Πέμπτη, Αυγούστου 30, 2007

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ
( ΣΕΝΑΡΙΟ «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ!»)



«Οι δρόμοι του πετρελαίου είναι ματωμένοι.
Οι δρόμοι των φιλέτων της γής, είναι καμμένοι..»,

Είναι η πρώτη κουβέντα της Αλέκας Παπαρήγα για τις φωτιές στην Πελοπόννησο, η επίσημη θέση του ΚΚΕ για τη συμφορά...

Εντυπωσιακή, ΒΑΡΕΙΑ κουβέντα, με μεγάλες προεκτάσεις. Τί εννοεί;

Πώς είναι «φιλέτα γής» οι στάνες των γερόντων στα βουνά της Ηλείας;;

ΠΟΙΟΣ προσέχει σήμερα, τί λέει το ΚΚΕ;
Κι’ όμως! Είναι το ΤΡΙΤΟ ΚΟΜΜΑ στην Ελλάδα, με μιά ιστορία που ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ να αποκαλύπτει στον κόσμο τα μεγάλα σχέδια που παίζονται στην πλάτη του..

Κι’ εγώ... τί να κάνω; Ένας απλός πολίτης είμαι, δίχως ενημέρωση για μεγάλα οικονομικά σχέδια, αντιμέτωπος με μιά «Εθνική καταστροφή».. Το μόνο που μπορώ να κάνω, είναι να βάλω ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ και ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΩ σενάρια. Να αναλογιστώ «θεωρίες συνομωσίας», αυτό άλλωστε μου λέει να κάνω ...η κυβέρνηση της χώρας μου, πρώτη διδάξασα σε κάτι τέτοια!

Μήν εκπλαγείτε λοιπόν, μ’ αυτά που θα διαβάσετε παρακάτω.
Μή με κατηγορήσετε ότι... λέω παραμύθια και ενοχοποιώ ανθρώπους.
ΛΟΓΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ κάνω. Συμπληρώνω ένα πάζλ που μου τό ‘δωσαν με κομμάτια που λείπουν, και που αναγκαστικά τα... βάζω με τη φαντασία μου! Μπορεί να κάνω λάθος. Και λοιπόν;

Αρκετά σας κούρασα όμως, ξεκινάω αμέσως να σας εξηγώ την πορεία της σκέψης μου, που οδηγεί στο ΣΕΝΑΡΙΟ – ΕΓΚΛΗΜΑ για τις φωτιές στην Πελοπόννησο..

----


Νομίζω λοιπόν... ότι ΑΝ θέλουμε να πλησιάσουμε στην αλήθεια που κρύβεται πίσω απ’ την καταστροφή της Πελοποννήσου, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να ξεκινήσουμε τη σκέψη μας με αφετηρία την φράση της Αλέκας Παπαρήγα, τη θέση του ΚΚΕ!

Πρίν απο αυτό, ας θυμηθούμε ότι ΚΑΝΕΝΑ κόμμα ΔΕΝ είπε πως οι φωτιές είναι ένα ακραίο φυσικό φαινόμενο, απλώς!

-- Η ΝΔ, το απέδωσε σε Ασύμμετρη απειλή, δηλ. «αναρχικούς εμπρηστές του κράτους!»( Μπακογιάννη ) ή διεθνή τρομοκρατία ( υπονοούμενο Πολύδωρα ),
-- Το ΠΑΣΟΚ, σε μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, απροσδιόριστα..
-- Ο ΣΥΝ στους οικοπεδοφάγους, και στην πολιτική του «ελάχιστου κράτους»,
-- Το ΛΑΟΣ σε ξένους πράκτορες, είτε «Γκρίζους λύκους», είτε CIA..
-- Η Δημοκρατική Αναγέννηση ( Παπαθεμελής ).... δέν ξέρω! (στο site τους δέν έχουν βάλει τίποτα, απο συμφραζόμενα εικάζω ότι μάλλον βλέπει ξένο δάκτυλο..)

Είναι εντυπωσιακό, πως ΟΛΟΙ, ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ ΤΟ ΣΚΕΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ.

Συνεπώς, όποιος αμφιβάλλει για την αξιοπιστία της θέσης του ΚΚΕ, είναι σάν να αμφιβάλλει για την αξιοπιστία... όλου του πολιτικού φάσματος στην Ελλάδα! Γιατι ΟΛΟΙ θεωρούν πως «ύποπτα σχέδια» πυρπόλησαν την Πελοπόννησο, και απλώς διαφοροποιούνται ως προς το ΠΟΙΑ είναι τα σχέδια αυτά!

----

Γιά να δούμε λοιπόν, τί μπορούμε να συμπεράνουμε αναλύοντας τη φράση της Α.Παπαρήγα :

-- ΠΡΟΣΟΧΗ, στη σύνδεση των «δρόμων του πετρελαίου», με τα «φιλέτα της γής»! Γιατί η Αλέκα, έκανε αυτή τη σύνδεση; Γιατί δέν παρέλειψε την άσχετη φράση για το πετρέλαιο; Προφανώς... ΔΕΝ είναι «κρυμμένο πετρέλαιο!» στο υπέδαφος, αυτό που δίνει ΑΞΙΑ στα βουνά της Ηλείας! Γιατί τότε, εμπλέκει το πετρέλαιο; Η γνώμη μου είναι πως το κάνει επειδή «..οι δρόμοι του πετρελαίου..» ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ !! Άρα, το ΚΚΕ «δείχνει» πως υπάρχουν ΔΙΕΘΝΗ ΣΧΕΔΙΑ που μετατρέπουν τα κοτέτσια σε «φιλέτα γής»!!

-- Θυμηθήτε και τον... αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (..άν θυμάμαι καλά..), που δήλωσε πρόσφατα ότι «..μεγάλα συμφέροντα της ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΜΑΦΙΑΣ, ευθύνονται για τις πυρκαγιές σε Ιταλία και Ελλάδα!». Οι εφημερίδες μας, «ερμήνευσαν» τη δήλωσή του πως αφορά την... ΙΤΑΛΙΚΗ ΜΑΦΙΑ, και δέν έχει σχέση με την Ελλάδα! ΌΜΩΣ, ο άνθρωπος...μίλησε ξεκάθαρα ΚΑΙ για Ελλάδα! Μήπως λοιπόν, οι εφημερίδες μας βιάζονται να μας... απομακρύνουν τη σκέψη απο αυτή τη δήλωση; Δέν μοιάζει σάν να μας παίρνουν απ’ το χεράκι μακρυά, σάν καλοί μπαμπάδες, λέγοντάς μας «..δέν είναι για σένα, αυτά, παιδάκι μου! Κοίτα αλλού!...».

-- Νά λοιπόν ΔΥΟ ΠΗΓΕΣ ανεξάρτητες, το ΚΚΕ και η Ευρωπαϊκή Ένωση, που μας δείχνουν ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. Αφού, κατα τον επίτροπο, οι πυρκαγιές σε Ιταλία και Ελλάδα ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ. Τί κοινό έχει η Ιταλία, με την Ελλάδα; Αγωγούς!

-- Άν έχω δίκιο σ’ αυτό, τότε ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ανάμεσα στις θέσεις ΣΥ.ΡΙΖ.Α και ΚΚΕ : Το ΚΚΕ... ΔΕΝ δείχνει «εγχώριους οικοπεδοφάγους», αλλα ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. Επίσης, απαντάει στην αντίρρηση της ΝΔ «..μα, είναι δυνατόν να υπάρχουν οικοπεδοφάγοι στο βουνό;;». Το ΚΚΕ δείχνει σε κάτι ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ απο σκέτους οικοπεδοφάγους, ντόπιους, που προφανώς δέν διεκδικούν τις στάνες στο βουνό για να φτιάξουν Ξενοδοχεία!

-- Ποιά είναι τα ΔΙΕΘΝΗ ΣΧΕΔΙΑ, που παίζονται στην περιοχή της Ηλείας, λοιπόν; Το εξής ένα : Η «ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ»!

----

Την ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ σάν ΑΙΤΙΑ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ, την είδα να αναφέρεται πρώτα στο doncat του Νίκου Δήμου απο έναν σχολιαστή, και κατόπιν στην tv, να εμφανίζεται ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ απο τον δημοσιογράφο Νίκο Μάνεση, που έδειξε στον χάρτη τους νομούς απο τους οποίους θα περάσει ο δρόμος ( Μεσσηνίας, Ηλείας, Αχαϊας, Αιτωλ/νίας, Ιωαννίνων) λέγοντας πως «..δέν είναι τυχαίο, ότι σε όλους αυτούς τους νομούς, άναψαν πυρκαγιές!».

Η ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ, δέν είναι ένας απλός Ελληνικός δρόμος, που θα συνδέσει τα Ιωάννινα με την Καλαμάτα.. Προεκτείνεται ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, σε έναν ΚΑΘΕΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΑΞΟΝΑ που θα συνδέσει ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ με την ΑΦΡΙΚΗ!! Ταυτόχρονα, στα Ιωάννινα η Ιονία οδός θα συνδεθεί ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΙΟ ΑΞΟΝΑ της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ, που θα συνδέει τη ΓΑΛΛΙΑ με την ...ΚΙΝΑ (..μέσω Ιταλίας απο τη μιά, και Τουρκίας / Ιράν απο την άλλη..) !!!!!!

