Κυριακή, Αυγούστου 26, 2007

ΦΩΤΙΝΕΣ
ΣΤΙΓΜΕΣ...
(..οι αντιδράσεις μου για τις φωτιές )


Το άγριο θέμα των εμπρησμών της Ελλάδας, εννοείται ότι προβληματίζει τον καθένα μας.

Προσωπικά, φοβάμαι πως κάποιοι παίζουν υπόγεια οικονομικά παιχνίδια στις πλάτες μας.

Αλλα εδώ μιλάμε για ΕΓΚΛΗΜΑ εις βάρος μας, που κανένα «συμφέρον» δέν μπορεί να το δικαιολογήσει.

Μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολο στον πολίτη να καταλάβει μόνος του τί ακριβώς συμβαίνει, αφού δέν έχει πληροφόρηση ‘απο μέσα’ για τα σχέδια που τρέχουν για το μέλλον της χώρας μας, και τις ευκαιρίες πλουτισμού που δημιουργούν στα μυαλά κάποιων που μας περνάνε για χαζούς.

Πλήν όμως, με το μυαλό μας ΜΠΟΡΟΥΜΕ να διακρίνουμε τα «ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΣΗΜΕΙΑ» σ’ αυτή την ιστορία, και να σχηματίσουμε μιά άποψη..

Επιπλέον, σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές, ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ. Οι άνθρωποι κάνουν λάθη που τους αποκαλύπτουν, και μπορούμε να καταλάβουμε πολλά για τον κόσμο γύρω μας, παρατηρώντας τους απλώς, στις τηλεοράσεις, κλπ..

Έτσι, η «..σαβούρα..» θα παρουσιάζει εδώ ΤΑ ΠΟΝΗΡΑ ΣΗΜΕΙΑ που εντοπίζει η δική μου σκέψη σε όσα γίνονται γύρω μας. Το πόστ αυτό θα ανανεώνεται κάθε φορά που βρίσκω κάτι αξιόλογο να επισημάνω, το οποίο θα το γράφω είτε εδώ είτε στα σχόλια του πόστ αυτού, στα οποία μπορείτε να προσθέσετε και τη δική σας γνώμη.

Ξεκινάω με αφετηρία τη συμμετοχή μου στον διάλογο που έγινε στο Doncat σήμερα ( Σαβ 25/8) το μεσημέρι, μέχρι το σημείο που κόπηκε το Ίντερνετ λόγω της φωτιάς στον Υμηττό.

Ακολουθούν άλλες εντυπώσεις μου, απο το πρόγραμμα της TV, που θα ενημερώνονται συνέχεια είτε στο κείμενο του πόστ αυτού, είτε στα σχόλιά του, που θα γράφω..
----------------------------------------------------------------


Α) σχόλιο του traversοs στο Doncat (Σαβ 25/8, 04:10 ΑΜ) :
«Τις φωτιές τις άναψε και τις συνεχίζει η στ΄ αναθεωρητική επερχόμενη βουλή, όπως είχε συμβεί ξανά το 98 με την επερχόμενη και τότε ζ΄ αναθεωρητική (τι σύμπτωση!!!) βουλή αλλά ευτυχώς, τότε, λόγω των αντιδράσεων για την αναθεώρηση του ΑΡΘΡΟΥ 24 ο Σημίτης κώλωσε. Τώρα απλά συμπόνια και η αναθεώρηση έρχεται

-------------------------------------------------------------

Β) 3 δικά μου σχόλια.
-------------------------------------------------------------

ΑΡΘΡΟ 24


@traversos, που έγραψε :

«Τις φωτιές τις άναψε και τις συνεχίζει η στ΄ αναθεωρητική επερχόμενη βουλή, όπως είχε συμβεί ξανά το 98 με την επερχόμενη και τότε ζ΄ αναθεωρητική (τι σύμπτωση!!!) βουλή αλλά ευτυχώς, τότε, λόγω των αντιδράσεων για την αναθεώρηση του ΑΡΘΡΟΥ 24 ο Σημίτης κώλωσε.»


Μπορείς να συνδέσεις την αναθεώρηση του ΑΡΘΡΟΥ 24, με τις πυρκαγιές;

Γιατι θυμάμαι πως ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου άλλαξε τη στάση του ΠΑΣΟΚ για το άρθρο 16 για τα ΑΕΙ, είχα διαβάσει σε ανύποπτο σημείο, μάλλον στην «Ελευθεροτυπία», ένα δημοσιογραφικό σχόλιο που έγραφε πως :
-- «..το γελοίο είναι πως όλοι ασχολούνται με το άρθρο 16 και κανένας δέν προσέχει το ΑΡΘΡΟ 24, το οποίο είναι πολύ σοβαρότερη υπόθεση, γιατι απειλεί ΝΑ ΚΑΨΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ !»

Θυμάμαι μάλιστα ότι κατέληγε με ...πρόβλεψη για την Αττική, λέγοντας ότι ήδη υπάρχουν φήμες για το ...μοναδικό βουνό που απέμεινε. «..Την Πάρνηθα εννοεί; Άν είναι δυνατόν, να κάψουν την Πάρνηθα! Αυτοί οι δημοσιογράφοι δέν ξέρουν τί γράφουν ώρες-ώρες...», σκέφτηκα, και πέταξα την εφημερίδα αγανακτισμένος!

(Σαβ 25/8, 12:00 PM )

--------------------------------------------------------------

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2003,
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2007



Καλοκαίρι 2003.
Ο Σημίτης αγωνίζεται με νύχια και δόντια για να μή χάσει τις επερχόμενες εκλογές της Άνοιξης 2004..

