΚ.

Πλήν όμως, αυτό ισχύει για τις ΕΘΝΙΚΕΣ εκλογές. Τώρα στις Ευρωεκλογές... συμφωνώ με την ψήφιση μικρών κομμάτων ! Αξίζει να στείλουμε καινούριους ανθρώπους στην Ευρωβουλή, να αποκτήσουν την Ευρωπαϊκή εμπειρία όσο το δυνατόν περισσότεροι...

 
At 17 Μαΐου, 2009 15:57, Blogger Kato Patissia said...

..ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ..


..δέν σημαίνει και ότι το ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ που υποσχέθηκε ο κ.Χατζηδάκης για τον Ιούνιο 09, θα πάρει νέα.. παράταση για Οκτώβρη και βλέπουμε;;

Δηλαδή.. η ΝΔ εξακολουθεί να καθυστερεί τον αγωγό !

 
At 17 Μαΐου, 2009 16:03, Blogger Kato Patissia said...

SOUTH STREAM


( γράφει ο ΑΦΕΛΗΣ ΠΑΣΟΚΟΣ )

Συμφωνώ με τον kato Patissia για το κλείσιμο της Βουλής.

Προσέξατε όμως και το άλλο, αυτές τις μέρες; Ότι, στην υπογραφή του αγωγού SOUTH STREAM, πήγε στη Ρωσσία ο Μπερλουσκόνι, και παραβρέθηκε μαζί με τον Πούτιν στην υπογραφή, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΗΓΕ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ..

Ούτε λοιπόν στην υπογραφή για την TRANSBALKAN PIPELINE παραβρέθηκε ο Πρωθυπουργός μας, ούτε στην υπογραφή του SOUTH STREAM...

Γιατί;

 
At 17 Μαΐου, 2009 16:20, Anonymous Ανώνυμος said...

Το θέμα είναι να βρεθεί ένα κόμμα με στελέχοι που νοιάζοντε για τον Έλληνα πολίτη, και όχι για το πως θα γεμίσει η τσέπη τους και το πως θα χτίσουν άλλη μια βίλα με τα λεφτά του Έλληνα πολίτη.
Συμπέρασμα, η ΝΔ είναι ένα κόμμα που δεν αξίζει ούτε "μισή" ψήφο.
Όσο για το ΠΑΣΟΚ δεν ξέρω, ίσως και να φανεί άξιος ο Γιωργάκης, αλλά υπάρχει και το ενδεχόμενο να μην είναι αρκετά έτοιμος για να κυβερνήσει και να βάλει σε τάξη μία αποδιοργανομένη χώρα σαν την Ελλάδα.
Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τα μικρότερα κόμματα που ανέφερα σε προηγούμενο σχόλιο.
Το μόνο σίγουρο πάντως είναι πως δεν πρέπει να δωθεί καμιά ευκαιρία στη ΝΔ. Έχει αποδειχθεί περίτρανα πως είναι ένα ανάξιο κόμμα.

Ολλανδός

 
At 18 Μαΐου, 2009 16:55, Anonymous kontorevithoulis said...

Ο "αφελής πασόκος" μας οφείλει κάποιες εξηγήσεις για να καταλάβουμε αν αυτά που λέει είναι συγκλονιστικές αποκαλύψεις η απλώς ασυναρτησίες.
Από τα γραφόμενά του φαίνεται να κάνει ΔΙΑΚΡΙΣΗ ανάμεσα στους πλούσιους εβραίους και τους πλόυσιους μη εβραίους.
Ενω πχ για τους Ρώσους δέχεται ότι κίνητρο των πράξεών τους είναι η αύξηση του πλούτου τους, για τους εβραίους υπονοεί ότι υπάρχει κάποιο άλλο κίνητρο. Ισως να θέλουν να μας αλλάξουν την θρησκευτική πίστη. Δεν ξέρω ποιό ακριβώς είναι αυτό το κίνητρο και τον καλώ να μας το αποκαλύψει.
Βασιζόμενος πάντως σε αυτό το σκοτεινό κίνητρο ζητά από τους Ευρωπαίους να παραβλέψουν βασικές αρχές της οικονομικής επιστήμης όπως είναι η εύρεση πολλών διαφορετικών προμηθευτών για κρίσιμα αγαθά.