Θυμηθείτε επίσης, ότι παράλληλα με την Εγνατία θα περάσει ο ΑΓΩΓΟΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ Τουρκίας-Ελλάδας-Ιταλίας!

Θυμηθείτε και τα ΣΧΕΔΙΑ για αγωγό πετρελαίου ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ, και απο εκεί ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, με... ΚΑΘΕΤΟ ΑΓΩΓΟ προς ΣΚΟΠΙΑ, ΣΕΡΒΙΑ, και...???

Προσέξτε τώρα!

Οι «δρόμοι του πετρελαίου», για τους οποίους μιλάει το ΚΚΕ, είναι ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΜΕ ΟΔΙΚΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ. Αυτό, είναι..λογικό, γιατι πρέπει οι αγωγοί να έχουν εύκολη οδική πρόσβαση. Επίσης, οι αγωγοί δέν είναι σωλήνες στα χωράφια μόνο, αλλα έχουν υποσταθμούς και εγκαταστάσεις σε όλο τους το μήκος, οι οποίοι σταθμοί θέλουν εύκολη οδική πρόσβαση για διακίνηση φορτηγών κλπ.

Στην Ελλάδα, φτιάχνουμε ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΟΔΙΚΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ, την Εγνατία αφενός, και την Ιονία οδό αφετέρου.

Οι αγωγοί πετρελαίου και φυσικού αερίου, θα τραβηχτούν κατα μήκος της Εγνατίας οριζόντια, και... απο Θεσσαλονίκη προς Σκόπια, και... Μπά! Μήπως... η κάθετη διακλάδωση του πετρελαίου στο Βορρά, θα τραβηχτεί κατα μήκος της ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ;;;; Είναι δυνατό, να φτιαχτεί τέτοιος μεγάλος δρόμος στο Βορρά, και το πετρέλαιο να περάσει απο... αλλού; Αλλα τότε... το βόρειο σκέλος των αγωγών πετρελαίου δέν θα σταματήσει στη Σερβία, αλλα θα φτάσει ως τη Γερμανία, παράλληλα με τον δρόμο. ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΩ, αλλα μπορώ να το υποθέσω, εύλογα..

Το πετρέλαιο λοιπόν, θα τραβήξει ΒΟΡΕΙΑ. Και στο... Νότο, τί θα γίνει;;;;
Τίποτα;;

-----

Κάτι λείπει στο όλο σχέδιο, δέ νομίζετε;

Φτιάξαμε τη γέφυρα Ρίου-Αντίρριου, ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΡΓΟ, που δέν μπορούσαμε να το φτιάξουμε ως κράτος... απο την εποχή του Τρικούπη! Και όμως, νάτο που τό’φτιαξε... Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ! Γιατί; Για τους Ολυμπιακούς αγώνες; Δέν σας φαίνεται ΑΣΧΕΤΟ το έργο, απο τους Ολυμπιακούς της Αθήνας; Άν ήθελε να βοηθήσει τη διακίνηση τουριστών ο Σημίτης, θά ‘πρεπε να είχε φτιάξει την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ-ΠΑΤΡΩΝ για την Ολυμπιάδα, όχι τη γέφυρα!

Η γέφυρα Ρίου-Αντίρριου, είναι ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΜΗΜΑ της ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ. Χωρίς τη γέφυρα, το σχέδιο της Ιονίας οδού θα ήτανε κενό γράμμα. Γιατί; Άν ο στόχος της Ιονίας είναι να περνάνε τα αυτοκίνητα γρήγορα στην Πελοπόννησο, θα μπορούσε αυτό να γίνει και με τα φέρρυ-μπότ. Τί ΔΕΝ θα μπορούσε να περάσει με το φέρρυ;

Η Ιονία οδός... δέν καταλήγει ΜΟΝΟ στην Καλαμάτα. Στον χάρτη που συνοδεύει το κείμενο αυτό, φαίνεται ως κατάληξή της Η ΑΦΡΙΚΗ. Γιατί η Αφρική; Τί έχει η Αφρική; Τουρίστες; Μπανάνες;

Το βρήκατε! Υπάρχουν ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ....

Έχω άδικο λοιπόν, να υποθέσω πως ο «κάθετος άξονας των αγωγών πετρελαίου» ΔΕΝ θα έχει ΜΟΝΟ ΒΟΡΕΙΟ ΤΜΗΜΑ προς Σκόπια, αλλα και... ένα, κρυφό για τη δική μας ενημέρωση ΝΟΤΙΟ ΤΜΗΜΑ, που θα φέρνει το ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ στη Γερμανία, δηλαδή στην Ευρωπαϊκή Ένωση;;;

Νά λοιπόν ΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ το στενό του Αντίρριου με φέρρυ! ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ..

Αυτή η συλλογιστική, λέει πως Η ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΡΟΜΟΣ απλώς για αυτοκίνητα, αλλα ίσως να είναι ΔΡΟΜΟΣ ΑΓΩΓΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ !

Δέν το έχω δεί γραμμένο πουθενά αυτό βέβαια.

Αλλα... για φανταστήτε, ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.

Οι «δρόμοι του πετρελαίου», περνάνε ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ με τους μεγάλους οδικούς άξονες, αλλα ΜΑΚΡΥΑ απο αυτούς!

Αυτό λέει πως, ΑΝ η Ιονία οδός περνάει απο ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ του νομού Ηλείας, ο αγωγός του πετρελαίου θα περνάει... απο τα γύρω βουνά!

Ναί, ναί, απο τα ...κοτέτσια!!!!

------

Γιά φανταστήτε λοιπόν, τον αγωγό πετρελαίου στο βουνό, με υποσταθμούς στα καμμένα χωριά της Ηλείας και της Αρκαδίας! Και οριζόντιους παράδρομους που θα συνδέουν σε τακτά χιλιομετρικά διαστήματα την ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ, με τους υποσταθμούς του αγωγού πετρελαίου στο βουνό, στα χωριά!!

-----

Τί βλέπετε;

Είναι ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ της Ηλείας, τα κοτέτσια και τα γιδοπρόβατα;;

Ή μήπως είναι τα ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ, οι δρόμοι, και μιά ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΗ..

-----

Όποιος νομίζει πως θα ξανάρθουν τα δέντρα και τα αιγοπρόβατα στην Ηλεία... μάλλον κοιμάται βαθειά...

Μάλλον μιλάμε ΓΙΑ ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ.

Οι χωριάτες θα φύγουν. Δέν μπορούν να ζήσουν εκεί πέρα. Η γή είναι καμμένη, και ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΜΜΕΝΗ !

Και ύστερα... θάρθουν οι Τράπεζες! «..Πάρε τόσα μπάρμπα, και δώσε μου την άχρηστη γή σου!..». Τί θα κάνει; Δέν μπορεί ΑΥΤΟΣ να ζήσει εκεί πιά...

Πάρε ΔΑΝΕΙΑ μπάρμπα!
Οι τράπεζες ξερογλύφονται, και σε περιμένουν!

Και μετά... θάρθουν «οι μεγάλοι παίκτες!».
Λάτσης!
Βαρδινογιάννης!
Αγγελόπουλος!
Λοιποί συγγενείς....

Και θα φτιάξουν την υποδομή για να διακινηθεί το πετρέλαιο....

..πάνω στ’ αποκαϊδια του σήμερα..

..πάνω στα «φιλέτα της γής!» του αύριο..


-----

«Ώωωχ!...», ξύπνησα απο τον εφιάλτη, απότομα..
Στην τηλεόραση, η Στάη αναλύει τις δημοσκοπήσεις που λένε πως... δέν έγινε και τίποτα με τις φωτιές, η ΝΔ δέν φαίνεται να χάνει ψήφους...

Ο βουλευτής ΝΔ κ.Μαγγίνας, λέει πως ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ λειτούργησε σωστά, με κάποια μικρολάθη που οφείλονται στην μεγάλη έκταση του φαινομένου..

Στα κανάλια τείνει να επικρατήσει η άποψη ότι «ΠΟΤΕ δέν είχαμε σωστό κρατικό μηχανισμό, τώρα θα δούλευε;;».

Γιά δές!

Μόνο Ο ...ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ μίλησε για ΕΣΚΕΜΜΕΝΗ «ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ» !!!!

Εσείς τί λέτε;

Έχουμε απλώς ΜΙΑ ΑΝΙΚΑΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;
Έχουμε απλώς ΕΝΑ ΑΝΙΚΑΝΟ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, απο τη...μεταπολίτευση και μετά;

Ή μήπως... έχουμε ένα ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ κράτος;;

Ένα στυγερό, δολοφονικό κράτος-μπίζνεσμαν, που έκαψε ΣΚΟΠΙΜΑ τη γή, και άφησε στυγνά τους ανθρώπους αβοήθητους να πεθάνουν..

Για την ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ρε γαμώτο!


----

Υ.Γ.

1) Τον χάρτη που συνοδεύει το κείμενο αυτό, τον βρήκα στο Ίντερνετ, στη διεύθυνση
http://www.spirospantazis.gr/, του Αντιδήμαρχου Ιωαννίνων κ.Σπύρου Πανταζή.