Είναι φανερό, ότι με τέτοιο κλίμα αγανάκτησης στην Ελλάδα τότε, η ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΦΩΤΙΤΣΑ θα έχει συνέπεια τον καταποντισμό του ΠΑΣΟΚ..

Το Καλοκαίρι 2003, ΔΕΝ ΚΑΗΚΕ ΤΙΠΟΤΑ !
Θεωρείται το μόνο 100% επιτυχημένο Καλοκαίρι της Πυροσβεστικής!!
Ότι φωτίτσα πήγαινε ν’ ανάψει, σβηνότανε σε χρόνο μηδέν.

Καλοκαίρι 2007.

Ο Καραμανλής... ΔΕΝ κινδυνεύει να χάσει την εξουσία.
Είναι ευκαιρία.
Σε ΤΕΤΟΙΕΣ προεκλογικές περιόδους, που η κυβέρνηση «δέν καίγεται!» μήν τυχόν χάσει, και αδιαφορεί για την Πυροσβεστική....
...ίτε, παίδες Ελλήνων!!

----

Το Καλοκαίρι 2003, είναι η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ότι ...ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ να εξουδετερωσει τις φωτιές.

Ο Καραμανλής θα πρέπει να μας εξηγήσει το ΓΙΑΤΙ απο το 2003 με τις μηδέν πυρκαγιές, φτάσαμε σήμερα με την Ελλάδα όλη στάχτη!

Έχει ευθύνη!
Τεράστια!

Και οι δημοσιογράφοι στα κανάλια λένε ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΕΣ του τύπου «..το χειρότερο είναι να αρχίσουν να τσακώνονται τα κόμματα πάνω στις στάχτες..» καλλιεργώντας στον κόσμο ένα κλίμα ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ, για να πέσει η κυβέρνηση στα μαλακά.. ( ή στα μαλάκα, σωστότερα...).

Η κυβέρνηση πρέπει να εξηγήσει 3 πράγματα:
Άρθρο 24
Καλοκαίρι 2003 και σήμερα
Τί αλλαγές έκανε στην Πυροσβεστική, και πόσο επιτυχημένες ήταν..

Τα άλλα, για χωριάτες και ξερόχορτα, είναι υπαρκτά μέν, αλλα ο Σημίτης τα εξουδετέρωσε το 2003, που ‘καιγότανε’ ο ίδιος....

(Σαβ 25/8, 12:30 PM)

----------------------------------------------------------------------------

ΥΠΟΣΤΟΛΗ...

Δήμος Βερύκιος στον ALPHA, τώρα, για τη φωτιά στου Παπάγου:
«..νά!..νά!..το Ρωσσικό ελικόπτερο κάνει ρίψη στις ταράτσες των πολυκατοικιών! Βλέπω και έναν αξιωματικό να δίνει εντολές να μαζευτούν ΟΙ ΤΕΝΤΕΣ απο τα μπαλκόνια των πολυκατοικιών!...»

Να μαζέψουμε και τις σημαίες ;;

(Σαβ 25/8, 01:13 PM)

----------------------------------------------------------------------


Γ) Απάντηση του Νίκου Δήμου σε σχόλιο του αναστάσιος ( ΣΗΜ : έγραψαν κι’ άλλοι σχόλια σχετικά με όσα αναφέρω, που μπορείτε να τα διαβάσετε στο Doncat. Μεταφέρω εδώ μόνο το σχόλιο του Νίκου Δήμου, που συμφωνεί με όσα έγραψα για το Καλοκαίρι 2003 )

«αναστάσιος
πάντως ο Σημιτάκος (όπως τον αποκάλεσες) τα είχε καταφέρει μία χαρά με τις φωτιές!
Τυχερός; Ίσως...
Όπως είπε και ο Κάτω Πατήσσια το καλοκαίρι του 2003 ήταν το μόνο με 0 πυρκαγιές τις τελευταίες δεκαετίες.Όχι πως δεν άναψαν φωτιές - αλλά σβήστηκαν έγκαιρα.
Ήταν οι ημέρες δόξης του Φούρλα.Τώρα ήρθε η πτώση. Κατακόρυφη."

-----------------------------------------------------------------------------

Δ) Άλλες παρατηρήσεις μου, απο το τηλεοπτικό πρόγραμμα:

1. ΘΛΙΒΕΡΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ της ΝΔ να αποδώσει το ολοκαύτωμα σε ...ξένα κέντρα, τρομοκρατία ( !!!! ), και ...τους γνωστούς «αντιεξουσιαστές»!!!
(..δηλαδή, δέν φτάνει που κάψανε όλη τη χώρα, ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΙ’ ΑΠΟ ΠΑΝΩ !!! )

2. Ο ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟΣ ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΣ, υπέδειξε τους «Γκρίζους Λύκους» της Τουρκίας, ως εμπρηστές της Ελλάδας.

( ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟΝ !! Με την πονηρή αυτή ‘θέση’ πετυχαίνει α) να αγγίξει τον ψυχισμό των οπαδών της ΝΔ, που δέν θέλουν να δούν τις ευθύνες της κυβέρνησης, και να τους στρέψει προς το ΛΑΟΣ δίνοντάς τους τη βολική άποψη ότι η χώρα βάλλεται απο εχθρούς, β) να καλλιεργήσει ΜΙΣΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ, ενώ η Εθνική πολιτική είναι πολιτική ειρήνης στην περιοχή μας. γ) να ενισχύσει ΤΟΝ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ του Έλληνα, και την αίσθηση ότι ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΑΝΕ οι «ξένοι», Τούρκοι και Αλβανοί, τροφοδοτώντας τον ΡΑΤΣΙΣΜΟ ώστε να εισπράξει ψήφους η πολιτική του ΛΑΟΣ..Κάθε Έλληνας πατριώτης, ψηφοφόρος της ΝΔ, πρέπει να σκεφτεί ΣΟΒΑΡΑ, ότι αυτό το ΚΑΘΗΚΙ τορπιλλίζει ύπουλα την Εθνική πολιτική της χώρας μας με όσα λέει, και δέν το κάνει τυχαία αυτό, αλλα επειδή το κόμμα του θέλει να σπρώξει τη χώρα μας σε περιπέτειες! Μαυρίστε τους!!)

3. Τα χαμόγελα των παρουσιαστριών της TV !!!
( Ειδικά μου έμεινε εικόνα με την οθόνη χωρισμένη στη μέση, με την παρουσιάστρια ΜΑΡΩ ΖΑΧΑΡΕΑ στα αριστερά με αυτάρεσκο χαμόγελο ως τ’ αυτιά γιατι κάποιος ανέφερε το όνομά της, και στα δεξιά εικόνα πύρινης κόλασης στην Πελοπόννησο...)

4. Εντυπωσιακή ατάκα του Λαζόπουλου:«..νομίζω πως δέν αντιμετωπίζουμε μόνο οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών, αλλα ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗΣ των πυρκαγιών!!!»

5. Ειπώθηκε πως η χώρα μας έχει 1800 πυροσβεστικά οχήματα, και όμως ΠΑΝΤΟΥ στα μέτωπα της φωτιάς, ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΧΗΜΑΤΑ ! Άν τα μετρήσω, όπως ακούω και βλέπω στην τηλεόραση, και με βάση τις αγωνιώδεις εκκλήσεις των κατοίκων, το σύνολό τους δέν ξεπερνάει τα 100.

Πού είναι λοιπόν, η πυροσβεστική;;

6. ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΤΟΥ ΕΜΠΡΗΣΤΗ

Σήμερα το πρωϊ ( Κυριακή 26/8 ), ο Αντέννα μέσω του Τέρενς Κουϊκ αποκάλυψε ένα «ηχητικό ντοκουμέντο» με ένα μυστήριο τηλεφώνημα σε κανάλι της Καλαμάτας αλλοδαπού «εμπρηστή» ο οποίος... ζήτησε να πεί το κανάλι να το δόσουν επιπλέον 700.000 ευρώ εκείνοι που τον ...έβαλαν να ανάψει τις φωτιές!!

Ο «εμπρηστής» ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ σάν «εντολέα του», λέγοντας ότι «..με έβαλαν, πρίν απο 1,5 μήνα, επιχειρηματίες που είχαν σχέση με πολιτικό κόμμα που ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ».

Μετά το αρχικό μούδιασμα, ο Τέρενς Κουϊκ... έδωσε την πρόσθετη «αποκάλυψη!» ότι φίλος του τον έχει ενημερώσει πως Η ΙΝΤΕΡΠΟΛ πρίν απο.. ενάμιση μήνα ειδοποίησε την κυβέρνηση πως υπήρχε ΣΧΕΔΙΟ ΕΜΠΡΗΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ !

Είναι προφανές, ότι ο Τέρενς Κουϊκ ΕΝΙΣΧΥΕΙ με την «αποκάλυψή του» την ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ του τηλεφωνήματος του «εμπρηστή»!

Άρα... ΕΝΙΣΧΥΕΙ την υποψία ότι ...ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΒΑΛΕ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ !!

-- Αυτά, είναι ΠΡΟΣΤΥΧΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, κύριε Κουϊκ...

(..ακόμα κι’ άν πεί κάποιος πως δέν φωτογραφίζεται το ΠΑΣΟΚ αλλα η ΝΔ, και πάλι ΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΑ 2 ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, και ...ενισχύεται ο Καρατζαφέρης!! ΑΥΤΟΣ είναι ο στόχος του τηλεφωνήματος αυτού, και της ενίσχυσής του με το επιχείρημα του Τέρενς Κουϊκ..)


7. ΠΙΑΣΤΕ
ΤΑ ΣΤΟΥΠΙΑ !!!!!


Έλεος, ρε παιδιά, εκεί στον ALPHA !

O Βερύκιος διεκδικεί παράσημο του «Εθνικού μαλακυνστή εγκεφάλων», με όσα λέει πως
-- «..απόψε απειλούν κάποιοι να κάψουν την Αττική..»,
-- «..δέν είναι τυχαίο ότι τα ΣΤΟΥΠΙΑ τοποθετούνται έξω απο ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ !»
-- κλπ, κλπ, κλπ...

Προς τιμήν της, η Στάη δέν τον ακολουθεί σ’ αυτό το καραγκιοζηλίκι....ΑΛΛΑ!

ΔΕΝ του λέει ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΗ ένα :

-- «ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ, ΡΕ, εδώ η μισή Ελλάδα κλαίει πάνω σε στάχτες και φέρετρα, κι’ εσύ μας πλασσάρεις μούσια για στουπιά-φαντάσματα!! Καλλιεργείς τον ΤΡΟΜΟ στους Αθηναίους! Και ΑΠΑΣΧΟΛΕΙΣ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ και στρέφεις την προσοχή του Έλληνα στις αρλούμπες αυτές, αντί ν’ ασχολούμαστε με τον πόνο των ανθρώπων που είναι εγκλωβισμένοι στις φωτιές ακόμα και τώρα!!!!!!!!!!!!!!»