Πες μας λοιπόν ποιά είναι τα σκοτεινά κίνητρα των εβραίων και αν με πείσεις θα συμφωνήσω και εγώ να σταματήσουμε κάθε συναλλαγή με εβραικές εταιρείες.
Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να συζητήσουμε και άλλες σημαντικές λεπτομέρειες όπως τους τρόπους με τους οποίους θα διακρίνουμε αν κάποιος επιχειρηματίας έιναι εβραίος (διότι μπορεί να το κρύβει). Ισως θα πρέπει να αλλάξει και η νομοθεσία της Ευρώπης και να επιβάλλει την αποκάλυψη της εβραικής ταυτότητας κάποιου.

 
At 29 Μαΐου, 2009 20:59, Blogger Kato Patissia said...

ΒΓΗΚΑ ΑΠ' ΤΟ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ !!!


Ούφ, επιτέλους βγήκα απ' το Νοσοκομειο όπου μπήκα έδώ και δύο εβδομάδες, με έντονη αιμορραγία..

Μπρρρ... Κινδύνεψα, αλλα.. τέλος καλό απ' ότι φαίνεται, όλα καλά..

Έτσι, ζητώ την κατανόηση του ΑΦΕΛΗ ΠΑΣΟΚΟΥ ( μου την έδωσε, με επίσκεψη στο Ν/Σ.. ) που άργησα να βάλω το σχόλιό του που απαντάει στον kontorevithoulis.

Το σχόλιο, ακολουθεί !

 
At 29 Μαΐου, 2009 21:01, Blogger Kato Patissia said...

ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΚΙΝΗΤΡΑ
ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ..


( Γράφει ο ΑΦΕΛΗΣ ΠΑΣΟΚΟΣ )

@kontorevithoulis :


ΔΕΝ υπονοώ ότι υπάρχουν «σκοτεινά κίνητρα» των Εβραιοαμερικάνων πλουτοκρατών, πέραν του ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ – ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ – ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΥ συμφέροντος. Οι άνθρωποι είχαν τον έλεγχο της ΗΠΑ ως το 2000, πλούτιζαν, και δέν ήθελαν να χάσουν την κυριαρχία αυτή απο μιά αναδυόμενη ΕΕ. Γιαυτό έβαλαν απο τη δεκαετία ’90 μπροστά το σχέδιο ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ της τροφοδοσίας της ΕΕ με πετρέλαιο, ώστε να ελέγχουν το Ευρώ και άρα την ΕΕ όλη..

Απλό είναι. Παιχνίδι συμφερόντων, και μήν ψάχνεις να μου αποδώσεις εμένα απόψεις του Λιακόπουλου πχ ότι οι Εβραίοι επιδιώκουν την παγκόσμια κυριαρχία για θρησκευτικούς λόγους κλπ.. Άν σέβονταν τη θρησκεία τους, θα τηρούσαν το ΟΥ ΦΟΝΕΥΣΕΙΣ, αλλα αυτοί όπως βλέπεις, γεμίζουν καθημερινά τον πλανήτη με πτώματα..

Ούτε κάνω καμμία ΔΙΑΚΡΙΣΗ ανάμεσα στον Ρώσσο πχ πλουτοκράτη και στον Εβραιοαμερικάνο. Και οι δύο τα συμφέροντά τους διεκδικούν. Άν είμαι ΥΠΕΡ του Ρώσσου αυτό τον καιρό, είναι ένα θέμα που βασίζεται στο ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΚΟΣΜΟ ΘΕΛΩ :

-- Τον γνωστό παλιό κόσμο της παντοκράτειρας Αμερικής, με την τεχνολογία και τα μυαλά του κόσμου συγκεντρωμένα όλα εκεί, ενώ οι υπόλοιπες χώρες θα έχουν μείνει πίσω και θα πεινάνε,

-- ή την «Νέα Τάξη πραγμάτων» της ΕΕ, όπου η ΕΕ είναι το κέντρο που συνεργάζεται και συντονίζει τις χώρες όπως ΗΠΑ, Ρωσσία, Ισραήλ, Ιράν, Κίνα κλπ στην κατεύθυνση της μέγιστης ευημερίας ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ;

Προτιμώ σαφώς τη ΔΕΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ, όχι χωρίς πίκρα προσωπική, σε διαβεβαιώνω. Γιατι

-- αφενός θυμάμαι τη δεκαετία ’90 που η Ρωσσία ήταν υπο κατάρρευση και διάβαζα ότι αδυνατούσε να πληρώσει τους δασκάλους της στα σχολεία... Οι Ρωσσίδες έρχονταν εδώ και τις εκμεταλλευόταν ο κάθε μαστρωπός για μιά μπουκιά ψωμί.. Κι’ άν αυτή η ΚΑΤΑΝΤΙΑ συνεχιζόταν, θα εξαπλωνόταν σε όλα τα Βαλκάνια, που θα ψοφούσαν της πείνας.. Δέν μου αρέσει λοιπόν, τόσα εκατομμύρια άνθρωποι στη γειτονιά μας, να οδηγηθούν σε τέτοια εξαθλίωση για να φτιάχνουν βίλες οι Εβραίοι στην Αμερική...