Χτυπήστε την εικόνα του χάρτη, και ...διαβάστε τί γράφει η λεζάντα της!

Ο κ.Σπύρος Πανταζής, εκτός απο Αντιδήμαρχος είναι και ένας απο τους 8 Διευθυντές Αναστήλωσης της χώρας μας, όπως γράφεται σε συνέντευξή του που υπάρχει στην διεύθυνση
http://images.google.gr/imgres?imgurl=http://www.spirospantazis.gr/weblog/wp-content/uploads/2006/11/.jpg&imgrefurl=http://www.spirospantazis.gr/weblog/%3Fcat%3D2&h=336&w=425&sz=83&hl=el&start=13&um=1&tbnid=GiHk8k4lc4LAdM:&tbnh=100&tbnw=126&prev=/images%3Fq%3D%25CE%2599%25CE%25BF%25CE%25BD%25CE%25AF%25CE%25B1%2B%25CE%25BF%25CE%25B4%25CF%258C%25CF%2582%26svnum%3D10%26um%3D1%26hl%3Del%26sa%3DN

(Βάζετε «Ιονία οδός» στο google και ψάχνετε για ΕΙΚΟΝΕΣ. Η εικόνα του χάρτη βγαίνει στην πρώτη σελίδα εικόνων. Απο αυτή, ανοίγετε μιά ιστοσελίδα, στην οποία ΑΞΙΖΕΙ να διαβάσετε τη συνέντευξη του κ. ΣΠΥΡΟΥ ΠΑΝΤΑΖΗ σκρολάροντας προς τα κάτω..)

ΠΡΟΣΕΞΤΕ τί λέει ο κ.Πανταζής στην ιστοσελίδα του, αλλα και στο απόσπασμα της συνέντευξής του, που αντιγράφω εδώ:

EP.: Γιατί συμβαίνουν όλ΄ αυτά;
AΠ.: Στην πόλη μας λείπει το όραμα. O Θεός φαίνεται να προίκισε τα Γιάννινα με ένα μεγάλο αγαθό: είναι το σταυροδρόμι δύο μεγάλων οδικών αξόνων, της Eγνατίας και της Iόνιας. H πόλη βρίσκεται πάνω στον σταυρό των δύο αυτών αξόνων ευρωπαϊκών προδιαγραφών& με παγκόσμια σημασία και προοπτική!
EP.: Tί εννοείτε;
AΠ.: H Eγνατία οδός θα συνδέει, μέσω Iταλίας και Γαλλίας, τον Aτλαντικό με την Kίνα, μέσω Tουρκίας, Iράν, Iνδίας ενώ η Iόνια οδός την Aφρική, μέσω Kρήτης και Kαλαμάτας με τη Σουηδία μέσω Tιράνων, Tεργέστης και Kεντρικής Eυρώπης. M΄ αυτό το πρίσμα πρέπει να δούμε τα Γιάννινα. Kαι όχι με τη μίζερη καθημερινότητα, η οποία παρουσιάζεται ανάγλυφη στον ημερήσιο Tύπο και αντικατοπτρίζει συγκεκριμένες συμπεριφορές δημόσιων προσώπων.

ΠΡΟΣΕΞΤΕ !!!
Χαρακτηρίζει την Ιονία οδό «..άξονα ευρωπαϊκών προδιαγραφών ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ σημασία και προοπτική!».



2) Το ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2003, επι Σημίτη, σημειώθηκαν 0 πυρκαγιές. ( ..διαβάστε στο προηγούμενο πόστ της «..σαβούρας..» με τίτλο ΦΩΤΙΝΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ, το σχόλιό μου στο doncat με τίτλο «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2003 – ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2007», και σχετικό σχόλιο του Νίκου Δήμου λίγο παρακάτω..).

ΔΕΝ έχουμε επομένως... ΠΑΝΤΑ ΑΝΕΠΑΡΚΗ ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ !!

Η κυβέρνηση της ΝΔ, διέλυσε την Πυροσβεστική απ’ την αρχή: μετέθεσε τον κ.Φούρλα στη ΓΓΠΠ, και αποστράτευσε τους πιό έμπειρους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής. Η ερμηνεία αυτών των κινήσεων, είναι ότι πρόκειται για «..κομματικό ξεκαθάρισμα..».

Κι’ άν... ΔΕΝ είναι έτσι;
Άν η ΝΔ ήθελε ΑΠΟ ΤΟΤΕ να προωθήσει το «σχέδιο εμπρησμός Πελοποννήσου», τί λέτε; Δέν θα διέλυε ΕΓΚΑΙΡΑ και ΣΚΟΠΙΜΑ την Πυροσβεστική; Λείπουν, λένε, κάπου 2500 πυροσβέστες!

Και πρόσφατα... μιά «γελοία φωτιά!» όπως γράφουν όλοι... μας έκαψε την Πάρνηθα!

Γιά σκεφτήτε!
Υπο το πρίσμα του «ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ», μήπως η φωτιά στην Πάρνηθα ήτανε μιά ...πρόβα τζενεράλε;;;;;;;

Πάρνηθα – Πεντέλη – Υμηττός, μήπως ΚΑΠΟΙΟΙ θέλουν να στρέψουν την προσοχή μας στο σενάριο «ντόπιων οικοπεδοφάγων».... για να ΜΗ σκεφτούμε τα χειρότερα;;;

Μπρρρρ...
Ανατριχιάσατε, έτσι;


3) Πρίν ακόμα τελειώσω αυτές τις γραμμές, είδα στις μεταμεσονύχτιες ειδήσεις... πως η Αλέκα Παπαρήγα ΜΙΛΗΣΕ ΑΝΟΙΧΤΑ για την «Ιονία οδό»! Δυστυχώς, το πρόλαβα φευγαλέα μόνο, και δέν κατάλαβα καλά πώς το σύνδεσε με την προηγούμενη ρήση της, για τους δρόμους...

Λέτε, μετά την αποκάλυψη Μάνεση στην tv, να έψαξαν στο Ίντερνετ κι’ άλλοι, όπως εγώ, και να έφτασαν σε ανάλογα συμπεράσματα;

Εύχομαι... να κάνω λάθος!
Και όλα να είναι ένα χαζό «σενάριο συνομωσίας» ενός κακο-πληροφορημένου πολίτη, εμένα...

ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ :

----------------

-kato Patissia

-kato Patissia

-kato Patissia

-kontorevithoulis

-kato Patissia

-kato patissia

-syneas

βασιλική

-kato Patissia

-libero

-kato Patissia

-kato Patissia

-kato Patissia

-kato Patissia

-kato Patissia

-kato Patissia

-kato Patissia


17 Comments:

At 31 Αυγούστου, 2007 02:09, Blogger Kato Patissia said...

ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΑΠΟ ΤΟΝ
«ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» της 30/8.
Α. ΟΙ «ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ» ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ


1) Στις 22-23 Αυγούστου (..λίγες ώρες πρίν τις πυρκαγιές.. ), επισκέφθηκαν την Ηλεία εκπρόσωποι του πολυεθνικού επιχειρηματικού ομίλου WORLD TRADE CENTER GROUP και Αμερικανοί επενδυτές, προσκαλεσμένοι απο το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ηλείας.

Η εφημερίδα γράφει, χαρακτηριστικά : «..Ο όμιλος του ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ εκπροσωπήθηκε σε υψηλότατο επίπεδο απο τον Αντιπρόεδρό του David H. Lee, που συνοδευόταν απο τον Γ.Ταμπάκη, γενικό δ/ντή του ΕΟΤ στις ΗΠΑ, τον πρόεδρο του ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΟΡΕΑΣ, και μιά σειρά εκπροσώπους ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ, με κατεύθυνση της ξενοδοχειακές υποδομές.»

Οι επενδυτές επισκέφθηκαν το λιμάνι του Κατάκολου, ολόκληρη την περιοχή της Ζαχάρως και τη λίμνη Καϊάφα, κλπ Πραγματοποίησαν και συναντήσεις με την Τοπική αυτοδιοίκηση, τον ΓΓ του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, τον υφυπουργό Οικονομικών Χρ.Φώλια, και τον πρόεδρο τηε Εταιρείας τουριστικών ακινήτων κ.Κοκκώση.

Τα σχέδιά τους : Εκσυγχρονισμός του λιμανιού του Κατάκολου... στήσιμο μεγάλων Ξ/χείων... και ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ στην Αρχαία Ολυμπία. Οι επενδυτές σύνδεσαν το ενδιαφέρον τους με τους νέους δρόμους «...ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ, αφού όπως είπαν όλα αυτά τα έργα... θα φέρουν την περιοχή πιό κοντά στην Αθήνα, αλλα και τη ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, τα ΒΑΛΚΑΝΙΑ, και ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ.»