ΕΚΚΛΗΣΗ, ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ :
Επειδή ο Βερύκιος δέν τά ‘βγαλε απ’ το μυαλό του μόνος του αυτά, ΣΕΒΑΣΤΗΤΕ ΜΑΣ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !!!!!!!!!!
Έχετε ξεπεράσει ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑΣ !!!!!!!!!
ΑΜΑΝ, πιά !
----
(μεταγενέστερη προσθήκη στο σχόλιο, λίγα λεπτά μετά : Μπράβο της!! Η κυρία Στάη, τό 'πε στον Δήμαρχο Αγ.Παρασκευής και στον Βερύκιο, ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ προηγουμένως!!
Κυρία Στάη... έχεις ένα αόρατο ....φιλί-στουπί, απο εμένα!!!!
Σ' ευχαριστώ πολύ! )

8. ΤΑ ..ΤΣΙΠΑΚΙΑ
ΤΟΥ κ. ΓΟΥΔΗ


Δευτέρα βράδυ, εκπομπή «MEGA εκλογές» με τον Πρετεντέρη. Καλεσμένος, ο κ.ΓΟΥΔΗΣ, απο το ΛΑΟΣ.
Δέν είδα την εκπομπή απο την αρχή, αλλα έπεσα στο σημείο ακριβώς που ο κ.Γούδης, θέλοντας να υποστηρίξει την άποψη περι «ξένων κέντρων-εμπρηστών», είπε πως:
-- «..η σύγχρονη τεχνολογία, δίνει δυνατότητα να γίνουν τόσο εκτεταμένες ζημιές. Πχ, μπορεί να βάλει κάποιος ΤΣΙΠΑΚΙΑ στα δέντρα, τα οποία να τα χειρίζεται με κινητό τηλέφωνο απο άλλο κράτος, μέσω δορυφόρου, και να τα ανάβει σε χρόνους τέτοιους που να ...τρελλαίνεται η πυροσβεστ...»

Δέν τον άφησαν να τελειώσει. Απο τη μεριά των εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, σηκώθηκε κύμα ειρωνείας, του τύπου «..τί είναι αυτά τα ανέκδοτα, που λέει ο παραμυθάς, ο εκτός τόπου και χρόνου..».

Ο κ.Γούδης, χρειάστηκε ΝΑ ΦΩΝΑΞΕΙ, για να επιβάλλει την προσοχή στα λόγια του, και πάλι όμως ...έπεφτε κοροϊδιλίκι!

Λοιπόν...

Κι’ εγώ είμαι κατά του ΛΑΟΣ, και εύχομαι οι Έλληνες να το μαυρίσουν στις εκλογές. Αλλα ο κ.Γούδης, όταν μιλάει για ΤΣΙΠΑΚΙΑ, ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΛΕΕΙ !!!!

Επιτέλους, πάψτε αυτή την αισχρή Σταλινική τακτική να γελοιοποιείτε όποιον δέν μπορείτε να αντιμετωπίσετε!!!!

Όσο η κουβέντα περιορίζεται σε πυροσβεστική, νομάρχες, Πολύδωρες κλπ, όλοι είναι άνετοι και το παίζουν ειδήμονες. Όταν όμως γίνεται στροφή σε ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ, εκεί... πέφτει ΠΑΝΙΚΟΣ, δέν μπορούν να αρθρώσουν λέξη, και καταφεύγουν στο σύστημα Στάλιν: «..χά, χά, είναι ψυχοπαθής ο Γούδης, μας λέει φαντασίες!..»

Ντροπή!

Ειδικά η κυρία που εκπροσωπούσε τον ΣΥΡΙΖΑ, δέν επιτρέπεται να έχει τέτοιου είδους αντίδραση! Άν μή τι άλλο, οι γυναίκες αυτού του κόμματος είχανε πάντα μιά αυξημένη νοημοσύνη, τέτοια που θα περίμενε κανείς να ΜΠΟΡΟΥΝ να αντιμετωπίσουν τον κάθε Γούδη με άλλους τρόπους, δίχως κραυγές και ειρωνείες..

( ΣΗΜ : αυτός ο Καραχάλιος της ΝΔ, τί είναι ρε παιδιά;;; Τέτοιο «στόκο!» είχα χρόνια να δώ!! Μου θύμισε... τους χειρότερους ΚΝΙΤΕΣ του ’70, που τους λέγαμε «φυτά!» επειδή είχαν ξύλινη γλώσσα, και παπαγαλίζανε προπαγάνδες χωρίς να σκέφτονται τί ακούνε, στον κόσμο τους, σάν ρομποτάκια! Είναι αυτός ο τύπος, η εικόνα του σύγχρονου Νεο-δημοκράτη;; Σωθήκαμε!!... Και μόνο τα «φαινόμενα» Καραχάλιου, Γιακουμάτου, Ψωμιάδη, αρκούν για να νιώσει θλίψη ο οποιοσδήποτε λογικός, παλιός δεξιός ψηφοφόρος.. Με τέτοιους τύπους, σπρώχνει η ΝΔ τον κόσμο στο ΛΑΟΣ, δυστυχώς για τον τόπο μας...).