-- αφετέρου, είμαι ΘΑΥΜΑΣΤΗΣ της Αμερικάνικης τεχνολογίας και Δημοκρατίας. Το κράτος αυτό, δούλευε ΣΟΒΑΡΑ, και αξιοκρατικά, και γιαυτό και βρέθηκε στην παγκόσμια πρωτοπορεία. Άν η ΕΕ το επιβραδύνει με οικονομικά παιχνίδια και χαθεί αυτή η σοβαρότητα στη δουλειά των Αμερικανών, θα είναι κάτι που θα με λυπήσει. Ο Αμερικανός πολίτης του 20ου αιώνα, πέρα απο την κυριαρχία του Εβραϊκού λόμπυ στη χώρα του, τίμησε με τη δουλειά του το ανθρώπινο είδος, και αποτελεί για μένα ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ.

Απο την άλλη μεριά όμως, ΔΕΝ ΘΕΛΩ και την κατάσταση που πήγε να παγιωθεί, δηλαδή οι ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ, που θέλουν ανθρώπους με καλλιεργημένο πνεύμα, να συγκεντρώνονται στην Αμερική, και οι υπόλοιπες χώρες όπως η δική μας να μένουν με «μπάς κλάς» εργασίες, όπως πχ αγροτιά, εργάτες σε εργοστάσια μή-υψηλής τεχνολογίας, και υπηρεσίες..

ΓΙΑΥΤΟ προτιμώ τον Ρώσσο πλουτοκράτη απο τον αντίστοιχο Εβραιοαμερικάνο και ελπίζω να σε έπεισα πιά, και να μή μου φορτώνεις «υπόγειους αντισημιτισμούς»....

 
At 29 Μαΐου, 2009 22:00, Blogger Kato Patissia said...

ΡΗΣΗ
ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗ


..Παρ' όλα αυτά, εγώ θυμαμαι πως είχα διαβάσει μιά κουβέντα του αείμνηστου ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗ που έφυγε αυτές τις μέρες, ότι :

-- Εμείς συζητάμε για πολιτική, και απο την άλλη πλευρά ακούμε κάτι περίεργα θεολογικά επιχειρήματα..

 
At 01 Ιουνίου, 2009 22:33, Blogger Velissariou Costas said...

".. Τον γνωστό παλιό κόσμο της παντοκράτειρας Αμερικής, με την τεχνολογία και τα μυαλά του κόσμου συγκεντρωμένα όλα εκεί, ενώ οι υπόλοιπες χώρες θα έχουν μείνει πίσω και θα πεινάνε.."

Όπως το διατυπώνεις μάλλον πιστεύεις ότι ο πλούτος είναι σταθερός και επομένως όταν τον έχει η Αμερική τότε λείπει από τους άλλους οι οποίοι πεινάνε.
Αυτό είναι λάθος. Ο πλούτος δημιουργείται. Και δημιουργείται περισσότερο εκεί που οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να εκφράσουν την δημιουργικότητά τους και να αναπτύξουν την επιχειρηματικότητά τους. Αυτό είναι το μεγάλο μάθημα που δίδαξε στην ανθρωπότητα η Αμερική. Οι κομμουνιστές Ρώσοι δεν το έμαθαν και κατέρρευσαν από το βάρος της φτώχειας και της μιζέριας τους. Οι σύγχρονοι Ρώσοι και οι κομμουνιστές Κινέζοι έμαθαν καλά το μάθημα και ευημερούν

 
At 07 Ιουνίου, 2009 12:52, Blogger Kato Patissia said...

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ
ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ


(γράφει ο ΑΦΕΛΗΣ ΠΑΣΟΚΟΣ )


ΟΧΙ ! Δέν υπονοώ ότι ο πλούτος είναι σταθερός, όπως μου λές!