-----

ΠΡΟΣΕΞΤΕ !!!!!
Έρχονται... Αμερικανοί στην Ηλεία, και δηλώνουν πως θέλουν να φτιάξουν.... μεγάλα Ξενοδοχεία. ΓΙΑΤΙ; Για τον τουρισμό μονάχα; Γιά δέστε τους όμως, που εξηγούν τα πλάνα τους δείχνοντας τους δρόμους και λέγοντας πως θα φέρουν την Ηλεία κοντά..... σε τί;;;; Στο Αεροδρόμιο της Αθήνας, απο όπου θα παραλαμβάνουν τους τουρίστες;; ΟΧΙ ! Τους ενδιαφέρει πως οι δρόμοι θα φέρουν την Ηλεία κοντά... ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ (..εκεί θα περάσουν οι αγωγοί πετρελαίου/ φυσικού αερίου!), στα ΒΑΛΚΑΝΙΑ, και...την ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ (..δηλαδή, δείχνουν τον ΒΟΡΕΙΟ ΔΡΟΜΟ του πετρελαίου, προς Γερμανία!)

Δέν είναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΕΡΙΕΡΓΟ αυτό το ενδιαφέρον για τους δρόμους του πετρελαίου;;;

Και μάλιστα... τους δρόμους του μακρυνού Βορρά, που είναι ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΥΑ απο την Ηλεία; Σας φαίνεται «ενδιαφέρον για τον Τουρισμό» αυτό;;;

Δίχως την «φανταστική υπόθεση» που έκανα για ΝΟΤΙΟ ΑΓΩΓΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ, δέν εξηγείται το ενδιαφέρον των «επενδυτών» για ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ...

 
At 31 Αυγούστου, 2007 03:05, Blogger Kato Patissia said...

ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΑΠΟ ΤΟΝ
«ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» της 30/8.
Β. Η «ΕΠΕΝΔΥΣΗ – ΜΥΘΟΣ»...


Σύμφωνα με την εφημερίδα, στη Μεσσηνία ξεκίνησε το πρόγραμμα ΠΟΤΑ, που αφορά 4 επενδυτικά σχέδια της της εταιρείας ΤΕΜΕΣ Α.Ε. Χαρακτηρίζεται ως «επένδυση-μύθος», ύψους 325 εκ. Ευρώ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει : 6 Ξενοδοχειακές μονάδες των 5 αστέρων, συνεδριακό κέντρο 1200 θέσεων, κλπ, σε έκταση 2740 στρεμμάτων. Θα αναπτυχθει «..σε 2 παραλιακές εκτάσεις με πρόσωπο άνω των 1000 μέτρων στην παραλία η κάθε μία (κόλπος Σφακτηρίας, Ιόνιο πέλαγος) στις περιοχές Πύλου και Ρωμανού Μεσσηνίας. Συγκεκριμένα πρόκειται για τους δήμους Γαργαλιάνων, Νέστορος και Πύλου. Οι πρώτοι 2 δήμοι, επλήγησαν απο τις πυρκαγιές...».

Το κράτος επιχορηγεί το 45% της επένδυσης, και «...Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα παραπάνω δέν αποτελούν παρά ΜΕΡΟΣ ΕΝΟΣ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ της εταιρείας, ύψους 1 ΔΙΣ ΕΥΡΩ... στη Β φάση θα κατασκευαστουν και τα επιτρεπόμενα μή αμιγώς τουριστικά έργα (παραθεριστική καιτοικία) συνολικής επιφάνειας 17500τμ στην περιοχή Ρωμανού και 40000 τμ στην περιοχή Πύλου».

Η εφημερίδα έχει και φράση του εισηγητή της ΝΔ για το νομοσχέδιο της ΠΟΤΑ Θ.Καράογλου, που συνδέει την επένδυση με τους δρόμους Τρίπολη-Καλαμάτα, και την Ιονία οδό Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα Μεσσηνίας.

----

Τί θέλουν να φτιάξουν στην Πύλο και στο Ρωμανό;

Είναι μόνο τουριστική η επένδυση, ή υπάρχει και κάτι άλλο, που ΚΡΥΒΕΤΑΙ πίσω απο τα ...γήπεδα γκόλφ που θέλουν να φτιάξουν;; (φαντάζομαι, πως τα γήπεδα γκόλφ είναι το ΠΡΟΣΧΗΜΑ για να δεσμεύουν μεγάλες εκτάσεις..).

 
At 31 Αυγούστου, 2007 04:04, Blogger Kato Patissia said...

ΑΣΚΗΣΗ
ΕΠΙ ΧΑΡΤΟΥ...


Ανοίξτε έναν χάρτη της Πελοποννήσου.

Προσέξτε τον ΔΡΟΜΟ Πάτρα – Αμαλιάδα, όχι τον παραλιακό, αλλα τον καινούριο που διασχίζει τα βουνά και συνδέει τις 2 πόλεις (..στο χωριό μου, τον λένε «111», και φτιάχτηκε επι Σημίτη, για να υπάρχει γρήγορη πρόσβαση των τουριστών απο Πάτρα προς Αμαλιάδα και Ολυμπία..).

Ο δρόμος, έχει το σχήμα ενός ανάποδου L που απαρτίζεται απο 2 τμήματα:
-- ΕΝΑ ΚΑΘΕΤΟ, Πάτρα – Βουλιαγμένη ( Αγ. Τριάδα, κλπ)
-- και, ΕΝΑ ΟΡΙΖΟΝΤΙΟ, απο εκεί ως την Αμαλιάδα.

Προσέξτε τώρα:

Το ΚΑΘΕΤΟ τμήμα του δρόμου, άν ....το προεκτείνετε, περνάει μέσα απο τα καμμένα χωριά της Ηλείας, και καταλήγει στην Κυπαρισσία, σε ΕΥΘΕΙΑ ΓΡΑΜΜΗ!

Απο Κυπαρισσία, μέχρι Πύλο, υπάρχει δύσκολος δρόμος που ανεβαίνει στο βουνό στην περιοχή Γαργαλιάνων. Σύμφωνα με τον «Ριζοσπάστη», εκεί κάηκαν μέρη.

----

Η ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ, θα ακολουθήσει τον ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΔΡΟΜΟ Πάτρας-Πύργου, όχι τον «111»..

Φανταστήτε όμως εσείς, τώρα, ότι θέλετε να τραβήξετε ....πετρελαιαγωγό, σύμφωνα με το φανταστικό σενάριό μου.

Πετρελαιαγωγό, που να καταλήγει ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΛΙΜΑΝΙ.
Ποιό;
Στην Πύλο! Στο Ρωμανό! Εκεί που θα γίνει η επένδυση ΠΟΤΑ..

ΔΕΝ θα τον πηγαίνατε γύρω – γύρω στην παραλία, όπως πάει η Ιονία οδός Πάτρας-Πύργου, έτσι;

Εύλογα, θα επιλέγατε τον δρόμο «111», που «σημαδεύει» σχεδόν την Πύλο, τον προορισμό σας..

Αλλα ο «111»... ξαφνικά στρίβει, στο χωριό Βουλιαγμένη, και ο αγωγός σας... προχωράει ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΑ μέν, αλλα μέσα στα πρώην ΔΑΣΗ της Ηλείας, στα χωριά που κάηκαν, και στα... κοτέτσια τους...!!!!

----

Νομίζω, πως δέν χρειάζεται να λέμε περισσότερα πιά...

Φτιάχνετε τα γραφεία σας στον Πύργο, πρωτεύουσα νομού, με όλα τα πλεονεκτήματα που προσφέρει αυτό..

Έχετε το λιμάνι του Κατάκολου δίπλα σας, για να έρχονται διάφορα υλικά κλπ που θα μεταφέρονται με τα φορτηγά στο βουνό..

Απο το γραφείο σας στον... ουρανοξύστη, βλέπετε τον ΑΓΩΓΟ να διασχίζει τα βουνά στο βάθος, και τα φορτηγά να πηγαινοέρχονται..

Και κάτω, πέρα στο νότο, νά η Κυπαρισσία, και αμέσως πίσω απ’ το βουνό είναι το ΛΙΜΑΝΙ ΣΑΣ, στην περιοχή της Πύλου, όπου θα έρχονται τα τάνκερ να γεμίσουν τον αγωγό σας...

----

Ωραίο σχέδιο, έτσι;
Μόνο που, σκοντάφτει σε μιά λεπτομέρεια!

Ότι ΕΓΩ, ο ευφάνταστος πολίτης, ΔΕΝ είμαι σε θέση να ξέρω άν στην Πύλο είναι δυνατό να φτιαχτούν εγκαταστάσεις για... τάνκερ!!

Αυτά, είναι πέρα απο τις δυνατότητες του μυαλού μου..

Γιαυτό και όλο αυτό το «σενάριο» ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ, και ακουμπάει ελάχιστα, επιδερμικά μόνο, την πραγματικότητα...

Όμως... έτσι δέν είναι όλες οι «θεωρίες συνομωσίας»;
Πρέπει να «ακουμπάνε» κάπου την πραγματικότητα, ώστε να μοιάζουν πιστευτές και αληθοφανείς, για να μπορούν να συγκινήσουν τον αναγνώστη...

Γιά θυμηθήτε και τον «κώδικα Ντα Βίτσι», που σοκάρισε τόσον κόσμο, επειδή... «ακουμπούσε» κάπου στην πραγματικότητα κι’ αυτός, για να την «απογειώσει» μετά, στη σφαίρα της φαντασίας..