(προσθήκη Τρίτη 28/8, μεσημέρι :

ΓΕΓΟΝΟΣ : Το πρωϊ σε μιά σχεδόν άδεια καφετέρια, μπήκε ένας γνωστός του ιδιοκτήτη, και μίλησε μαζί του για τις φωτιές... αναφέροντας και εξηγώντας του τα ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΓΟΥΔΗ !! Τον κοίταξα έκπληκτος, ήταν ένας άντρας γύρω στα 50, εμφανώς άσχετος με την τεχνολογία, που όμως μιλούσε με ενθουσιασμό, συνεπαρμένος απο αυτά που του έμαθε χτές βράδυ ο Γούδης...

Θα πείτε «..έ, καί;;». Πολλοί άνθρωποι έχουν παρασυρθεί απο το ΛΑΟΣ , κυρίως λόγω του ιδιωτικού καναλιού που έχει. Φανατίζονται απο την τηλεόραση, και αναπαράγουν ότι τους λέει με ευκολία..

Όποιος θέλει ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ, ας το δεί έτσι απλά..

Εγώ, βλέπω να υπάρχει και μιά ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ στο «θέμα Γούδη»: ανεξάρτητα απο το ΛΑΟΣ και το κανάλι του, ο κ.Γούδης θα πρέπει να είναι Ο ΠΡΩΤΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ κόμματος, που ΑΡΘΡΩΣΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΛΟΓΟ σε μεγάλη τηλεοπτική συζήτηση!

Αυτό.. ΔΕΝ είναι αστείο!

Τα επιχειρήματα Γούδη, ξεφεύγουν τελείως απο τα γνωστά «επιχειρήματα» των πολιτικών μας, και πάνε τον ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΛΟΓΟ σε ΑΛΛΗ ΣΦΑΙΡΑ. Αυτό, απο μόνο του δίνει την αίσθηση ότι «ο Γούδης, λέει κάτι ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ, καινούριο!». Προκαλεί αμέσως την ΠΡΟΣΟΧΗ του Έλληνα, που έχει κουραστεί με τις αδιέξοδες αντεγκλήσεις των άλλων. Και, αυτόματα, την «πρωτοτυπία» και την «πρωτοπορία!» Γούδη, την εισπράττει....το ΛΑΟΣ και ο καθόλου πρωτοπόρος Καρατζαφέρης!!

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΩ, ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ :

-- ΜΗΝ νομίζετε ότι μπορείτε να αντιμετωπίσετε τον Γούδη, με τις γνωστές τηλεοπτικές σας συνταγές του παρελθόντος!
-- ΔΕΣΤΕ ΤΟΝ ΣΑΝ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ: Οφείλετε, αργά ή γρήγορα, κι’ ΕΣΕΙΣ να αρθρώσετε ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΛΟΓΟ. Αυτό επιβάλλει η ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ.
Η πολιτική ΔΕΝ είναι πιά τόσο εύκολη όσο πρίν 30 χρόνια, όπως η κοινωνία ΔΕΝ είναι η ίδια με αυτή πριν 30 χρόνια! Είναι αναγκαίο, άν θέλετε ψήφους, ν’ αρχίστε να μιλάτε για την ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ 20ΕΤΙΑΣ. Αλλιώς... θα σας δουλεύει ο κόσμος! (..ναί, ο κόσμος των κινητών, των λάπτοπ, του Ίντερνετ και των κομπιούτερ games.. )
-- Όσο και να νομίζετε ότι «τον Γούδη, τον εξουδετερώσατε!» με το να χλευάζετε τα λόγια του όπως χθές, αυτό ΔΕΝ μπορείτε να το συνεχίσετε κι’ αύριο! Θα σας πετύχει, αργά ή γρήγορα σε μιά κρίσιμη εκπομπή, και ΘΑ ΣΑΣ ΔΙΑΛΥΣΕΙ. Όταν εσείς θα αμπελοφιλοσοφείτε, κι’εκείνος θα εμφανίζει φωτογραφίες δορυφόρων και τσιπάκια, ως επιχειρήματα...
-- ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ απέναντι στον Γούδη, μήν του βάζετε τον οποιονδήποτε, απερίσκεπτα! Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στη συζήτηση ήτανε ένας σοβαρότατος άνθρωπος, που μου άρεσε ο λόγος και η στάση του. Και όμως! Ο Γούδης είναι ΠΕΡΑ κι’ απο αυτόν!

Δέν γράφω άλλα. Η ανάγκη του Καρατζαφέρη να μπεί στη βουλή, και η συγκυρία, οδήγησε στην επιλογή Γούδη απο το ΛΑΟΣ. Μου φαίνεται όμως, ότι... αυτό μπορεί να αποδειχτεί γεγονός μεγαλύτερων διαστάσεων, κάτι σάν μιά ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΜΠΗ για την πολιτική στη χώρα μας.. )


9. τηλεοπτική ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ
ΚΑΙ Δ.Ε.Θ…


Σήμερα Τετάρτη 29/8 το πρωϊ, στην tv του Ant1, είδα κάτι που με άφησε... άφωνο!

Κάποια στιγμή, γύρω στις 11πμ, το κανάλι άρχισε να μεταδίδει μιά ΟΜΙΛΙΑ εκπροσώπου της Δ.Ε.Θ. (..νομίζω πως ήταν ο Δ/νων Σύμβουλος της HELEXPO, χωρίς να είμαι σίγουρος..) την ίδια στιγμή που έτρεχε εκπομπή για τις πυρκαγιές.

Δέν ξέρω ποιός λοιπόν το σκέφτηκε, και το κανάλι έκανε το εξής:
-- χώρισαν την οθόνη στη μέση με κάθετη γραμμή, και εμφάνιζαν στα αριστερά τον ομιλητή της ΔΕΘ, και στα δεξιά έδειχναν... πλάνα απο τις φωτιές στην Πελοπόννησο!!