Συμφωνώ μαζί σου για τον ρόλο της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ στην παραγωγή του, με μιά μικρή επιφύλαξη για τη Σοβιετική Ένωση, αλλα δέν θα κάνουμε τώρα τέτοια συζήτηση, γιατι θα βγούμε εκτός θέματος.

Πέρα απο τη ΘΕΩΡΙΑ όμως, υπάρχει Η ΠΡΑΞΗ. Στα χαρτιά των Οικονομολόγων, μπορεί η ελεύθερη αγορά να φέρει πρόοδο σε οποιαδήποτε χώρα. Στην ΠΡΑΞΗ όμως, βλεπεις ότι μόνο η ΗΠΑ αλωνίζει στο διάστημα πχ, με τους άλλους να τρέχουν μόλις τώρα να προλάβουν..

Για το φαινόμενο της συγκέντρωσης μυαλών στην ΗΠΑ, είχα διαβάσει στη MONDE DIPLOMATIQUE. Βλέπεις, οι Γάλλοι ενδιαφέρονται και συζητάνε τέτοια προβλήματα, ενώ τα δικά μας ΜΜΕ ούτε που τα αγγίζουν..

Ίσως γιαυτό νομίζεις κι' εσύ, οτι δέν υπάρχουν ή ότι δέν είναι και τόσο σημαντικά..

 
At 07 Ιουνίου, 2009 13:40, Blogger Kato Patissia said...

...προτείνω, κάπου εδώ να κλείσουμε τη συζήτηση.

Ο kontorevithoulis μου φαίνετται ότι αναλίσκεται πλέον να προσπαθεί να βρέί ψεγάδι στον ΑΦΕΛΗ ΠΑΣΟΚΟ, αντί να του απαντάει με επιχειρήματα. Τη μία τον εξετάζει για αντισημιτισμό, την άλλη ότι έχει στραβή εικόνα για τα οικονομικά και τον πλούτο, κλπ..
Δέν θεωρώ σωστό να συνεχίσουμε έτσι, με τον ΑΦΕΛΗ ΠΑΣΟΚΟ να προσπαθεί να πείσει οτι ο ίδιος δέν είναι... ελέφαντας. Αυτό χαλάει την όλη αυζήτηση, που μέχρι πρίν λίγες μέρες ήταν όντως πολύ καλή κατα τη γνώμη μου..

Έχω μιά ιδέα λοιπόν για καινούρια ανάρτηση, και μάλλον θα προχωρήσω έτσι.

Άν διαφωνεί βέβαια ο kontorevithoulis ή ο άγνωστος Ολλανδός ( ..τί έγινε; χάθηκε;;), μπορούν να συνεχίσουν τα σχόλιά τους εδώ, και ο ΑΦΕΛΗΣ ΠΑΣΟΚΟΣ θα τους απαντάει.

 
At 07 Ιουνίου, 2009 16:58, Anonymous Ανώνυμος said...

Φίλε μου Kato Patissia, κι εγώ έχω την εντύπωση πως αρκετά το πεδέψαμε αυτό το θέμα και απ' οτι βλέπω η συζήτηση άρχισε να άλλαζει κατεύθηνση και να πηγαίνει σε ΆΛΛΑ θέματα.
Όσο για το αν "χάθηκα", δεν είναι έτσι. Ρίχνω καθημερινά μία ματιά στο blog για νέες αναρτήσεις. Απλός παρακολουθώ σιωπηλά, γιατί όπως έχω ξαναπεί δεν είμαι και τόσο σχετικός σε αυτά τα θέματα.

Ολλανδός

 
At 07 Ιουνίου, 2009 18:25, Anonymous kontorevithoulis said...

Συμφωνώ και εγώ για νέα ανάρτηση.

Την MONDE δεν την θεωρώ αντικειμενική. Εχει αριστερή πόλωση και καλλιεργεί τον αντιαμερικανισμό.

 
At 25 Ιουνίου, 2009 03:40, Blogger Velissariou Costas said...

Ωραία ανάλυση για τον ρόλο του πετρελαίου στην πολιτική από βραβευμένο με πούλιτζερ δημοσιογράφο
http://www.nytimes.com/2009/06/24/opinion/24friedman.html?em

 
At 13 Φεβρουαρίου, 2013 21:40, Anonymous Ανώνυμος said...

Αλλά θέλω να πω ότι αυτό είναι εξαιρετικά χρήσιμο, Ευχαριστούμε για το χρόνο σας για να γράψω αυτό.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home