----

Έτσι λοιπόν, κι’ εδώ..
...κυρίες και κύριοι..
..το έργο μας, τελειώνει..

Με μιά τελευταία, βαθειά υπόκλιση,
ο συγγραφέας kato Patissia..
..ελπίζει πως σας διασκέδασε..
..και περιμένει ν’ ακούσει το χειροκρότημά σας...

 
At 31 Αυγούστου, 2007 14:28, Blogger Velissariou Costas said...

εύχομαι ότι γράφεις να είναι αλήθεια και η φωτιά που σε πρώτη επιδερμική εξέταση μοιάζει καταστροφική να είναι η αρχή της ανάπτυξης για την Πελοπόννησο αλλά και γενικότερα την χώρα μας.

 
At 31 Αυγούστου, 2007 22:22, Blogger Kato Patissia said...

ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ
ΕΞΩ ΑΠ’ ΤΟΝ ΧΟΡΟ...


@kontorevithoulis:

Θα την έκανες αυτή την ευχή όμως, άν ήτανε το δικό σου σπίτι μέσα στα καμμένα;

Αλλα τί να περιμένει κανείς, απο έναν βρωμο-Εγγλέζο που πυρπόλησε ΑΣΥΜΜΕΤΡΑ πρώτος το... Βερολίνο στο “Axis & Allies”…

 
At 01 Σεπτεμβρίου, 2007 02:20, Blogger Kato Patissia said...

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ,
ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΒΥΗ...


Η υπόθεσή μου για σχέδιο αγωγού που θα φέρνει το πετρέλαιο της Λιβύης στην Γερμανία παράλληλα με την Ιονία οδό, ενισχύεται και απο νέα δεδομένα, που βρήκα στο site της ΕΙΑ http://www.eia.doe.gov/cabs/libyareserves.html . Εκεί, διαβάζουμε:

1. « In October 1997, an international consortium led by British company Lasmo, along with Eni and a group of five South Korean companies (led by Korea National Oil Corp., replacing Pedco, and including Hyundai), announced that it had discovered large recoverable crude reserves (around 700 million barrels) at the NC-174 Block, 465 miles south of Tripoli, also in Murzuq. Lasmo, which was purchased by Eni in 2001 after a deal with Amerada Hess fell through, estimated that production from the field, called Elephant, would cost around $1 per barrel (Repsol YPF's Murzuq/El Sharara field, with its 30-inch pipeline to the coast, is located only 40 miles to the north). Elephant originally was due to begin production late in 2000 at around 50,000 bbl/d, and to utilize an existing 30-inch pipeline located 42 miles to the north. Production was delayed due to bureaucratic obstacles, with the field finally starting up in February 2004 at around 10,000 bbl/d. Elephant is expected to reach full capacity of 150,000 bbl/d by the end of 2006.»

(...βρέ, βρέ!!! Νά, πού κολλάνε ΟΙ ΚΟΡΕΑΤΕΣ ! Θυμίζω ότι στο 1ο σχόλιό μου για τον Ριζοσπάστη, γράφτηκε πως μέλη της διεθνούς αντιπροσωπείας που επισκέφθηκε την Ηλεία... ήταν και ΚΟΡΕΑΤΕΣ ! )

2. «Under the government of reform-minded Prime Minister Shukri Ghanem, some privatization of the country's oil sector, particularly the downstream sector, now appears more likely than in the past.»

(..ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ κάποιων πετρελαιοπηγών! Ενδιαφέρον...)

3. « European companies reportedly had been frustrated over the slow pace of progress in awarding Libyan oil concessions, including the 137 exploration blocks offered in May 2000, after UN sanctions were suspended. However, in the summer of 2003, Libya signed a $90 million oil and gas exploration deal with Repsol YPF and Austria's OMV, plus a $57 million deal with Germany's RWE-Dea, on areas in the Sirte, Murzuq, and Al-Kufrah basins.»

(..τσαντισμένες Ευρωπαϊκές εταιρείες, για την αργή πρόοδο των προγραμμάτων! Η ΕΕ δηλαδή... βιάζεται! Προσέξτε επίσης, και την ανάμειξη ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ εταιρειών. Υπάρχει άλλη μία, που αναφέρεται παρακάτω:)

4. «In August 2003, Total announced that it had started production at the Al Jurf offshore oilfield in Block 137. Output at Al Jurf is expected to reach 40,000 bbl/d by 2007. Total holds a 37.5% share in the field, along with NOC (50%) and Germany's Wintershall (12.5%). In October 2004, Wintershall said that it would spend $400 million in Libya by the end of 2006 exploring for new oil and gas fields.»

( ..η Γερμανική Wintershall ξοδεύει λεφτά και κάνει έρευνες για νέα κοιτάσματα.. Η NOC είναι το δημόσιο της Λιβύης..)

5. «In December 2003, Libya reached a $100 million deal with a consortium of Australia's Woodside Petroleum (45% share), Repsol YPF (35%), and Greece's Hellenic Petroleum (20%) to develop several Libyan oil fields.»

(..νά και τα δικά μας παιδιά εκεί! Τα ΕΛΠΕ..)

 
At 01 Σεπτεμβρίου, 2007 12:52, Anonymous Ανώνυμος said...

Καλό μήνα.
Κάπου μέσα σε αυτά σου τα κείμενα αναφέρεις και το βιβλίο του Νταν Μπράουν ¨Ο Κώδικας DA VIVCI¨,το οποίο και διάβασα σχεδόν μονορούφι.
Έτσι διάβασα κι όσα γράφεις εδώ και στο τέλος είπα ότι και γιά το βιβλίο:ωραία ιστορία!
Το πόσοστό του μύθου και της αλήθειας είναι μοιρασμένο.Υπάρχουν όντως τα συμφέροντα που λες,αλλά δεν είναι τα μόνα.Πλάι σ'αυτά να προσθέσεις τα συμφέροντα των βοσκών,των οικοπεδοφάγων,των εμπρηστών για πολιτικούς λόγους,των τυχαίων από απροσεξία,των ανώμαλων και τέλος, να προσθέσεις και την ανικανότητα του κράτους να προστατέψει τα δάση μας.
Το να παραθέτεις δημοσιεύματα του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ δεν είναι και ότι το καλύτερο.Αυτοί μιά ζωή παντού συνωμοσίες βλέπουν και καταγγέλουν!
Στο κάτω-κάτω,δεν είναι κακό να κατασκευαστούν δρόμοι όπως η ΕΓΝΑΤΙΑ και η ΙΟΝΙΑ.
Σήμερα για να διασχίσεις το δρόμο από το Ριο Στα Γιάννενα και από Τρίπολη Καλαμάτα-Πύλο,πρέπει να έχεις κάνει πρώτα τη διαθήκη σου!
Τώρα,αν υπάρχουν και μπορούν όλοι αυτοί που αναφέρεις να μας καίνε με τόση ευκολία,ας μάθουμε να ψηφίζουμε σωστά.Το να βγάζουμε κυβερνήσεις αυτοδύναμες σαν τη σημερινή αλλά και τις προηγούμενες,ε,κάπου φταίμε κι εμείς.

 
At 05 Σεπτεμβρίου, 2007 22:33, Anonymous Ανώνυμος said...

είναι πολύ καλό το άρθρο σας κύριε, με πάθος για την αλήθεια κι αληθινή αγάπη και έγνοια για την πατρίδα μας που έχουμε χάσει και ολοένα χάνουμε- τί να κάνουμε τόση 'ανάπτυξη' όταν θά'χουμε χάσει για πάντα τη ψυχή μας...
έτυχε φέτος την άνοιξη, βρέθηκα στην ολυμπία και περπατώντας μέσα στον αρχαιολογικό χώρο αισθάνθηκα ΑΝΘΡΩΠΟΣ- τώρα με τρώει η μαύρη σκέψη πως δε θα με φέρει ο δρόμος ξανά...
παρακαλώ να μάς αφήσουν τους δελφούς, τη δωδώνη, τα μοναστήρια του λούσιου, σε μας τους ελάχιστους που δεν έχουμε πια πουθενά να σταθούμε, σε όλους εμάς που μπορούμε ακόμη να κλαίμε για τις εκατοχρονίτισες ελιές που γίναν στάχτη, για τις δρυς, για τα πεύκα, τους πλάτανους κι αναθεματίζουμε τη θανατερή 'ανάπτυξη' του τσιμέντου και του πετρελαίου που θα καταλήξει ταφόπλακα της γλώσσας και της ουσίας μας.
αν κάποιος από την αρχαιότητα ή ακόμη και το μεσαίωνα βρισκόταν αναπάντεχα στην εποχή μας, το πρώτο που θα τον χτυπούσε θά'ταν πως βρωμοκοπάμε πετρέλαιο!
ακόμη πρόσεξα το άρθρο σας για τον ελεγκτή,
και για τον κύρκο
και την καφετέρια (στα κάτω παττήσια)
καλή δύναμη

 
At 06 Σεπτεμβρίου, 2007 02:04, Blogger Kato Patissia said...

Βασιλική,

Σ’ ευχαριστώ για το ωραίο σου σχόλιο..