Ήτανε Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ !
Να βλέπεις αριστερά τον γραββατωμένο κύριο να λέει μεγαλόστομα του τύπου «..στόχος μας είναι η ενίσχυση της ανάπτυξης..» και ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ στα δεξιά εικόνες με καμμένα σπίτια, ερείπεια, και στάχτες!!!!!!

Δέν πίστευα στα μάτια μου!!

Ειδικά συγκράτησα τη στιγμή που λέχθηκε «..επιδιώκουμε να κάνουμε τη χώρα μας Συνεδριακό κέντρο των Βαλκανίων και της ευρύτερης γειτονιάς μας...» και δίπλα γινότανε ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ στο εσωτερικό καμμένου σπιτιού!

Λίγο πρίν τελειώσει το διπλό πλάνο, σε μιά διακοπή του ομιλητή λές και κοίταζε την εντύπωση που έκαναν στον κόσμο τα λόγια του, δίπλα προβλήθηκε ένας κουρασμένος χωριάτης να έρχεται απο έναν χωματόδρομο με έναν κουβά, και να ρίχνει νερό σ’ ένα σπίτι που κάπνιζε!

Και ξαφνικά... το κανάλι σταμάτησε τη διπλή μετάδοση, και ο ομιλητής συνέχισε τα λόγια τα μεγάλα μόνος του...

----

ΕΜΕΙΝΑ ΑΦΩΝΟΣ !
Θεωρώ πως το κανάλι έκανε λάθος με τη διπλή μετάδοση, κάποιος ΔΕΝ σκέφτηκε την αίσθηση που αφήνει στον θεατή η ΣΥΝΔΕΣΗ των λόγων στη ΔΕΘ με τις εικόνες με τα καμμένα στην Ηλεία.. ( Δέν θέλω να πιστέψω ότι το κάνανε σκόπιμα..)

Η ουσία είναι όμως ότι... ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΟΝ ΟΜΙΛΗΤΗ, τη Δ.Ε.Θ., και ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ !

Εμένα δηλαδή... με συγκίνησε τρομερά αυτή η γελοιοποίηση, και με έβαλε σε βαθύ προβληματισμό όλο το πρωϊνό στην καφετέρια, γιατι είναι ένα θέαμα απο το οποίο ξεπηδάνε χιλιάδες πικρά συμπεράσματα για τον κόσμο που ζούμε..

Κάνω λοιπόν την εξής ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΕΝΝΑ ΤV :
-- Βγάλτε το βίντεο με τη διπλή εικόνα, στο youtube !! Το θέλω! Δέν είναι απλή γελοιοποίηση της ΔΕΘ, αλλα μιά ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΑΣ !!!!! Τέτοια, που κανένας «αριστερός» σκηνοθέτης δέν θα μπορούσε ποτέ να φτιάξει, για να δείξει στον κόσμο τόσο ΩΜΑ την ΑΛΗΘΕΙΑ !!!

Θέλετε να σας πώ, για ποιά αλήθεια μιλάω;

1) τα ΔΥΟ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ : ο γραββατωμένος επιχειρηματίας – μάνατζερ απο τη μιά, και ο κουρασμένος χωριάτης απο την άλλη..
2) ο μεγαλο-διευθυντής που μιλάει χωρίς να λέει τίποτα, και ο χωριάτης που ρίχνει έναν κουβά νερό και ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ : Σβήνει τη φωτιά που καίει τον τόπο μας!
3) η ΣΧΕΣΗ αυτών των δύο: τα ΟΡΑΜΑΤΑ της ΔΕΘ απο τη μιά, και το αποτέλεσμα με τα αποκαϊδια απο την άλλη... Σκληρή, αλλα ΑΛΗΘΙΝΗ σχέση, που πρέπει κάθε Έλληνας να σταθεί να την δεί, και να την προσέξει.. (..αυτό λέγεται ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ «..Έκθεση..»..)
4) η ΜΗ-ΣΧΕΣΗ του «Ισχυρού Έλληνα» οραματιστή βιομήχανου, με τον παππού του, το χωριό του, τον τόπο του που καίγεται.. Λέει ΠΟΛΛΑ, αυτό το «διαζύγιο»: λέει για μιά «ανάπτυξη» που ονειρεύονται και επιδιώκουν κάποιοι, αλλα ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ;; Ο στόχος της ανάπτυξης, ο άνθρωπος, ο συμπατριώτης, ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ. Η «ανάπτυξη» γίνεται ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΛΙΓΩΝ. Και οι πολλοί, μένουν με τους κουβάδες και τα καμμένα σπίτια...

Ας ζητήσει Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ απο τον Ant1 το βίντεο..!
Ας το ζητήσει και η ΔΕΘ.. Την ενδιαφέρει άμεσα, γιατι την έχει γελοιοποιήσει αυτή τη στιγμή το κανάλι..

Αλλα εσείς, τί πιστεύετε;
Θα ξεσπάσει κανένα τέτοιο σκάνδαλο στις εφημερίδες; Θα ζητηθούν ευθύνες; Ή θα τα σκεπάσει όλα η σιωπή, σάν να μήν προβλήθηκαν ΠΟΤΕ αυτές οι σκηνές απο το κανάλι...

ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ :
----------------
-kato Patissia
-kato Patissia
-doctor
-syneas
-kato Patissia

5 Comments:

At 26 Αυγούστου, 2007 22:15, Blogger Kato Patissia said...

ΑΣΥΜΜΕΤΡΑ
ΜΥΑΛΑ...