Ας κρατήσουμε τον προβληματισμό για όλα αυτά τα ζητήματα..
Μπορεί όσα γράφω να είναι φαντασίες και μόνον, αλλα το πρόβλημα με το περιβάλλον μας είναι ΥΠΑΡΚΤΟ, και στην κορυφή της πολιτικής επικαιρότητας σήμερα..

Ευτυχώς, ακόμα ΔΕΝ «βρωμοκοπάμε πετρέλαιο», όπως γράφεις!
Έχουμε ΧΡΟΝΟ, για να ζητήσουμε μιά πιό ανθρώπινη ανάπτυξη.

Αλλα πρέπει να προβληματιστούμε ΣΟΒΑΡΑ.

-- Να εμποδίσουμε εκείνους που θέλουν να μας βρωμίσουν για να βγάλουν εύκολο κέρδος απ’ το πετρέλαιο απο τη μιά,

-- Αλλα να μήν πέσουμε και θύματα απ’ την άλλη, εκείνων που θα μας δείξουν το δέντρο, για να χάσουμε το… δάσος ενός καλύτερου μέλλοντος για τον τόπο μας, και τα παιδιά του.

Δέν είναι εύκολο να ελιχθούμε σωστά, ανάμεσα σ’ αυτά τα δύο άκρα.

Εγώ τουλάχιστον, δέν έχω απαντήσεις έτοιμες αυτή τη στιγμή. Μόνο προβληματισμό.

Άν κάποιοι κάψανε τον κόσμο για το εύκολο κέρδος, πρέπει να τους φρενάρω. Γιατι δέν είναι έτσι οι σωστοί επιχειρηματίες, ακόμα και οι σωστοί πετρελαιάδες.

Δέν θεωρώ πως το πετρέλαιο είναι σώνει και καλά βρώμικο. Άν γίνουν όλα όπως πρέπει, με προσοχή, απο τους ανθρώπους που πρέπει, μπορεί και να το… αγαπήσουν αύριο, τα παιδιά του τόπου μας!

Το πετρέλαιο, μπορεί να τα μορφώσει. Να τα μεγαλώσει σε μπόϊ, ώστε να μπορούν να κοιτάξουν τον κάθε Ευρωπαίο στα μάτια, σάν ίσος προς ίσο, όχι σάν δούλος προς αφέντη..

Τα δέντρα είναι καλά, άν σκεφτείς όμως πόσο εύκολα θα μπορεί ο κάθε Γερμανός μισθοσυντήρητος να έρθει αύριο να σου αγοράσει τη γή και να σε στείλει να δουλεύεις στις ...δικές του πετρελαιοβιομηχανίες στο Βορρά (..πράγμα που ΗΔΗ γίνεται..), τότε τί κάνουμε; Ποιά ΨΥΧΗ ΜΑΣ, προστατεύουμε έτσι; Ο Γερμανός θα μας μετατρέψει τα χωριά σε οικισμούς όπως τους θέλει εκείνος, όχι όπως τους φτιάξανε οι παππούδες μας για μάς, και τα παιδιά του τόπου μας...

Είναι μεγάλα, αυτά τα ζητήματα. Και δυστυχώς, η ενημέρωσή μας κυμαίνεται ανάμεσα στο τίποτα, και στα φτηνά συνθήματα.

Έτσι, οφείλουμε να ψάξουμε ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ, να βρούμε τί γίνεται..

Να διακρίνουμε τί κάνουν οι πετρελαιάδες στον τόπο μας, αλλα και τί ζημιά κάνουν τα λαϊκίστικα ωραία λόγια για το περιβάλλον, εμποδίζοντάς μας να σκεφτούμε παραπέρα ποιό είναι το πραγματικά σωστό για τον τόπο μας...

Η ορθή σκέψη, δέν τελειώνει στη θέα του δέντρου, ή του πετρέλαιου.

Μπορεί να προχωρήσει και πέρα απ’ αυτά, έτσι πιστεύω..

 
At 06 Σεπτεμβρίου, 2007 11:22, Blogger Panos said...

Καλό σκεπτικό... Και π.χ. ο πετρελαιαγωγός Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη, η Εγνατία, ο αγωγός φυσικού αερίου Ελλάδας-Τουρκίας που είναι έργα και αυτά διεθνούς στρατηγικής σημασίας, γιατί δεν ενεπλάκησαν ή δε συνδέθηκαν με φωτιές; Αλλά ειδικά η Ιονία Οδός; Και τα άλλα έργα είναι διεθνούς στρατηγικής σημασίας. Τόσο πολύ σπουδαιότερη; Γιατί πια ο άξονας Λιβύης-Ευρώπης είναι τόσο πια πιο σημαντικός από αυτόν Ευρώπης-Καυκάσου ώστε να βάλουν όλοι αυτοί (πούντοι;) φωτιά στη μισή χώρα; Και γιατί όταν κατασκευαζόταν η Εγνατία καμία από τις φωτιές της περιοχής δε συνδέθηκε με κανένα έργο; Τώρα τι ξαφνική πρεμούρα μας πήρε με τα "διεθνή συμφέροντα";
Επειδή το είπε η Αλέκα; Μα η Αλέκα τον ίδιο ξύλινο λόγο εκφέρει εδώ και δεκαετίες με μικρές παραλλαγές.
Πάλι διεθνή συνωμοσία βλέπουμε; Μήπως δε μπορούμε να δούμε το κακό μας το χάλι που δε μπορούμε να σβήσουμε ούτε κατσαρόλα στην κουζίνα; Που δε μπορούμε να συγκρατηθούμε να μην πετάξουμε μια γόπα από το παράθυρο; Όταν πρέπει να δικαιολογήσουμε την ανικανότητά μας να λειτουργήσουμε σαν υπεύθυνη πολιτεία και πολίτες είμαστε έτοιμοι για κάθε απίθανο σενάριο! Μοναδική η ικανότητα αυτού του λαού να φορτώνει σε αγνώστους και σε αόριστες εικασίες την τσαπατσουλιά του.

 
At 07 Σεπτεμβρίου, 2007 22:28, Blogger Kato Patissia said...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ,
ΑΠΟ ΤΟ «ΠΟΝΤΙΚΙ»


Αντιγράφω απο το «ποντίκι» της 6/7/2007, κείμενο «οι αμερικάνοι τρέχουν στα καμένα», σελ 17, και σχολιάζω :

-- «..Η καταστροφή, δυστυχώς, δέν ακυρώνει τους σχεδιασμούς για τη μετατροπή της απέραντης παραλίας και μιάς ζώνης της ενδοχώρας σε αποστειρωμένο θέρετρο. Κάνει το εγχείρημα φθηνότερο και τους ενδιαφερόμενους πιεστικούς και ανυπόμονους».

(..προσέξτε! Το «θέρετρο», περιλαμβάνει και ...ΜΙΑ ΖΩΝΗ ΤΗΣ ΕΝΔΟΧΩΡΑΣ !! Σκεφτήτε κι’ αυτό που γράφεται πως η φωτιά κάνει το εγχείρημα φθηνότερο! )

-- «Δέν είναι τυχαίο ότι, ενώ ακόμη οι φωτιές έκαιγαν στην Πελοπόννησο, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε την Πέμπτη 30 Αυγούστου ότι υπάρχουν αμερικάνικες πρωτοβουλίες κατόπιν ελληνικού αιτήματος. Στο πλαίσιο αυτών των πρωτοβουλιών η κυβέρνηση των ΗΠΑ δραστηριοποιεί το Εμπορικό Επιμελητήριο της χώρας για να συντονίσει το σχέδιο παροχής βοήθειας απο επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, με στόχο να βοηθήσει την Ελλάδα στην ανασυγκρότηση των πληγεισών περιοχών. Ενδεχομένως ο εκπρόσωπος του αμερικάνικου ΥΠΕΞ δέν θα μπορούσε να περιγράψει με σαφέστερο τρόπο το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για το φιλέτο της δυτικής Πελοποννήσου. Εκτός άν οι επιχειρήσεις αυτές προσφέρουν αφιλοκερδώς και ανιδιοτελώς τον οβολό τους. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η δραστηριοποίηση του αμερικάνικου Επιμελητήριου έγινε πρίν κάν προλάβει η ελληνική κυβέρνηση να ζητήσει τη βοήθεια της μαμάς Αμερικής.»

(..τί να σχολιάσω εγώ, όταν τα λέει τόσο εύγλωττα το «ποντίκι»!)

-- «Ο εντόπιος περιφερειάρχης Σπύρος Σπυρίδων είχε υποδεχτεί εύχαρις.... στο γραφείο του τον David H. Lee , αντιπρόεδρο του World Trade Center Group ( WTC )… «Είναι η δεύτερη φορά που συναντόμεθα με τον κ.Lee και τους συνεργάτες του σε διάστημα 6 μηνών, με στόχο την προώθηση μιάς μεγαλόπνοης επένδυσης απο έναν παγκόσμιας εμβέλειας επιχειρηματικό όμιλο...», είπε εμφατικά ο περιφερειάρχης, που πράγματι, στις 13 Μαρτίου είχε κάνει ένα ταξίδι-αστραπή στη Νέα Υόρκη για να θέσει τα θεμέλια της συνεργασίας.»)

( ..τον Μάρτιο δέν είχε γίνει η ειδική σύσκεψη του πρωθυπουργού για την προστασία των δασών το καλοκαίρι, και μας λέγανε ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι... έτοιμος; Λέτε να συσχετίζεται η σύσκεψη Καραμανλή με το ταξίδι του περιφερειάρχη; )

 
At 07 Σεπτεμβρίου, 2007 23:36, Blogger Kato Patissia said...

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ,
ΑΠΟ ΤΟ «ΠΟΝΤΙΚΙ»:
USA – ΕΕ - ΚΑΙ ...ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΕΣ!!!!
(..ο καλός, ο κακός, και ο άσχημος.
Και... μή βιαστήτε να πείτε ποιός είναι ποιός!!)



1. Στο προηγούμενο σχόλιό μου, προσέξτε πως σύμφωνα με το «ποντίκι» ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ, που διακρίνει η εφημερίδα πίσω απο την ανακοίνωση του Αμερικανικού ΥΠΕΞ.

Λέτε ο Μπούς, να ενδιαφέρεται για... έναν δρόμο στην Ελλάδα, και για τον τουρισμό του νομού Ηλείας; (..και μάλιστα ΚΑΙ στην ενδοχώρα, όπως γράφεται προηγουμένως, δηλαδή στα κοτέτσια!! ).

2. Αντιγράφω απο άλλο άρθρο στο «ποντίκι», με τίτλο «ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ : Φρένο στο δασοκτόνο άρθρο 24 του Συντάγματος», σελ 6:

«Στόπ στην επιδιωκόμενη απο τη Νουδούλα τροποποίηση του άρθρου 24 του ελληνικού Συντάγματος έβαλε η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με το ψήφισμα που ενέκρινε την Τρίτη το πρωϊ για τις δασικές πυρκαγιές στην Ελλάδα. Με τροπολογία, που στην αρχή καταψηφίσθηκε απο τους ευρωβουλευτές του Λαϊκού Κόμματος και βέβαια και τους ευρωβουλευτές της Νουδούλας, αλλα υπερψηφίσθηκε απο όλες τις άλλες πολιτικές ομάδες, η Ολομέλεια αποφάσισε μεταξύ άλλων ότι «..τα κράτη-μέλη πρέπει να διασφαλίσουν ότι όλες οι καμένες δασικές εκτάσεις θα συνεχίσουν να είναι δάση και να περιληφθούν σε προγράμματα αναδάσωσης. Να μήν επιτραπεί καμία αλλαγή όσον αφορά τη χρήση της γής. Να καταδικασθεί κάθε πρακτική νομιμοποίησης αυθαιρέτων κατασκευών σε προστατευόμενες περιοχές και σε περιοχές που δέν επιτρέπεται γενικά η δόμηση και ζητείται να σταματήσει άμεσα κάθε προσπάθεια μείωσης του ελληνικού Συντάγματος (άρθρο 24).»...».

..Άρα, η προσπάθεια της κυβέρνησής μας να ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΓΗΣ, μέσω της αναθεώρησης του άρθρου 24... σκοντάφτει στο Ευρωκοινοβούλιο πλέον! Τα πράγματα παραέγιναν δύσκολα... Απο τη μιά έρχεται ο Μπούς για επενδύσεις στην Ηλεία, κι’ απο την άλλη το Ευρωκοινοβούλιο μας φρενάρει την πολιτική της κυβέρνησής μας. Κατα τα άλλα... ζήτω η Εθνική Ανεξαρτησία!!!

Στην Ηλεία λοιπόν, ΣΥΓΚΡΟΥΟΝΤΑΙ η Αμερικανική πολιτική, και η Ευρωπαϊκή! Για ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ μιλάμε!!!

Άντε τώρα εσύ, ταλαίπωρε Έλληνα ψηφοφόρε, να διακρίνεις ΠΟΙΟ είναι ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ εδώ πέρα.. Άντε να ψηφίσεις με καθαρή συνείδηση μεθαύριο!

Εγώ, έχω μπερδευτεί τελείως πιά!...

3. Με προβληματίζει και μιά ΤΡΙΤΗ ΕΙΔΗΣΗ, που διάβασα σε εφημερίδα αυτές τις μέρες (..δυστυχώς, δέν θυμάμαι σε ποιά..), πως η εταιρεία VIVARTIA θέλει να κάνει επενδύσεις σε... αγροτουρισμό σε μιά τεράστια έκταση στα βουνά, στα σύνορα Αρκαδίας / Ηλείας. Η VIVARTIA είναι η γνωστή MARFIN, που ελέγχεται απο... Σαουδάραβες κροίσους!!!

Είναι άσχετο λέτε, το ενδιαφέρον των «Σαουδαράβων» για την Πελοπόννησο; Εμένα μου φαίνεται πως αυτοί θέλουν ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ το σχέδιο του πετρελαιαγωγού!
Κι’ άν.... και το WTC, άρα ο Μπούς ...θέλει ΕΠΙΣΗΣ να εμποδίσει τον αγωγό;;;;;
Ποιός κρύβεται πίσω απ’ το WTC; Ελληνικά συμφέροντα, ή εκείνοι που θέλουν να τα φρενάρουν;;

Η ΚΟΝΤΡΑ στην Ηλεία λοιπόν, μεταξύ Αμερικής και ΕΕ, έχει τους «καλούς» και τους «κακούς», και θα πρέπει να διακρίνουμε ποιός είναι ποιός. Ποιός κρύβεται πίσω απ’ το ΔΕΝΤΡΟ, και ποιός κρύβεται πίσω απ’ τις διάφορες ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ. ( ή, την αναθεώρηση του άρθρου 24, δηλαδή την ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΗΣΗΣ ΓΗΣ...).

Το θέμα ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ.
Ψάξτε καλά, μόνοι σας, για να μήν καταλήξετε σάν κουτορνίθια στην κάλπη, να ψηφίσετε κόντρα στα Εθνικά συμφέροντα....

Διαβάστε – διαβάστε – διαβάστε !!!!
Αυτό μόνο έχω να προτείνω, πρίν πάμε στην κάλπη μεθαύριο...

 
At 08 Σεπτεμβρίου, 2007 00:29, Blogger Kato Patissia said...

ΔΙΟΡΘΩΣΗ,
ΓΙΑ ΤΗΝ VIVARTIA ( MARFIN )


Ζητάω συγνώμη,
μάλλον είναι ανακρίβεια αυτό που έγραψα για τη VIVARTIA στο προηγούμενο σχόλιό μου. Δυστυχώς, όσο κι’ άν έψαξα στο σπίτι, ΔΕΝ βρήκα την εφημερίδα που το είχα διαβάσει..

Ακόμα χειρότερα, θυμήθηκα τα εξής:

1. Η επένδυση αφορά γενικά ΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ, και ΟΧΙ τα σύνορα με την Ηλεία όπως έγραψα προηγουμένως. Δέν θυμάμαι καλά, γιατι το θέμα της επένδυσης το είχα διαβάσει ΠΡΙΝ τις πυρκαγιές!( ..μιά εβδομάδα νωρίτερα ).

2. Θυμήθηκα πως ΔΕΝ πρόκειται για «αγροτουρισμό» όπως έγραψα, αλλα για μιά μεγάλη μονάδα παραγωγής γαλακτοκομικών.

Επομένως, οι «Σαουδάραβες» μάλλον ΔΕΝ παίζουν στο θέμα που συζητάμε.

Αλλα, ψάξτε το και μόνοι σας.
Γιατι δέν είμαι βέβαιος γι’ αυτά, δυστυχώς...

 
At 09 Σεπτεμβρίου, 2007 21:34, Blogger Kato Patissia said...

ΑΠΟ ΤΟΝ «ΕΠΕΝΔΥΤΗ»,
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΛΠΟ
ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ.


Αντιγράφω δύο σημεία απο τον «κόσμο του επενδυτή», της 8/9/2007, σελ 45, άρθρο με τίτλο «ο νομοθέτης ως ηθικός αυτουργός της καταστροφής», και σχολιάζω:

----

1) «ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ.
Με την κήρυξη εκτάσεων που καίγονται ως αναδασωτέων, γίνεται το μεγάλο κόλπο. Αρκετοί δασάρχες κηρύσσουν αναδασωτέα μεγαλύτερη έκταση απο αυτή που πραγματικά καταστράφηκε απο τη φωτιά, περιλαμβάνοντας σ’ αυτή και αγροτικές εκτάσεις. Τα πράγματα μπερδεύονται και με τον τρόπο αυτό «τα φιλέτα» αποχαρακτηρίζονται, ενώ οι οικοπεδοφάγοι παραχωρούν στο Δασαρχείο αγρούς μηδενικής οικοπεδικής αξίας!..»

2) «Με τον νόμο 3208/2003 εισάγεται και μιά άλλη καινοτομία.... Προβλέπεται η ανταλλαγή δασικών εκτάσεων που κατέχουν οι συνεταιρισμοί με διαθέσιμες ή κοινόχρηστες εποικιστικές εκτάσεις, καθώς και με δημόσιες γεωργικές ή χορτολιβαδικές εκτάσεις. ..... Το τελευταίο έχει σημασία, αφού οι χορτολιβαδικές εκτάσεις που δέν περικλείονται απο δάσος, αποχαρακτηρίζονται».