@ΝΔ, που έγραψε :
«Ασύμμετρη απειλή
ή συμμετρική φυγομαχία; ...»

----

Μάλλον... θέλουν να μας κάνουν να έχουμε ΑΣΥΜΜΕΤΡΑ ΜΥΑΛΑ, κ.Δήμου!
Σάν τα δικά τους!

------------------
ΣΗΜ: πάνω που ετοιμαζόμουνα να στείλω αυτό το σχόλιο στο Doncat, ο Νίκος Δήμου... απενεργοποίησε τα σχόλια επειδή κάποιοι σχολιαστές τον κατηγόρησαν για 'επιλεκτική moderation'.

Διάβασα σχόλια των ανθρώπων αυτών. Είναι μάλλον καινούριοι σχολιαστές στο Doncat, και ΔΕΝ έχουν μάθει να ελέγχουν πρώτα τον εαυτό τους, και μετά να κατηγορούν τον άλλο.

Κάνουν 'συζήτηση' του τύπου "ΕΓΩ θα τα πώ, και δέν ακούω τίποτα!" παραγνωρίζοντας το ότι Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ.

Σωστά ο κύριος Δήμου απενεργοποίησε τα σχόλια.

Για να σκεφτούν κι' αυτοί οι άνθρωποι, πως το μόνο που καταφέρνουν με το να κατηγορούν αστήρικτα τον οικοδεσπότη εκεί, είναι ΝΑ ΦΙΜΩΝΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ.

Άν ΑΥΤΟ ήθελαν... μπράβο τους!

 
At 27 Αυγούστου, 2007 12:54, Blogger Kato Patissia said...

ΑΙΣΧΟΣ !!!!!!!!


@αποστόλης, που έγραψε, στο πρώτο-πρώτο σχόλιο κιόλας :

«"Οι λαοί έχουν τις ηγεσίες που τους αξίζουν" κε Δήμου.
Αυτοί μας αξίζουν, αυτούς έχουμε.»

----

ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΡΕ !!!!!!!!!!!!!!!!

Δέν σε συγκίνησε καθόλου εσένα τόσες μέρες, η ΜΑΧΗ που έδιναν οι άνθρωποι στα χωριά, τυλιγμένοι τριγύρω απο τις φλόγες, για να σώσουν τον τόπο ΜΑΣ !!!!

Αβοήθητοι!

Εγκαταλειμμένοι εκεί, σκόπιμα, να πεθάνουν!

Και πολεμούσανε με δικά τους λάστιχα, με κλαδιά, και με ντεπόζιτα που τα γέμιζαν με...κρασί όταν τους τέλειωνε το νερό!!!

ΕΙΣΑΙ ΓΕΛΟΙΟΣ, να κοροϊδεύεις αυτόν τον λαό!!

-----

Να πάς, ρέ, να σβήσεις εσύ πρώτος τη φωτιά εκεί μέσα, σ’ αυτές τις συνθήκες, και ΜΕΤΑ να βγείς να χύσεις το δηλητήριο του μυαλού σου!!!

Αλλα δέν πήγες...

Λούφαξες στην πολυθρόνα με το ουίσκι σου, γελώντας για τους χωριάτες, και πουλώντας «πνεύμα!»

ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ !!!

-----

Υ.Γ.
Συγνώμη κύριε Δήμου, ξέρετε ήδη ότι δέν βρίζω ανθρώπους αλλα ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ, και αγανάκτησα διαβάζοντας τέτοιο σχόλιο, μετά απο τόσες μέρες εικόνων ΗΡΩΪΣΜΟΥ που παρακολουθούμε όλοι..

Οι άνθρωποι των χωριών της Πελοποννήσου, έδωσαν ένα ΗΧΗΡΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ στην «lifestyle εικόνα του Έλληνα» με τις βίλλες στη Μύκονο, τα πάρτυ κλπ με την οποία μας πιπιλίζουν τα μυαλά τα ΜΜΕ καθημερινά.

Οι χωριάτες με τα κλαδιά μέσα στις φλόγες, ΜΑΣ ΘΥΜΙΣΑΝ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ! ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ !

Θά ‘θελα, η νέα κυβέρνηση σάν πρώτο μέτρο της, να παρατάξει ΟΛΟΥΣ αυτούς τους ανθρώπους κατα μήκος της Εθνικής οδού, και να πάμε όλοι να τους φιλήσουμε έναν-έναν, ευχαριστώντας τους για το μάθημα που μας έδωσαν......

ΑΥΤΟ πρέπει να κάνουμε, άν είμαστε ελάχιστα σοβαροί.

-------------

ΣΗΜ : Έστειλα το σχόλιο αυτό στο Doncat, στο πόστ "Επανίδρυση ή κατάρρευση" του Νίκου Δήμου, ως απάντηση στο πρώτο-πρώτο σχόλιο του πόστ, απο τον "αποστόλης"...

Δέν ξέρω άν θα δημοσιευτεί εκεί. Κατανοώ τον κ.Δήμου, άν τελικά αποφασίσει να το διαγράψει.

Αλλα δέν μπορώ σε ΤΕΤΟΙΕΣ ΩΡΕΣ, να ΜΗ ΒΡΙΣΩ όποιον χύνει χολή στους ανθρώπους της Πελοποννήσου, σε μιά προσπάθεια "εμπρησμού της ψυχής μας", μετά τον εμπρησμό του τόπου μας...

 
At 27 Αυγούστου, 2007 21:50, Blogger doctor said...

Γείτονα σε περιμένω:

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΑΛΣΟΥΣ ΒΕΪΚΟΥ ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ

Δημήτρης

 
At 28 Αυγούστου, 2007 20:11, Anonymous Ανώνυμος said...