( ΔΗΛΑΔΗ : φανταστήτε ένα οικόπεδο χωρισμένο στα 4, με μιά οριζόντια και μιά κάθετη διάμεση γραμμή. Τα δύο επάνω τμήματα, τα Α και Β είναι δάσος. Τα δύο κάτω, Γ και Δ είναι αγροτικές εκτάσεις που ανήκουν σ’ έναν αγρότη. Θέλετε το τετράγωνο Α του δάσους, για δικό σας σκοπό. Καίτε το δάσος. Βγαίνει ο Καραμανλής, και καθησυχάζει τον κόσμο, υποσχόμενος αναδάσωση. Στη συνέχεια, ο Δασάρχης (..τά ‘χει πάρει, απο σάς..) κηρύσσει αναδασωτέα την έκταση.. Β και Δ! Κατα λάθος, έχει μετακινήσει το δάσος, απο τα ΑΒ στα ΒΔ. Αλλα το Δ, ανήκε σε αγρότη! Ο αγρότης πάει στο δικαστήριο, το οποίο με βάση τον νόμο 3208/2003 του ΠΑΣΟΚ, του λέει: έχεις δίκιο, κάναμε λάθος, γιαυτό σου παραχωρούμε αντί του Δ που είχες, το.. Α ! Ευχαριστημένος; Βέβαια! Ο αγρότης 2 κομμάτια γής είχε, 2 έχει. Το δάσος 2 κομμάτια γής έπιανε, 2 πιάνει με την αναδάσωση. Απλώς... μετατοπίστηκε απο το κομμάτι Α στο Δ ! Έτσι, πάτε εσείς μετά στον αγρότη, και του.. αγοράζετε το αγρόκτημα Α πλέον, και κάνετε τη δουλειά σας, σάν κύριοι!..

Δέν είναι τέλειο;;
Τί τα θέλουμε τα... δασολόγια μετά, όταν έχουμε τέτοια... ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΔΑΣΗ ! Που, παραμερίζουν ευγενικά, αφήνοντάς μας τον χώρο ελεύθερο για να κάνουμε τις δουλειές μας!

Τονίζω όμως, πως αυτά μπορεί να συμβαίνουν... ΑΝ έχω ερμηνεύσει σωστά τα γραφόμενα της εφημερίδας!
Πράγμα για το οποίο... να μήν είστε και τόσο σίγουροι, γιατι ένας πολίτης που απορεί είμαι κι’ εγώ, και δέν ξέρω τη νομοθεσία και τις πρακτικές του κράτους. ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ τί μπορεί να γίνεται με το μυαλό μου απλώς, ερμηνεύοντας τα όσα διαβάζω...
Και σας δίνω ένα ΕΡΕΘΙΣΜΑ για προβληματισμό δικό σας μοναχά, ΟΧΙ ΓΝΩΣΗ.)

 
At 12 Σεπτεμβρίου, 2007 13:39, Blogger Kato Patissia said...

Ο κ. ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ,
ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ
ΜΕ ΤΗ «..σαβούρα..» !!


Σε κείμενό του στην «Ελευθεροτυπία» της Δε 10/9/2007 με τίτλο «Η συμμετρική απειλή και ο αυτουργός της», ο κύριος Γραμματικάκης, πρώην πρύτανης του Παν/μιου Κρήτης και συγγραφέας ( Κόμη της Βερενίκης κλπ ), κατονομάζει τον πρωθυπουργό κ.Καραμανλή ως «εμπρηστή» της Πελοποννήσου, και ζητάει...την αμειβή!!!

Όσα λέει, είναι όσα αντιλαμβάνεται κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος.

Είναι εντυπωσιακό όμως, το ΠΩΣ συνδέει την φωτιά στην Πάρνηθα, με τις φωτιές στην Πελοπόννησο. Προσέξτε!

«...Εκείνος, ο αρχηγός των εμπρηστών, παρέμενε ψύχραιμος και μελετούσε τις λεπτομέρειες του σχεδίου του. Επόμενο ήταν να μη δείξει καμία έκπληξη, καμία συντριβή, όταν ξέσπασε η πυρκαγιά στην αθωράκιστη Πάρνηθα και οι φλόγες έσπειραν οδύνη σε όλο το Λεκανοπέδιο. Η εφαρμογή του σχεδίου είχε αρχίσει, βασική του όμως ιδέα – όπως σε όλα τα μεγαλόπνοα σχέδια – ήταν η κλιμάκωση.»

Κλιμάκωση σχεδίου, σημαίνει πως απο το μικρό ( Πάρνηθα ) προχωράμε στο μεγάλο ( Πελοπόννησος ).

Δέν είναι το ίδιο με αυτό που γράφω εδώ, πως η Πάρνηθα ίσως ήταν η ...πρόβα τζενεράλε για τη φωτιά στην Πελοπόννησο;; ΔΥΟ φωτιές, ΕΝΑ σχέδιο, κλιμακωτό! Ακριβώς τα ίδια λέμε!!!

 
At 12 Σεπτεμβρίου, 2007 13:56, Blogger Kato Patissia said...

ΑΛΗΘΙΝΑ ΣΧΕΔΙΑ
ΑΓΩΓΩΝ


Απο την «Οικονομική Καθημερινή» της Τρ 11/9/2007, κείμενο με τίτλο «Πράσινο στις επενδύσεις ΔΕΗ – ΕΛΠΕ», σελ.29, διαβάζουμε:

«..ο Υπουργός Ανάπτυξης ... κ.Σιούφας.. κατα τη διάρκεια των εγκαινίων του περιπτέρου της ΔΕΗ στη ΔΕΘ.. δεσμεύτηκε επίσης για τη δυνατότητα αντικατάστασης του λιγνιτικού συγκροτήματος της Μεγαλόπολης με μονάδες φυσικού αερίου, ανακοινώνοντας ότι αμέσως προωθείται η επέκταση του κλάδου φυσικού αερίου απο την Κόρινθο στη Μεγαλόπολη. Με φυσικό αέριο υποσχέθηκε ότι θα λειτουργήσουν μετά το 2012 και οι νέες μονάδες στην Κρήτη. Όπως είπε ο κ.Σιούφας, υγροποιημένο φυσικό αέριο θα μεταφέρεται απο τις διεθνείς αγορές με πλοία στο τερματικό σταθμό που θα κατασκευαστεί στην Κρήτη για το σκοπό αυτό.»

ΔΕΝ μας είπε, απο ποιά διαδρομή θα περάσει ο αγωγός φυσικού αέριου Κόρινθος-Μεγαλόπολη. Πάντως, νά ένα σχέδιο αγωγού στην καρδιά της Πελοποννήσου, που προωθείται ΑΜΕΣΑ μάλιστα!

Προσέξτε και όσα λέει για την Κρήτη, και συνδυάστε τα με τα λόγια του Αντιδήμαρχου Ιωαννίνων για την Κρήτη ως ενδιάμεσο σταθμό μεταξύ Καλαμάτας και Αφρικής, στην «Ιονία οδό» του χάρτη εδώ...

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ λοιπόν, είναι πως υπάρχουν σχέδια που τρέχουν αυτή τη στιγμή, για υποδομές και αγωγούς φυσικού αέριου όμως, όχι πετρέλαιου όπως υπέθεσα εγώ..

Αλλά... είναι γνωστό πως όπου πάει το φυσικό αέριο πρώτο, ακολουθεί μετά και το πετρέλαιο... (χωρίς αυτό να είναι απαραίτητο βέβαια!)

 
At 13 Σεπτεμβρίου, 2007 03:11, Blogger Kato Patissia said...

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ,
ΓΙΑ ΤΟ ΓΚΟΛΦ


Η «Ελευθεροτυπία» της 3/4/2005 είχε δημοσιεύσει ενδιαφέρον άρθρο για τα γήπεδα γκόλφ, με τίτλο «το έγκλημα με τις 18 τρύπες» ( ιός ).

Έχει ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Προσέξτε,
-- την πληροφορία πως 1 γήπεδο = 1000-1500 στρέμματα!
-- την ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ φωτογραφία με τη μπουλντόζα που ξεχερσώνει τον ελαιώνα στην ...Πύλο, για να γίνει δεξαμενή νερού για το πότισμα γηπέδων γκόλφ!
-- την τελευταία παράγραφο, που γράφεται πως άν σταματήσει η δραστηριότητα γκόλφ, η γή του γηπέδου ΔΕΝ ξαναγίνεται γεωργική, γιατι έχει ...καταστραφεί απο τα χημικά!! ( ΣΗΜ δική μου: Άρα... είναι το τέλειο ‘φιλέτο’ για δουλειές με πετρέλαια!)

Αρχίζω πάντως, να προβληματίζομαι μήπως δέν έχω δίκιο να θεωρώ το γκόλφ ως ΠΡΟΦΑΣΗ για να δεσμευτούν μεγάλες εκτάσεις...

Μπέρδεμα...

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home