Με πραξένεψε και μένα το ύφος της απάντησής σου στον ¨αποστόλη¨.
Δεν σε έχω συνηθίσει με τέτοια φρασεολογία και ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω και την τόση σου οργή απέναντι σε ένα σχόλιο που δεν κάνει τίποτε παραπάνω,από του να λέει την αλήθεια:οι λαοί έχουν τις ηγεσίες που τους αξίζουν!
Δηλαδή που κολλάει η μάχη που έδιναν οι άνθρωποι με τη φωτιά και ο ηρωισμός τους,με την ψήφο που θα δώσουν αύριο και που σε άθροισμα θα φτάνει για τα δύο κόμματα εξουσίας το 85 με 90%;
Δεν θα έχουν την ευθύνη και δεν θα τους αξίζει να κυβερνώνται από αυτό που ψήφισαν;
Δεν θέλω να πω περισσότερα,άλλωστε δεν θα έχει και νόημα νομίζω.
Ελπίζω μόνο να μην μου απαντήσεις και μένα όπως στον ¨αποστόλη¨.

 
At 29 Αυγούστου, 2007 00:54, Blogger Kato Patissia said...

@syneas :

Έχω γράψει 2 σχόλια στο ίδιο πόστ του Doncat, το ένα λέγεται «ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΞΗΓΗΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ» (Δε 27/8, 01:48 PM), και το άλλο «ΑΣΥΜΜΕΤΡΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ» (Δε 27/8, 02:57 PM).

1) Στο πρώτο θα βρείς την αιτία που είμαι τόσο οξύς απέναντι στον αποστόλη. Βάλε τον εαυτό σου στη θέση ενός παιδιού απο αυτά που έδειχνε η tv να παλεύουν με τους κουβάδες και τα κλαδιά κυκλωμένα απ’ τις φωτιές, και σκέψου πώς θα σου φαινότανε άν, σταματώντας για μιά ανάσα έβλεπες έναν αποστόλη ατσαλάκωτο, να ερχότανε και να σού ‘λεγε «..μαλάκα! Έχεις την τύχη που σου ταιριάζει!».

Πρέπει να διαχωρίσεις την «φιλοσοφία» απο την «ώρα της εφαρμογής της». Η κουβέντα του αποστόλη, σε άλλες συνθήκες, ίσως και να ήταν άξια συγχαρητηρίων γιατι θα έκανε κάποιους να προβληματιστούν και να διορθώσουν ίσως κάποια στραβά. ΤΩΡΑ, τέτοια κουβέντα, δέν «διορθώνει» τίποτα. Είναι ΥΒΡΗ. Άσκοπη ύβρη, που λέγεται απο έναν που θέλει να στάξει χολή πάνω στις στάχτες. Δέν μπορώ να τον αντιμετωπίσω μόνο ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ. Γιατι η κουβέντα του ΔΕΝ βασίζεται στον Λόγο. Απόδειξη, ότι ο ίδιος ΔΕΝ ήρθε εδώ για να την υποστηρίξει. Ήρθες εσύ, προς τιμήν σου, αλλα εκείνος λούφαξε..

Γιατί νομίζεις ότι δέν ήρθε εδώ να συνεχίσει τον διά-λογο; Εσύ ήρθες γιατι πιστεύεις πως η κουβέντα του έχει ένα δίκιο, ότι εγώ είμαι άδικα οξύς απέναντί του, και ήρθες να κάνεις μιά τίμια κουβέντα αναζήτησης της ΛΟΓΙΚΗΣ. Εκείνον, η λογική δέν τον ενδιαφέρει. Άν τον ενδιέφερε, θα έδινε σημασία στον αντί-λογο, όσο οξύς κι’ αν είναι, και θα αναζητούσε ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, και το πιθανό σφάλμα στη σκέψη του ή στη σκέψη μου.

Βλέπεις όμως, ότι αυτά δέν τον νιάζουν.. Ο μόνος λόγος που έγραψε το σχόλιό του, ήτανε για να ειρωνευτεί τον Ελληνικό λαό. Αυτό μόνο είναι το «φάρμακό του». Ειρωνεία, και ξανά ειρωνεία, αστήρικτη, συνοδευμένη απο ΦΟΒΟ μήν τυχόν και εμπλακεί σε συζήτηση που κάποιος άλλος θα του αποδείξει πως σφάλλει..

Απένταντι στην ΥΒΡΗ εναντίον μου, είμαι οξύς γιατι αλλιώς δέν ξυπνάει ο άλλος απο την «νιρβάνα της ανωτερότητάς του».. Θέλει ΣΟΚ, για να ταρακουνηθεί. Γιαυτό χρησιμοποιώ την οξύτητα. Όχι απο διάθεση να τον βρίσω κι’ εγώ, αυτό δέν έχει νόημα..

------

2) Στο δεύτερο σχόλιό μου, θα διαβάσεις τη γνώμη μου ΓΙΑΤΙ η άποψη «..επειδή ΕΜΕΙΣ τους ψηφίζουμε, άρα ...εμείς έχουμε την ευθύνη για το χάλι τους» που υποστηρίζεις κι’ εσύ εδώ, είναι ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ.

Ο Νίκος Δήμου δέν αντέδρασε στη λογική των «ΑΣΥΜΜΕΤΡΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ». Άν εσύ βλέπεις η συλλογιστική αυτή να έχει σφάλμα σε κάποιο σημείο, ευχαρίστως να το συζητήσουμε εδώ.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home